2014. augusztus 22., péntek

Egy új kezdet 2. - 21.-25. fejezet

Sziasztok!

Lassan a feléhez közeledik ez a történet is, szóval az események pörögnek, ti pedig remélem, hogy nem unatkoztok így a nyár vége felé. Ezen talán kicsit segít egy újabb adag fejezetcsokor. :)

Morwen



******************


21. fejezet

Danival hamar odaértünk az orvoshoz. Szinte gondolkodni sem volt időm, már sétáltunk be Vandával a karomban a rendelőbe. Szerencsére nem volt még senki a váróban, ezért hamar be is hívott minket az asszisztens.
- Dávid! - köszöntött Gábor. - Jó reggelt!
- Jó reggelt Gábor! Ő itt az öcsém, Németh Dániel.
Dani odasétált Gáborhoz és kezet fogtak.
- Szilvási Gábor. Örülök, hogy megismertelek téged is.
- Úgyszintén - mondta Dani, majd visszasétált mellém és kivette Vandát a kezemből.
- Hogy vannak Dávid? Látom Emma nem jött el.
- Igen, mert még reggel sem érezte jól magát. Szerintem egymást fertőzték meg Vandával. - feleltem aggódva.
- Ez könnyen lehet. És Vanda hogy van?
- Azt hiszem jobban. Reggel megevett mindent és már csak hőemelkedése volt.
- Nos, akkor megvizsgálom és máris kiderül, hogy mennyit javult a helyzet.
Bólintottam, majd kivettem Dani kezéből Vandát és lefektettem a vizsgálóra. Levettem róla a felsőjét, mire Gábor mellé lépett és megvizsgálta őt. A tegnaphoz képest Vanda nagyon jól tűrte ezt, bár a fülvizsgálatkor alaposan legörbült a szája. Gábor megmérte a lázát is, és elismerően bólintott.
- Igen, valóban már csak hőemelkedése van. De a levegőt még mindig nem szedi rendesen. Írok fel egy köptetőt és lázcsillapítót. Naponta többször mérjétek a lázát és szedjétek végig a gyógyszert. Ha esetleg Vanda hányna, vagy nagyon felszökne a láza, akkor hozzátok vissza. De úgy látom, hogy hétvégére már semmi baja nem lesz.
- Köszönjük Gábor! - mondtam hálálkodva, majd felöltöztettem Vandát.
Gábor eközben kitöltötte a szükséges papírokat és Dani kezébe adta őket.
- Emmának gyógyulást kívánok és ha lehet, ne érintkezzenek túlságosan amíg ő is beteg. Nem lenne jó, ha oda-vissza fertőznék egymást. Szerintem ha holnapra nem javul Emma állapota, mindenképpen keressétek fel az orvosát. Az ő állapotában nagyon vigyáznia kell.
- Úgy lesz - mondtam aggódva. - Nagyon köszönöm még egyszer Gábor.
- Ugyan Dávid - felelt mosolyogva. - Mondanám, hogy a mielőbbi viszont látásra, de a mi esetünkben ezt inkább kihagyom.
Elmosolyodtam, majd az ajtó felé indultunk. - Akkor maradjunk a szervuszban!
- Igaz - felelte mosolyogva. - Szervusztok!
Danival kiléptünk a rendelőből és át a várón, egyenesen kimentünk az autóhoz.
- Innen pár háznyira láttam egy gyógyszertárt - mondta Dani, miközben én Vandát ültettem be a babaülésbe. - Várjatok meg az autóban, én gyorsan kiváltom ezeket.
Meglengette előttem a vényeket, de még mielőtt szólhattam volna, már sarkon fordult és elsietett. Éppen Vandát kötöttem be, amikor valaki megszólított.
- Dávid? Németh Dávid?
Hát ez nem jött össze... Ennyit az észrevétlen kimenőről. Lassan megfordultam, becsuktam az ajtót és akkor láttam, hogy egy fiatal, barna hajú nő mosolyog rám.
- Igen, én lennék az - feleltem mosolyogva.
- Nem hittem volna, hogy pont itt találkozok veled. Nagyon eltűntél és mindenki aggódik érted.
- Tudom, de mint látod kényszerpihenőre vagyok ítélve - feleltem mosolyogva és közben a begipszelt lábamra mutattam.
- Tudjuk, tudjuk, de írni még tudsz, nem? - kérdezte mosolyogva. - Facebook-on már lassan őrület van, mert egy hete nem írtál.
- Öhm igen, nos ennek is megvan az oka - mondtam mosolyogva. - Na jó, te leszel most a szószólom - tettem hozzá nevetve. - A múlt héten költöztünk a családommal, és elég elfoglalt voltam.
- Jaj, hát ez nagyon jó. Annyira örülünk, hogy boldog vagy. De rólunk se feledkezz meg - mondta kedvesen.
- Nem fogok, ne aggódjatok - mondtam mosolyogva.
- Esetleg szabadna egy képet? - kérdezte bizonytalanul és elővette a zsebéből a telefonját.
- Persze.
Mellém állt és ügyesen megcsinálta a fotót, majd hirtelen az autó felé pillantott. Talán csak most vette észre, hogy az előbb mit is csináltam. Szerencsére elég sötét volt az autóüveg, ezért nem láthatta tisztán Vandát.
- Ő a kislányod? - kérdezte felcsillanó szemekkel, mire csak mosolyogva bólintottam.
Közelebb hajolt az üveghez és szinte a lélegzete is elakadt. Magamban kihúztam magam, mert tudtam, hogy miért. Vanda gyönyörű kislány volt.
- Istenem, de gyönyörű! - hüledezett.
- Megjöttem - futott be hozzánk Dani. - Áh, látom nem unatkoztál.
A nő hirtelen megfordult és Danira nézett.
- Hát ezt nem hiszem el - mondta mosolyogva.
Én csak elnevettem magam, majd átkaroltam a nőt és magam mellé hívtam Danit.
- Csináljunk egy hármas képet is - mondtam, mire Dani értetlen arca eltűnt és felvette a szokásos vigyorit.
- Nagyon köszönöm fiúk - mondta miközben ellenőrizte a telefonját, hogy jól sikerültek-e a képek. - Dávid, nektek nagyon sok boldogságot kívánok és neked is Dani. Remélem hamarosan újra együtt bulizhatunk a koncerteken.
- Én is remélem - mondtam mosolyogva és megkerültem az autót, hogy beszálljak Dani mellé.
- Sziasztok! - köszönt el, mire Dani is mosolyogva bólintott neki, és beültünk egyszerre.
- Téged egy percre se lehet magadra hagyni? - kérdezte Dani nevetve, mikor már kihajtott a parkolóból.
- Mint látod, nem - mondtam nevetve. - De igaza van, rég jelentkeztem és kezdenek aggódni.
- Van miért nem? - mondta röhögve Dani. - Hamarosan megnősülsz és úton van a következő trónörökös. Igaz is, ezt még sose kérdeztem. Milyen érzés apának lenni? - kérdezte megkomolyodva.
- