2014. augusztus 8., péntek

Egy új kezdet 2. - 11.-15. fejezet

Sziasztok!

A következő csokor is megjött. Remélem még nem unjátok és talán kicsit élvezitek is a folytatást. :) Bízok benne. :)

Jó szórakozást nektek.:)

Morwen




11. fejezet

Emma arca még mindig könnyes volt, de már nem rázta úgy a sírás. Csak csendben folytak a könnyei.
- Emma, hogy vagy? Hogy érzed magad?
- Mocskosan - felelte egyszerűen. - Az akaratom ellenére ért hozzám.
Ahogy ezt kimondta összerezzent és némán sírt tovább. Borzasztó volt így látni, és még borzasztóbb volt arra gondolni, hogy tényleg valaki hozzáért az akarata ellenére. Dühített maga a tény is, hogy valaki erőszakkal nyúl egy nőhöz. De az, hogy ez Emmával történt, az egyszerűen kegyetlenül fájt. Próbáltam erős maradni és megnyugtatni őt, mert nem volt szabad újra kiborulnia.
- Emma, kérlek ne gondolj többet erre. Már vége, és soha többet nem fog ez megismétlődni. Próbáld meg elfelejteni, és ne emészd magad miatta. Nem akart ő bántani téged.
- De igen, jobban bántott, mintha megütött volna.
Ahogy ezt kimondta olyan düh suhant át rajtam, hogy azt hittem ültömben felrobbanok. Még elképzelni se mertem, hogy mit tettem volna, ha Zoli, vagy bárki más bántani meri Emmáékat.
- Akkor nem távozott volna innen élve! Soha senki nem nyúlhat hozzád, és soha senki sem bánthat téged! - mondtam Emmának olyan dühvel, hogy egy pillanatra ő is összerezzent.
Mély levegőt vettem és igyekeztem nyugodtabban folytatni.
- Már vége van, és soha többé nem fogod őt látni. Próbálj megnyugodni és aludj egyet. Az biztosan segíteni fog. Vagy esetleg szeretnél enni?
- Nem, az alvás most jobban esne. Nagyon fáradtnak érzem magam. Vandát hazahozzátok? - kérdezte fáradtan és álmosan.
- Nem, ma szerintem még maradjon anyukádéknál. Holnap délelőtt, ahogy megbeszéltük Dani elhozza, miután Petit hazavitte. Pihenned kell, túl sok stressz ért ma. Tudod jól, most nagyon vigyáznod kell magatokra.
- Tudom. Ne haragudj, hogy így kiborultam - mondta bocsánatkérően. Szinte meg sem lepődtem, hogy ezt mondja. Sejtettem, hogy emiatt is magát fogja okolni.
- Semmi baj. Érthető, hogy így reagáltál. Ez így volt természetes. De gondolom a hormonok is segítették a kiborulásod. De most már vége van, pihenj nyugodtan és aludj békésen. Kint leszek a nappaliban Danival és Petivel. Jó éjt Emma drágám! - mondtam neki kedvesen, majd felálltam és egy csókot adtam a homlokára.
Emma oldalra fordult, betakarózott és úgy nézett rám.
- Köszönöm, hogy ilyen jó vagy velem. Köszönök mindent.
- Nincs mit köszönnöd Emma. Aludj kérlek, reggel találkozunk.
- Rendben, jó éjt nektek is.
Halkan kisétáltam a szobából és egyenesen a kanapéra ültem. Peti és Dani már mindent visszapakoltak a konyhába és a lakás is majdnem visszanyerte az eredeti állapotát. Ők a mellettem levő fotelekben ültek és némán néztek rám. Végül Dani a kis asztal felé nyúlt és töltött magának és Petinek az asztalon levő Tequilás üvegből. Tettek mindketten fahéjat a kezükre, lenyalták egy pillanat alatt, majd koccintottak és lehúzták a pohár tartalmát. Utána hátradőltek a fotelba, majd jólesően ették meg a narancsot. Én csak ráztam a fejem és elmosolyodtam rajtuk. Elvettem az asztalról az üveget és úgy meghúztam, hogy a fiúk szeme a csodálkozóból hamar aggódóra váltott. Ahogy rájuk néztem, majdnem elnevettem magam ivás közben. Ennek viszont nem lett volna túl elegáns a végeredménye, ezért türtőztettem magam és még mindig ittam, míg már úgy éreztem, hogy nem lefelé, hanem kifelé akar jönni a Tequila.
Miután letettem az üveget az asztalra, Dani fejcsóválva nézett rám.
- Ugye tudod, hogy nagyon be fogsz rúgni?
- Már nem - feleltem komolyan, majd elnevettem magam. Valóban nem, mert már most éreztem az alkohol hatását. De nem érdekelt semmi sem. Elegem volt a mai napból, és sürgősen túl akartam lépni az egészen.
- Dávid, te fél üveg Tequilát megittál egy húzóra. Nem lesz ennek jó vége - mondta Peti aggódva.
- Dehogynem. Már nagyon is jó vége van - mondtam mosolyogva.
- Inkább mondd el, hogy mi bánt - felelte Dani előre dőlve a fotelban. Egyenesen rám nézett, azzal a tipikus nézésével, amit úgy utáltam. Pláne most! Elemez és méreget, mintha azt próbálná megfejteni, hogy épeszű vagyok-e. Túlságosan is ismerős volt ez a helyzet, és nagyon nem akartam ezt újra átélni.
- Állj le Dani, nem kell a pszichomókus duma! - mondtam fenyegetően, amivel csak annyit értem el, hogy mosolyogva rám nézett és megrázta a fejét. - Még egy ilyen pofa, és esküszöm letörlöm a képedről a vigyort!
- Csak nyugodtan - felelte még jobban mosolyogva, amitől nagyon felment bennem a pumpa. - Olyan részeg vagy, hogy fogadok, legalább hármat látsz belőlem. Petiről nem is beszélve.
- Nem vagyok részeg! - csattantam fel mérgesen.
- Ó dehogynem - felelte pimaszul. - Alig érteni, hogy mit beszélsz.
Most már biztos voltam benne, hogy direkt csinálja ezt az egészet. Direkt hergel és bosszant. De miért kínoz már megint? Miért nem hagy békén, hogy egyszer az életben végre én is itallal felejtsek? Nem olyan rossz dolog ez. Sőt! Nagyon is jó érzés.
- Figyelj Dávid, amit Zoli tett, arra nincs mentség, akármiért is tette. Részeg volt, és talán józanul sose bántotta volna így Emmát. Teljesen jogos, hogy gyűlölöd, de ami történt, az megtörtént. Inkább bízzunk abban, hogy Emmának sikerül ezen minél hamarabb túljutnia és nem lesz baja se neki, se a babának.
Kimérten bólintottam, majd mérgesen ránéztem.
- Befejezted? - kérdeztem ridegen.
- Be.
- Helyes, akkor ezután be is foghatod - mondtam mérgesen, majd újra az üvegért nyúltam. Dani egy pillanat alatt megelőzött és elkapta a kezem elől.
- Hidd el bátyó, már annak sem lesz kellemes hatása, ami benned van.
- Te csak ne okoskodj itt nekem, és add vissza az üveget!
Éreztem, hogy be vagyok rúgva és túl messzire mentem, de nem akartam leállni. A düh tombolt bennem és így akartam kiűzni magamból. Egy kis illuminált állapot és máris minden jobb lesz.
Továbbra is mérgesen néztem Danira, de ő még mindig nem adta vissza az üveget. Dühösen felpattantam a kanapéról és a gipszben egyensúlyozva a konyha felé vettem az irányt. Gipsz és részegség nem jó párosítás, de mit tehettem volna most ez ellen? Semmit. Próbáltam nem elesni és mikor épségben beértem a konyhába elmosolyodtam a sikeremen. Az asztalon megláttam rengeteg üveg alkoholt és azonnal megakadt a szemem egy bontatlan üveg Tequilán. Igaz, hogy ez már Silver volt, de nem tudott érdekelni, hiszen alig van különbség a kettő íze közt.
Már kinyitottam az üveget, amikor Dani lépett be a konyhába és szemrehányóan meredt rám.
- Ne nézz így rám! Jól vagyok! - mondtam fennhangon, nem is igazán neki, hanem magamnak és közben lecsaptam az üveget a pultra.
- Ne csináld ezt Dávid. Te sose szoktál bezárni... Mi ütött beléd? - kérdezte csodálkozva. - Engedd inkább ki a feszültséget.
- Nem! - feleltem szinte már kiabálva.
- Dávid... - mondta és közben közelebb lépett felém.
- Ne! Ne érj hozzám! - sziszegtem a fogaim között és éreztem, hogy a düh újra és újra megpróbál a hatalmába keríteni én pedig egyre gyengébb vagyok hátraszorítani és visszafogni magam.
Dani továbbra sem állt meg, kitartóan lépkedett felém. Mit csinál ez? Megőrült? Nem látja, hogy mindjárt felrobbanok? Menekülnie kéne ahelyett, hogy engem próbál nyugtatni. De mintha a falnak beszéltem volna, nem értett meg. Ostoba! Ennek nem lesz jó vége... Izzott minden porcikám, és egyszerűen nem bírtam megnyugodni. A tekintetem elhomályosult, de még így is láttam a szemem sarkából, hogy Peti is kijött utánunk a konyhába. Szinte félve nézte a köztem és Dani között feszülő néma harcot. Ha józan lettem volna, talán tudtam volna kontrollálni magam, de még részegen is tisztában voltam azzal, hogy ha Dani eléri, hogy felrobbanjak, akkor itt kő kövön nem marad.
- Dani, szerintem nem kéne - szólt halkan Peti Daninak, aki még mindig lassan sétált felém.
Na végre, hogy Peti kapcsolt és figyelmeztette Danit!
- Figyelj Dávid. Van ennek egy normálisabb módja is. Gyere vissza a nappaliba és beszéljük meg a dolgokat - mondta Dani miközben odaért hozzám és óvatosan megfogta a vállamat.
Ahogy hozzám ért abban a pillanatban a düh elborította az agyamat és teljes erőmből ellöktem magamtól. A következő másodpercben tudatosult bennem, hogy ebből még nagy baj lehet. Ha Peti nem lép gyorsan Dani háta mögé és nem kapja el, akkor Dani olyan erővel esett volna el, hogy talán el is tört volna valamije.
- Elment az eszed? - kérdezte dühösen Dani, miután Peti segített neki visszaszerezni az egyensúlyát.
- Mondtam, hogy hagyj békén! - sziszegtem a fogaim közt.
- Nem! Nem hagylak békén, mert bekattantál! - üvöltötte Dani. - Magad ellen fordulsz és ennek nem lesz jó vége! Belegondoltál abba, hogy mennyire ki fog borulni Emma, ha így meglát téged?
- Emma alszik! - feleltem dühösen.
- Ha így ordítoztok, akkor már nem sokáig - szólt közbe csendesen Peti.
Dani mély levegőt vett, majd csendesebben folytatta.
- Dávid, kérlek, térj észhez! - mondta, szinte már-már könyörögve és közben újra felém lépdelt. - Menjünk vissza a nappaliba, üljünk le nyugodtan és beszélgessünk.
Nem láttam Danit, nem hallottam a szavait, egyszerűen túl sötét volt a köd, ami rám telepedett. Abban a pillanatban tértem magamhoz, amikor Dani a kezeit a két vállamra tette. Mint a bomba, olyan erővel robbant ki belőlem a feszültség és olyan erővel löktem el magamtól Danit, hogy a mögötte álló Petivel együtt egyenesen az üvegekkel teli asztalnak estek, mindent összetörve és a földre lökve.

12. fejezet

Fülsiketítő csörömpöléstől és cifrábbnál cifrább káromkodásoktól zengett az egész konyha. De nem láttam semmit, egyszerűen semmit sem láttam magam előtt, mert valami vékony hártya borította a szememet. Egy másodperc alatt kijózanodtam és felfogtam a tetteimnek a súlyát. Dühösen kitöröltem a könnyeket a szememből, hogy végre lássak is valamit. Elakadt a szavam, ahogy megpillantottam a fiúkat. Csurom vizesen és véresen keltek fel a földről és dühösen meredtek rám. Látszólag nem lett komoly bajuk, de nem is ez volt a lényeg, hanem az, amit tettem. Sose hittem, hogy képes vagyok így elveszíteni a fejemet. Nem bírtam szólni, csak könnyeim közt némán pislogtam rájuk és azt kívántam, bár most azonnal elnyelne a föld és az egész világ átkozna azért, amit tettem.
Dani amint felkelt elindult felém és én tudtam mi fog következni. Tudtam, de nem akartam tenni ellene. Megérdemlem. Szinte már magam könyörögtem érte. Megadóan lehunytam a szemem, pont azelőtt egy másodperccel, hogy Dani ökle találkozott az arcommal.
Annyira mart belül a bűntudat, hogy szinte meg sem éreztem a fájdalmat, amit ezzel okozott. Annyit elviseltem az elmúlt néhány hétben, hogy egy ilyen öklöst már egyszerűen nem éreztem. Mikor kinyitottam a szemem akkor vettem észre, hogy a földön térdelek a sok üvegben. Ezek szerint tényleg nagyot behúzott. Hiába van rajtam gipsz és hiába vagyok részeg, nagyot kellett ütnie, hogy így a földre kerüljek.
- Te nem vagy normális! - kiabálta dühösen Dani, és közben mélyeket lélegzett. - Nem vagy normális - ismételte halkabban.
Mindhárman hallottuk, hogy Emma erőtlen hangja szólt a nappaliból.
- Fiúk, minden rendben van? - kérdezte Emma a nappaliból.
Megsemmisülten meredtem magam elé és ömlöttek a könnyeim. Abban a pillanatban nem éreztem mást, csak mérhetetlen gyűlöletet magam iránt. Ha Emma most meglát így minket... Megint ki fog borulni.
- Igen, minden rendben van Emma, csak elejtettem egy poharat. - kiabálta ki Peti a konyhából. - Minden rendben van, menj csak vissza aludni.
- Dávid és Dani hol vannak?
- Hazavitték Timit - felelte gondolkodás nélkül Peti.
- Rendben. Akkor én visszafekszek - mondta Emma erőtlenül.
- Menj csak. Jó éjt Emma! - kiabálta Peti.
- Jó éjt Peti! - felelte Emma, majd hallottuk, amint csukódik a szoba ajtaja.
Dani mérgesen fújt egyet, majd odalépett hozzám, megragadta az ingem nyakát és akármennyire sem akartam, felrántott a földről. Szikráztak a szemei a dühtől és tiszta vér volt a keze. A falhoz nyomott és közel hajolt hozzám.
- Észhez tértél? - kérdezte dühösen. - Lenyugodtál? Kijózanodtál?
Némán és egyre szaporábban hulló könnyekkel bólintottam, mire az arca megenyhült és elengedett.
Mérgesen járkált a konyha közepén és láttam rajta, hogy még mindig egy merő ideg.
- Dani... - szólaltam meg halkan, de mintha nem is az én hangom hagyta volna el a számát.
Dani mérgesen rám pillantott, de nem szólt egy szót sem. Nagyon dühös volt rám és minden oka meg is volt így érezni.
- Sajnálom... - feleltem végül és úrrá lett rajtam a zokogás. Az arcomat a kezeimbe temettem és erőtlenül lecsúsztam a földre és leültem a sok törmelékbe. Semmit nem éreztem, csak a fájdalmat, ami kegyetlenül magába szippantott. Nagyon elegem volt már abból, hogy ennyire össze tudok törni, de egyszerűen nem tudtam tenni ez ellen.
Fogalmam sincs mennyi ideig lehettem így a földön. Hirtelen valaki mellettem termett és felhúzott. Dani volt az. Vártam, hogy mosson be még egyet, de nem tette. Ahogy ránéztem összeszorult a szívem. Az ő szemei is könnyesek voltak. Ugyanabban a pillanatban öleltük át egymást és percekig el sem engedtük a másikat, amíg meg nem nyugodtunk mindketten.
- Hülye vagy - mondta Dani nevetve letörölve az utolsó csepp könnyeit.
- Tudom - mondtam én is nevetve sírva.
- Mindketten hülyék vagytok - mondta döbbenten Peti, mire ránéztünk és egyszerre mindhárman elkezdtünk nevetni.
Fogalmam sincs mennyi ideig nevettünk egymáson, mikor Dani végre megszólalt.
- El kéne tüntetni ezt a káoszt, mert ha Emma meglátja, akkor egyikünk se teszi zsebre, amit tőle kapunk.
- Egyetértek. A nővérem le fog gyilkolni minket - mondta nevetve Peti.
- A romokat tüntessük el, legalább azt ne lássa meg. Úgyis meg fogja tudni, hogy mi történt - mondtam keserűen, majd a seprűért nyúltam és elkezdtem felsöpörni a temérdek üveget. Egy üveg sem maradt épen, minden összetört, ami az asztalon volt. Az asztal sem úszta meg, így teljes volt a rombolás a konyhában.
- Peti, mi előbb menjünk és öltözzünk át, tisztítsuk ki a vágásokat, majd utána takarítunk - mondta Dani Peti felé fordulva, mire ő csak bólintott, majd halkan kilopództak a konyhából.
Az állam megtámasztottam a seprűn és meredten néztem magam elé. Mi az ördög ütött belém? Ennyire még sose borult el az agyam. Nagyon durván kitört most belőlem az a feszültség, amit délután legszívesebben Zolin vezettem volna le. Talán nem kellett volna akkor visszafogni magam. De Emma annyira ki volt borulva, én pedig féltem, hogy ha nekiesek Zolinak, akkor még rosszabbul lesz. Olyan sírásroham jött rá délután, hogy alig bírt kijönni belőle. Nem kockáztathattam.... De jobb, hogy ez most így tört felszínre? Akár tragédia is lehetett volna ebből az egészből. Ha másképp esnek a fiúk az asztalra... Az a sok üveg.... Ahogy körülnéztem a rengeteg törmeléken megéreztem, hogy fullasztó alkohol szag van az egész konyhában. Az ablakhoz léptem és szélesre tártam, hogy minél több friss levegő jöjjön be rajta. Ekkor tértek vissza Daniék. Most jól meg tudtam őket nézni, és láttam a tettem eredményét.
A karjukon volt nagyon sok apró vágás, de Daninak az arcán is volt egy nagyobb. Elfogott a bűntudat és legszívesebben könyörögtem volna Daninak még több verésért, azért amit velük tettem. Dani mintha tudta volna, hogy mire gondolok mellém lépett és finoman a vállamba bokszolt.
- Ne lógasd az orrod, már vége van. Remélem ezzel kijött belőled minden feszkó - mondta nevetve. - Ha nem, akkor szólj, és inkább menjünk el itthonról zúzni.
- Jól vagyok - mondtam halkan. Bár ez nem volt igaz, de tudtam, hogy hamarosan tényleg jól leszek
- Na gyerünk, takarítsuk fel ezt a rumlit!
Némán bólintottunk Petivel, majd mi is nekiláttunk és megpróbáltuk a lehetetlent: egy csata végeredményét maradéktalanul eltüntetni.

13. fejezet

Másnap reggel a kanapén ébredtem, fájó nyakkal. Hirtelen nem tudtam, hogy miért ébredtem fel, aztán rájöttem. Emma állt felettem és valószínűleg ő ébresztett fel, de nem tudtam, hogy hogyan.
- Jó reggelt! - köszöntem neki álmosan. - Hogy vagy?
- Hogy vagyok? - kérdezte mérgesen. - Szerinted hogy lennék? Ki vele! Mi történt itt az este?
Értetlenül néztem rá és nem értettem, hogy mire céloz. Nagyon meg kellett erőltetnem magam, hogy szép lassan felidézzem a tegnap történteket.
Zoli, Tequila, Dani, verekedés, üvegcsörömpölés... Te jó ég, tehát tényleg megtörtént!
- Ne aggódj Emma, minden rendben van - mondtam nyúzottan és közben felültem a kanapén.
- Reggelt - köszönt Dani kilépve az egyik szobából, és mi hirtelen felé kaptuk a tekintetünket. Épp ásított egy nagyot, majd elindult felénk. Borzalmasan nézett ki. A vágások még mindig tisztán látszottak rajta. Láttam, hogy Emma meg sem bír szólalni, csak idegesen járt a tekintete köztem és Dani közt.
- Ti verekedtetek? - kérdezte döbbenten.
- Semmiség - mondta Dani félvállról. - Felejtsd el Emma.
Azzal lehuppant mellém a kanapéra és rám nézett.
- Uh, szép lett a monoklid.
- Kösz - mondtam mérgesen. Ha eddig Emma nem vette volna észre, most már biztosan tud erről is.
- Mi történt?! - kérdezte Emma idegesen.
Hirtelen egyikünk sem tudta, hogy mit mondjon. Nem is kellett, mert hirtelen Peti szobájának az ajtaja is kinyílt és hasonló sebekkel, mint Dani, álmosan felénk botorkált.
- Mi ez a nagy ricsaj? Miért nem alszotok még? - kérdezte fáradtan, majd lehuppant az egyik fotelba.
- Ki vele Dávid, mielőtt még felrobbanok! - mondta egyre idegesebben Emma.
Nem is tudtam hirtelen, hogy mit mondjak. Féltem, hogy csalódni fog bennem és nagyon mérges lesz rám a történtek miatt.
- Emma, ne fújd így fel a dolgot. Miután lefeküdtél mi tovább ittunk és kicsit átestünk a ló túloldalára. Senkinek nem lett komoly baja, szóval ne rágódj ezen. És majd veszek neked egy új asztalt a konyhába. - Emma arca elkerekedett és döbbenten nézett Danira. - Ja, hogy ezt még nem mondtam? - kérdezte bűnbánóan, de láttam a szája szegletében egy mosolyt bujkálni.
Emma hitetlenül nézett ránk, és a fejét rázta.
- Hülyék vagytok - mondta hüledezve.
- Tudjuk - vágtuk rá egyszerre mindhárman, mire is hangosan elkezdtünk nevetni.
Emma továbbra is rázta a fejét, de végül ő is elmosolyodott.
Felkeltem a kanapéról, aminek majdnem az lett az eredménye, hogy azonnal vissza is huppantam. Nem egy élmény másnaposnak lenni. A fejem majd szétrobbant és elég kellemetlen volt az arcomon lüktető monokli is. Dani tényleg nem kímélt. Fájdalmasan megfogtam az arcom és lenéztem rá. Épp nyújtózott és egy hatalmasat ásított, ezzel még jobban kiemelve az arcán lévő vágást.
- Te aztán nem kíméltél tegnap este - fordultam hozzá nevetve.
- Örülj, hogy csak egyet kaptál. - mondta nevetve. - Ha Peti nem kapja el a kezem, akkor nem ez lett volna az első és az utolsó.
Döbbenten néztem Petire, aki kellemetlenül fészkelődött a fotelban. Mi tagadás, szépen belerángattuk egy testvéri verekedésbe, arról nem is beszélve, hogy igazán mély holtponton volt szerencséje látni mindkettőnket.
- Áh, szóval erre nem emlékszel? - kérdezte Dani nevetve.
Ráztam a fejem, mire még jobban elnevette magát. Nem is tudtam mit mondjak, így inkább biccentettem a fejemmel Petinek, aki csak elmosolyodott, majd felpattant a kanapéról.
- Na én megyek átöltözni. Anyuék úgy tudják, hogy délre biztosan megérkezünk - fordult Dani felé.
- Rendben. Akkor irány reggelizni és induljunk.
Dani is felkelt és visszament a szobájába. Emma elém lépett és még mindig szúrós szemmel nézett rám.
- Ne aggódj, ha elmentek, majd mindent elmesélek - mondtam neki gombóccal a torkomban.
- Türelmetlenül várom - felelte egyszerűen, majd elindult a konyhába, gondolom reggelit készíteni. Némán követtem őt és félve léptem be mögötte. Valamiért nem rémlett, hogy mennyire sikerült tegnap eltűntetnünk a csata romjait. Magam is meglepődtem, amikor megláttam, hogy milyen tiszta és csillogó lett az egész helyiség. Nekem valamiért csak az a kép maradt meg róla, hogy töménytelen mennyiségű alkoholban és némi vérben úszott.
Emma a hűtőhöz lépett és kivette a tegnapi szendvicsek és sütemények maradékát. Segítettem neki kivinni az ebédlőasztalra és mire kipakoltunk, már a fiúk is végeztek és asztalhoz ültek.
Miközben ettünk, láttam, hogy Emma még mindig hitetlenül méri végig a fiúkat és az őket borító töménytelen mennyiségű vágást. Most, hogy én is már mindenből egyet láttam, kicsit megnyugodtam, mert tegnap valamiért ez a sok vágás sokkal többnek tűnt. Bár így is egyikük se volt szívderítő látvány.
- Ugye tudod, hogy anyu szívbajt fog kapni, amint meglát titeket? - fordult Emma Dani felé. - És tudsz majd vezetni biztonságosan ennyi vágással a karjaidon?
- Ó, ez mind semmi, a hátamon van egy igazán nagy - mondta Dani nevetve.
Hirtelen majdnem félrenyeltem és kiköptem a falatot a számból a tányérra.
- Fúj, Dávid, ne itt hányj már. Tudod, nincs messze a WC, tegnap gond nélkül megtaláltad. - mondta nevetve, majd hirtelen elgondolkozott. - Na jó nem, csak majdnem.
Micsoda? És erre nem emlékszek? Mikor volt a képszakadás? Arra még tisztán emlékszek, hogy elkezdtük feltakarítani a romokat, utána pedig... A felismerés úgy csapott belém, mint a villám. Egy üveg Tequila megmenekült tegnap este... Mielőtt Danival egymásnak estünk volna, a kezemben lévő üveget a konyhapultra tettem, és azt Daniék nem verték le.
- Dávid! Dávid! Hahó, föld hívja Dávidot! - mondta nevetve Dani. - Mi az, csak nem képszakadás? Meséljek? - kérdezte kíváncsian, mire ő és Peti egyszerre elkezdtek hangosan röhögni, de úgy, hogy majdnem leestek a székről.
- Szóljatok, ha magatokra hagyjalak titeket - mondta szúrós szemmel Emma, és közben aggódva nézett végig a triumvirátusunkon.
- Nem, nem kell - mondta fuldokolva a nevetéstől Dani.
Én még mindig alig bírtam figyelni rájuk, mert nagyon bosszantott, hogy valamire nem emlékszek, ami ezek szerint nagyon is fontos lehet, mert Daniék még perceken keresztül nevettek.
- Szerintem ne kínozzátok tovább Dávidot, és mondjátok el neki, hogy mire nem emlékszik. - mondta Emma, miután aggódva végigmért engem.
- Nem lehet - felelte Peti a könnyeitől fulladozva, majd hirtelen megfagyott, komoly fejet vágott és felemelte a jobb kezét, mintha esküt készülne tenni. Ezzel csak azt érte el, hogy Dani a hasát fogva felállt a székről és röhögve átment a nappaliba, hanyatt feküdt a kanapén és ott nevetett tovább. Újra Petire néztem, akinek az arca megrándult a nevetéstől, majd folytatta. - Esküszöm a magasságos Tequilák mindent tudó és szerető, Silver és Gold anyjára, hogy míg Tequila folyik az ereimben örök hallgatást fogadok a katasztrofális házavató minden percéről, ami a három muskétás között történt.
Dani még hangosabban röhögött és a könnyeit nyelve Petire nézett. - Te még emlékszel erre? Ezek szerint nem ittál eleget tegnap este.
- Mi ez az egész? - kérdeztem tőlük értetlenül. - És melyikőtök találta ki ezt a hülye szöveget?
Még hangosabban elkezdtek nevetni az értetlen arcom láttán, és nagy sokára Peti megszólalt.
- Te - mondta nevetve Peti. Dani hangosan felvisított a nevetéstől, mire Peti Danira nézett és folytatta. - Mellesleg nem emlékszek én sem a szövegre, de reggel találtam egy papírt a zsebembe és ez volt rá írva.
- Micsoda? - fulladozott Dani, és hirtelen felkapta a fejét. - Te leírtad?
- Nem az én írásom, nem tudom melyikőtöké. De mivel véres a papír, gondolom te írtad le.
Dani nem felelt semmit, csak még jobban fetrengett a röhögéstől. Én szóhoz se bírtam jutni, csak félve Emmára néztem, aki rezzenéstelen arccal evett, ránk se nézve. Hát, nem lesz egyszerű dolgom vele miután elmentek a fiúk... Csak emlékeznék minden tettemre, amiért bocsánatot fogok kérni tőle, de egyáltalán nem úgy tűnt, hogy van esély arra, hogy ez még ma meg fog történni. Talán örökre homály fogja fedni a tegnap estét. Danit és Petit elnézve, nem igazán számíthattam tőlük sem több információra. Valamivel több emlékük volt, mint nekem, de úgy láttam, hogy közel sem elég.
Úgy döntöttem, hogy én is befejezem a reggelit, majd segítettem Emmának elpakolni az asztalról. Egész végig nem szólt hozzám, csak némán pakolásztunk. Már mindent a konyhába pakoltunk, amikor végre felém fordult.
- Reggel hívott Timi és szeretne velem ma találkozni.
- Persze, nyugodtan. Gondolom nem gond, ha anyukádéknál marad még délutánig vagy holnapig Vanda.
- Igen, ezt már vele is megbeszéltem. Délután elhozza Vandát és Petit hazaviszi. De visszatérve Timire. Érdekes dolgot mondott nekem ma reggel - mondta elgondolkozva. - Tegnap ő azonnal hazament a történtek után. Egyedül - tette hozzá nyomatékosítva  az utolsó szót.
- Igen, tudom - mondtam bűnbánó arccal. - Nézd Emma, mindent el fogok neked mesélni, már amire emlékszek - tettem hozzá. Azonnal rájöttem, hogy ezt nem kellett volna, mert Emma szemöldöke kíváncsian felszaladt. - Szóval mindent elmondok, ha majd egyedül leszünk. Hosszú történet lesz - mondtam nagyot sóhajtva, majd hozzá léptem és bűnbánóan átöleltem.
Ő azonnal eltolt magától, amire egy fájdalmasat dobbant a szívem. Ennyire haragszik rám?
- Ha nem akarod, hogy a mai napot is hányással kezdjem, akkor ne ölelj most át. Ennyi tömény alkohol szagot nem vesz be terhesen a gyomrom.
- Persze - vágtam rá hirtelen, miközben megnyugodtam, hogy nem a harag miatt tolt el magától.
- Megyek készülődni, mert Timi mindjárt itt lesz. Magatokra hagyhatlak titeket, vagy estére romhalmaz lesz az egész házból?
- Nem lesz baj, ígérem.
- Rendben. Megyek is, majd szólok, ha hazaindultunk.
Emma sarkon fordult és kiment a konyhából, én pedig bepakoltam a mosogatógépbe, amikor csengettek. Gondoltam, hogy megjött Timi, és köszönteni kéne. Mire kiértem a nappaliba, Emma nem volt sehol sem. Ezek szerint már el is mentek. Csak Dani és Peti ültek a kanapén és mint két kisgyerek, akik rosszban sántikálnak sustorogtak és néha hangosan felnevettek. Ekkor néztem le a kezükre, amiben egy túlságosan is ismerős kamera volt.
- Neeee! - mondtam döbbenten.
Dani kíváncsian felnézett rám, és amint meglátta az arcomat hangosan elnevette magát.
- Deeee! - felelte olyan kaján vigyorral az arcán, aminek tudtam, hogy nem lesz jó vége. Legalábbis számomra nem.

14. fejezet

Félve sétáltam oda hozzájuk, miközben ők lehajtott fejjel tovább röhögtek azon, amit a kamerában láttak. Egy gyors és váratlan mozdulattal kikaptam a kezükből, amire döbbenten és mérgesen néztek rám.
- Hé bátyó, nem csak a te memóriád olyan mint a szita - mondta nevetve Danit. - Mi is szeretnénk tudni, hogy mik történtek az éjjel.
- Mi lenne, ha egyszerűen csak törölnénk az egészet? - kérdeztem kíváncsian, mert egyre jobban aggódtam, hogy milyen felvételek lehetnek rajta.
- Hát - mondta Peti röhögve. - Nem mindenre emlékszel, de egyre biztosan emlékeztetni fog majd valami.
Dani hangosan felnevetett, majd pacsiztak Petivel. Szóval már 2 - 1 arányban ellenem vannak. Ennek nem lesz jó vége.
Dani arca komolyra változott, felállt, de újra elmosolyodott és úgy nyújtotta ki a kezét a kameráért.
- Add csak szépen vissza - mondta sejtelmes vigyorral az arcán.
- Ne is álmodj róla - mondtam nevetve, majd óvatosan elkezdtem hátrálni tőlük.
- Dávid ne! - kiabálta hirtelen Peti és felpattant a kanapéról, de addigra már késő volt. Egy pillanat alatt elvesztettem az egyensúlyom, ahogy a lábam beleütközött a kisasztalba. A föld túl gyorsan és vészesen közeledett, és nem tudtam semmiben sem megkapaszkodni. Dani és Peti se tudod időben utánam kapni. Egy nagy csattanás ütötte meg a fülem, és rájöttem, hogy ez én voltam. Hangos csörömpölést és mérges szitkozódásokat hallottam. Remek, már megint összetörtünk valamit, de fogalmam sincs, hogy mit. A következő pillanatban földet értem és azonnal elsötétült előttem a világ.
- Ssh, már ébredezik a mi kis Csipke Józsikánk - hallottam hirtelen Dani fojtott hangját a fülem mellől. Halkan elkezdtek nevetni mellettem Petivel, mire végre kinyitottam a szemem.
- Mi történt? - kérdeztem elfúló hangon.
- Á, semmi különös bratyó, csak megint törni-zúzni támadt kedved. Ideje lenne leállnod, mert lassan az egész bútorzatot pótolnunk kell. - mondta nevetve, mire Peti is szakadt a nevetéstől, annyira, hogy a fejét Dani vállán támasztotta meg.
Ekkor néztem körül és láttam, hogy sikeresen összetörtem a kis üvegasztalt. Pompás, mi jöhet még ezután?
Dani kinyújtotta a kezét és közben felállt. Megfogtam a kezét és ő felhúzott a földről. Fájdalmasan a tarkóm után kaptam, mert borzasztóan lüktetett.
- Jól vagy Dávid? - kérdezte Dani aggódva és abbahagyta a nevetést.
- Dávid? - kérdeztem vissza értetlenül.
Mindkettejüknek az arcára fagyott a vigyor, én pedig alig bírtam megállni, hogy ne nevessem el magam. Áldottam az eget, hogy színészkedek is. Amit most kapnak, nem fogják zsebre tenni.
- Gyere és ülj ide le - mondta Dani aggódva és a kanapé felé vezetett. Én engedelmesen leültem és értetlenül rájuk néztem. Biztos, hogy jól meggondoltam ezt? Az életemmel játszok, mert még mindig 2 - 1 a felállás, és egyáltalán nem az én javamra. Lesz ami lesz, meg kell leckéztetnem őket.
- Mire emlékszel? - kérdezte Peti és közben elém húzott egy széket, majd leült rá. Dani is ugyanígy tett és feszülten figyeltek engem.
- Nem is tudom - mondtam fájdalmas arccal. Ezt nem is volt olyan nehéz eljátszanom, mert tényleg nagyon fájt a fejem, most már elől és hátul is. - Olyan homályos minden.
- Azt tudod, hogy én ki vagyok? - kérdezte Dani aggódva és közben félve összepillantottak Petivel. Majdnem elnevettem magam ezen, de kitartóan játszottam tovább.
Összehúztam a szemöldököm, mintha nagyon koncentrálnék, majd nagy nehezen megráztam a fejem. Ennek eredményeként mindkettejük arcából kifutott a vér és fagyottan néztek rám.
Dani idegesen felpattant a székről és elkezdett fel és alá járkálni a nappaliban, gondosan kerülve az asztal maradványait.
- Ezt nem hiszem el! Ezt nem hiszem el! - mondta idegesen. - Mi jöhet még? Emma meg fog ölni! Mit Emma, az egész család!
- Dani, nyugodj meg, kitalálunk valamit! - mondta feszülten Peti és közben rám nézett. Nem kellett volna, mert nem tudtam eltüntetni időben egy apró mosolyt a szám sarkában. Peti arca kikerekedett, és már szólásra nyitotta volna a száját, amikor felemeltem az ujjam és némaságra intettem. A szememmel Dani felé böktem, mire ő kíváncsian felé nézett. Dani még mindig idegesen fel és alá járkált, gondosan a cipője orrát szuggerálva.
A számmal egy néma "légyszi-t" eltátogtam Petinek, amire láttam, hogy bizonytalanul rám néz, majd Danira, majd újra vissza rám. Nagyon tanácstalan volt és láttam rajta, hogy nehezen tudja eldönteni, hogy melyik csapatba álljon. Végül úgy láttam, hogy győzött a kíváncsisága, vagy pedig ki akarta próbálni, hogy milyen az én oldalamon állni, vagy csak szerette volna látni az átverésem végeredményét. Végül némán bólintott és a kezével a nyakán imitálva egy félreérthetetlen mozdulattal jelezte, hogy ez fog rám várni, ha Dani rájön, hogy csak ugratom. Mosolyogva bólintottam, majd Danira néztem, aki még mindig csak idegesen járkált körbe és közben valamit érthetetlenül motyogott maga elé.
- Elmondanátok, hogy mi folyik itt? És hol vagyok? - kérdeztem ártatlanul mire, Dani felkapta a fejét és aggódva rám nézett.
Peti elnevette magát, mire hirtelen ránéztem, de a maszkom nem hagytam el. Bocsánatkérően rám nézett, majd Danira pillantott.
- Ezt jól megcsináltuk Dani - mondta nevetve. - Halottak vagyunk, ugye tudod?
- Nagyon is tudom. Sikerült káposztát csinálnunk a bátyámból - mondta mérgesen, majd lehuppant újra az előttem levő székre és alaposan végignézett rajtam. - Most pedig mesélj!
- Micsodát? - kérdeztem tőle értetlenül.
- Bármit! - vágta rá azonnal. - Bármit, ami eszedbe jut.
- Én nem is tudom... - mondtam bizonytalanul és szemlesütve. - Nem jut eszembe semmi.
- Remek! Nemcsak zokni agyú lett, de nyuszi is! - mondta mérgesen, majd újra felpattant a székből. - Francba! - kiabálta magából kikelve.
Peti kérdőn nézett rám, mert szerinte ennyi elég volt, de én megráztam a fejem, hogy nem, még nincs vége. Ő felemelte a kezeit, jelezve, hogy ő mossa kezeit, nem vállalja ennek a következményeit. Én csak intettem neki, mire ő kényelmese hátradőlt a fotelban, majd Danira nézett.
- Nézd a jó oldalát - mondta mosolyogva. - Rosszabb csak nem lesz. Van egy délutánunk visszatölteni a fejébe az összes emlékét és közben olyanra formáljuk, amilyenre csak akarjuk.
- Ha ha ha! Nagyon vicces! - mondta Dani mérgesen. - Inkább kórházba kéne vinni, mert ki tudja, hogy mennyire vágta be a fejét.
- De hát jól vagyok - szóltam közbe értetlenül. Ha kórházba akar vinni, akkor azonnal le kell fújnunk az átverést. Erről sürgősen le kell beszélnem.
- Dehogy vagy jól! - felelte ingerülten Dani. - Azt se tudod, hogy ki vagy!
- Akkor mondd el - feleltem kedvesen és naivan, mintha ezzel minden megoldódna.
- Ez nem is rossz ötlet Dani - szólt közbe Peti. - Talán ezzel eszébe jut majd valami.
Dani nagyot sóhajtott, majd elgondolkozott, de végül újra leült elém a székre és a kezét a vállaimra tette. Mélyen a szemembe nézett és fürkészni kezdett, mintha azzal elő tudná varázsolni a fejemből az emlékeimet. Értetlenül néztem vissza rá, mire ő elengedett és újra egy nagyot sóhajtott.
- Hol is kezdjük? - mondta megtörten maga elé. Éreztem, hogy lassan véget kellene vetnem a játéknak, mert kezd összetörni, ami már egyáltalán nem volt vicces. Hirtelen összeszorult a torkom, hogy milyen jó testvérem és mennyire aggódik miattam.
- Talán a tegnap estével - mondta Peti, olyan hangsúllyal, mintha ez a válasz lett volna a legkézenfekvőbb Dani kérdésére.
- A kamera! - kapta fel a fejét Dani, és azonnal a mellettem heverő kamera után kapott. Fogalmam sincs, hogy miként került oda, mert arra tisztán emlékszek, hogy amikor elestem, akkor még a kezemben volt.
Dani az orrom elé tolta a kamerát és elkezdte léptetni előttem a tegnap estéről készült képeket. Igazam volt, nem kellett volna megnézni őket. Néha jobb a tudatlanság... Abban tényleg nem hazudtam, hogy a tegnap este egy része valóban kiesett. Ahogy a képeket néztem, lassan kezdett egy-két dolog derengeni, de csak összefüggéstelen jelenetek ugrottak be. Nagy sokára takarítottuk össze a konyhát, de már közben elkezdtünk inni. Miután végeztünk, a teraszon folytattuk. Kivittünk néhány széket és ott vihogtunk tovább, amikor a fiúk merényletének áldozata lettem. Mikor megláttam, hogy Dani az egyik képen nevetve a gipszem pingálja, automatikusan a lábamhoz kaptam. Hosszú nadrág volt rajtam, így szerencsére nem kellett most megnéznem a művészete eredményét. Bár a képeket eltekintve, sejtettem, hogy érdekes mű születhetett. A következő képen Peti állt felettem és sírt a röhögéstől, miközben én a WC felett görnyedve hánytam. Hát ezt nagyon fontos volt lefényképezni, de tényleg! Az emlék nem tért vissza erről a pillanatról, de ezt egy cseppet sem bántam. Utána végig olyan képek voltak rólam, amint érdekesebbnél érdekesebb arcokat vágva alszok a kanapén. Még Daniról is volt néhány ilyen kép, amiről arra következtettem, hogy Peti bírta legtovább az estét.
Mikor a képek elfogytak Dani izgatottan és kérdőn nézett rám. - Na? - kérdezte türelmetlenül.
Némán megráztam a fejem, mire csalódottan letette mellém a kamerát.
- Halott vagyok - mondta elgyötörten, majd hátradőlt a széken.
- Talán nem egy olyan dologra kellett volna megpróbálni emlékeztetni, amire alapból nem emlékszik. - szólt oda neki Peti nyugodtan.
- Talán igazad van - mondta Dani lesújtva. - De ezzel sem vagyunk előrébb. Anyu, apu, Emma, és az összes rajongód nyilvánosan meg fog kövezni! - mondta fájdalmas arccal.
- Rajongóim? - kérdeztem tőle kíváncsian, ráharapva a témára. Ez még egy jó szál lehet az átverésben.
- Igen. Rengetegen vannak, több ezren - mondta unottan.
- De hát miért? - kérdeztem értetlenül.
- Miért, miért? - kérdezte türelmetlenül és szem forgatva. - Honnan tudjam én azt? Odáig vannak érted, a hangodért, azért, amilyen vagy. Remélem énekelni nem felejtettél el, mert akkor tényleg végem van.
- Énekelni? Tudok énekelni?
- Igen! - csillant fel Dani szeme. - Ez az! Énekelj valamit! Lételemed az éneklés, az biztosan segíteni fog! - mondta izgatottan, majd a kezével intett, hogy kezdjem.
- De hát mit? Biztosan tévedtek, én nem tudok énekelni.
- Dehogynem! Gyerünk, kezdjük! - mondta, majd elkezdte énekelni nekem az első duettünket és közben kérlelően nézett rám, hogy próbáljak meg beszállni. Annyira küzdött, hogy teljesen összeszorult a torkom. Végül összeszedtem magam és beszálltam és vele együtt énekeltem a dalt. A szemei felcsillantak és intett, hogy folytassam. Amint vége lett a dalnak felpattant mellőlem és a levegőbe bokszolt.
- Ez az! Most már menni fog! Ha erre emlékszel, akkor minden szépen vissza fog jönni! - mondta bizakodóan, és még mindig nem sejtett semmit sem, még ezután sem.
- Ezt a dalt álmomból felriadva is bármikor oda vissza fújom - mondtam halkan és a légzésem is visszafojtva őt vizslattam. A szemem sarkából láttam, hogy Peti megdermed a fotelban és feszülten Danit figyeli.
- Tessék? - kérdezte Dani értetlenül és közben láttam rajta, hogy szép lassan minden összeáll a fejében. Megszólalni sem mertem, csak némán és lélegzet visszafojtva vártam a reakcióját.

15. fejezet

Egy halvány mosolyt eresztettem meg felé, amire is az arca minden izma megrándult és még mindig döbbenten nézett rám.
- Teee! - mondta dühösen.
Egyszerre szakadt ki belőlem és Petiből a röhögés, mire Dani elkerekedett szemekkel Petire nézett.
- Te tudtad? - kérdezte Petitől dühösen.
- Véletlen lebukott, és megkért - mondta Peti idézőjelben a "megkért" szót - hogy ne áruljam el.
- Úúúú - mondta Dani dühösen és a szemei egyenesen szikráztak. - Végetek van! - mondta mérgesen, majd elindult felém. Megragadta az ingem nyakát és a kanapéhoz szorított. Egy pillanatra megijedtem, hogy tényleg nekem esik, de aztán elmosolyodott és szigorúan folytatta. - Életed végéig retteghetsz, hogy mikor kapod ezt vissza tőlem!
Peti és én is hangosan elkezdtünk nevetni, mire Dani Peti fejéhez vágott egy párnát, amivel csak azt érte el, hogy harmadikként beszállt ő is nevetni. Peti a hasát fogta a nevetéstől és a könnyei is kicsordultak.
- Látnod kellett volna az arcod Dávid! - mondta nevetve. - Mikor Dani megindult feléd... - elharapta a mondatot és hírtelen levegő után kapott, majd nagy nehezen folytatta. - Ti aztán nagyon hülyék vagytok!
Danival hirtelen összeakadt a tekintetünk, majd elmosolyodtunk. Peti észrevette ezt, és egy pillanatra az arcára fagyott a mosoly.
- Ne! - mondta ellenkezve. - Meg ne próbáljátok!
- Mit is? - kérdezte Dani mosolyogva, majd megfogta a kezem és felhúzott a kanapéról. Hát eddig tartott a dühe, máris bosszút forral. Újra fordult a felállás, most Danival voltam Peti ellen.
Peti lassan felállt a fotelból, majd hátrált tőlünk pár lépést.
- Nézz a lábad mögé, mert nem veszek be még egy amnéziás trükköt - mondta Dani mosolyogva és közben Peti felé sétált. Nem tudtam mire készül, de lassan követtem én is őket. Peti már a szobája ajtajánál járt, majd végül úgy döntött, hogy inkább a fürdőszobába veszi az irányt, mert azt kulcsra lehet zárni. Mielőtt bezárhatta volna az ajtót, Dani már ott is volt és azon viaskodtak, hogy végül bezárják-e a fürdőszoba ajtót és Peti nyer ezzel, vagy végül kinyitják, Daninak engedve ezzel utat. Áldottam az eget, hogy a fürdőajtó nem üvegből volt, mert biztos voltam abban, hogy akkor már rég ripityára tört volna. Hirtelen egy hatalmas törést hallottam, mire gyorsan odarohantam hozzájuk. Peti a fürdőszobában bent, Dani meg az ajtó előtt ült a földön és mindketten hasukat fogva röhögtek. Ekkor néztem csak körbe, és láttam meg a harcuk eredményét. A fürdőajtó szinte kiszakadt a helyéről.
- Hát ez remek! Még egy hete se lakunk itt, de már egy ajtót le is cserélhetünk! - mondtam mérgesen. - Mintha nem lett volna már így is elég dolog, ami miatt Emma egy életre megorrolhat ránk!
Dani és Peti nem szóltak semmit, csak a hasukat fogva nevettek a földön ülve és közben levegőért kapkodtak.
- A te sarad - mondta fuldokolva Dani.
- Kösz - feleltem mérgesen.
Dani a karját nyújtotta, mire felhúztam a földről, de alig bírt megállni a lábán, mert begörnyedt a nevetéstől.
- Tüntessük el a nappaliból a romokat - mondta Peti két nevetőroham között, majd ő is felállt.
- Menjünk - mondta Dani, majd egymásba karoltak és nevetve elindultak a nappali felé.
- Alaposan takarítsatok fel, nehogy Vanda megsérüljön valamiben - kiabáltam utánuk, majd az ajtó felé fordultam és nekiálltam megvizsgálni, hogy menthető-e még.
Úgy láttam, hogy csak lepattant a pántról és talán nem tört el, vagy nem sérült meg túlzottan a pánt. Óvatosan megemeltem és megpróbáltam visszatenni a helyére. Sikerrel jártam és megkönnyebbülve sóhajtottam, amikor gond nélkül nyílt és zárult. A hangja nem volt éppen bizalomgerjesztő, de úgy láttam nem lesz vele gond. Hála az égnek, még egy fürdőszoba ajtót is nem tudtam volna beadagolni Emmának.
Elindultam a nappali felé, mert jobbnak láttam nem egyedül hagyni a fiúkat. Ezek sosem nőnek fel... Megint kardoztak, ezt nem hiszem el! Mint két óvodás! Dani a seprűt használta kardként, Peti pedig a porszívó csövét, magával rángatva ezzel persze magát a porszívót is.
- Nem elég hosszú már így is a lista? Mit akartok még a két asztal és az ajtó mögé hozzácsapni? - kérdeztem tőlük fejcsóválva, majd elnevettem magam, amikor nevetve rám néztek. Végül folytatták a munkát és igyekeztek eltűntetni minden üvegszilánkot.
Leültem tőlük nem messze az egyik fotelbe és úgy döntöttem, hogy ideje megnéznem, hogy mit műveltek a gipszemmel. Hát nem kellett volna, mert még nem álltam készen a látványra, ami fogadott.
Mindenféle színnel, ostobábbnál ostobább ábrák, rajzok és írások voltak rajta, ezernyi stílusban. Ebből arra következtettem, hogy mindketten kiélték művészi hajlamaikat a gipszemen.
- Hát ez borzasztó! - mondtam elhűlve, mire mindketten felém kapták a fejüket és mikor megláttak, hogy döbbenten forgatom és nézegetem a gipszet, hangosan kitört belőlük a nevetés. - Most mégis mit műveljek ezzel?
- Van még a fiókban hibajavító - mondta Dani nevetve és közben a nappaliban álló egyik szekrényre mutatott.
Még? Te jó ég, mire nem emlékszek még tegnapról? Mire kellett nekünk tegnap a hibajavító?
- Még? - tettem fel újra hangosan a kérdést, bár nem voltam biztos abban, hogy hallani is akarom a választ.
Peti elnevette magát, majd a gipszemre mutatott, de nem bírt megszólalni, mert újra a nevetéstől fulladozott.
Alaposabban szemügyre vettem a gipszet és ekkor vettem észre, hogy egyáltalán nem olyan színű a sok irka-firka alatt, mint amilyenre emlékszek. Te jó ég! Hányszor pingálták ki és rajzolták tele újra és újra?
Egyikük se szólt semmit, de Dani végül odasétált a szekrényhez, elővette a hibajavítót, majd nevetve a kezembe nyomta.
- Jó munkát! - mondta egyre hangosabban röhögve.
- Kösz - vetettem oda neki fagyosan.
- Hé, nem csak mi éltük ki művészi vágyainkat! Az a kiscica a te műved!
Alaposan végignéztem a gipszet, és az egyik írás alatt valóban egy macskának tűnő valami éktelenkedett. Elég érdekes macska volt, úgy nézett ki, mint akit az imént csapott meg a 220. Aztán rájöttem, hogy nem a szőre áll fel, hanem valószínűleg túlságosan remegett a kezem a röhögéstől. Ahogy vizsgáltam a macskának nevezett valamit, megakadt a szemem az íráson, ami felette volt. Ugyanaz a szöveg volt, amit Peti reggel szalutálva elmondott.
Elképedve megráztam a fejem, mire Dani és Peti újra felvihogtak. Gondolom abbahagyták a munkát, hogy megnézzék a reakcióimat, amit a gipszem látványa váltott ki belőlem.
- Ne nevessetek, hanem igyekezzetek, mert nem tudom, hogy Emma mikor tér haza. - mondtam morogva, mire nevetve, de folytatták a munkát.
- Tényleg, most akkor hogy is lesz? Dani visz haza, vagy anyu elhozza Vandát és engem utána hazavisz?
- Az utóbbi. Emma ezt beszélte meg anyukátokkal, de az időpontot nem tudom - mondtam elmerülve a gipszem további vizsgálatában. Végül úgy döntöttem, hogy nekiállok és eltüntetem róla a sok rajzot. Egyáltalán nem tetszett és esélyt sem akartam arra adni, hogy Emma is megvizsgálhassa.
Halkan elmerültünk a munkáinkban, amikor váratlanul nyílt az ajtó és Emma lépett be rajta egyedül. Mondanom sem kell, azonnal megfagyott az ajtóban, pontosan ott, ahol állt éppen akkor, amikor megpillantott minket. Az arca mindent elárult arról, amit a látványunk keltett benne. Én éppen a kicicomázott gipszemet festegettem hibajavítóval, míg tőlem pár méterre Dani és Peti még mindig a nappalit takarították.
- Titeket nem lehet egyedül hagyni, igaz? - kérdezte döbbenten.
- Nem, anyuci! - felelte szalutálva Peti, mire Emma szúrósan nézett rá. Végül elnevette magát, és besétált a lakásba, majd leült az egyik székre és nézte, ahogy tovább ügyködünk a dolgainkkal.
- Addig nem érdekel, amíg minden eltört tárgyat pótoltok, illetve amíg senki sem sérül meg. - mondta megadóan.
Dani és Peti döbbenten ránéztek, majd egymásra pillantottak és végigmérték a másik sebeit. Hangosan felnevettek és én sem bírtam megállni, hogy ne csatlakozzak hozzájuk.
- Úgy értettem, hogy súlyosan - tette hozzá Emma szem forgatva és mosolyogva.
Peti kiegyenesedett és mély levegőt vett, hogy meg tudjon szólalni, de a hasát továbbra sem engedte el.
- Én mikor jutok haza? - kérdezte nevetve.
- Soha - mondta határozottan Emma, mire Dani és én felnevettünk Peti döbbent arca láttán. Emma is elnevette magát, majd folytatta. - Anyu egy óra múlva itt lesz Vandával. Addigra legyetek kész.
- Rendben - felelte Dani, majd visszatért a sepregetéshez.
- Timi jól van? - kérdeztem Emmától, de fel sem pillantottam a festegetésből egészen addig, míg Emma egy nagyot nem sóhajtott. Úgy éreztem, hogy valami történt vele, ezért felkaptam a fejem és kérdőn néztem rá.
- Persze, jól van. Minden rendben van. Csak jól esett mindkettőnknek egy csajos délután - mondta nagyot sóhajtva, majd felkelt a székről. - Megterítek, mert gondolom ti is éhesek vagytok.
- Naná! - felelte kórusban Dani és Peti, mire Emma csak mosolyogva bólintott, majd eltűnt a konyhában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése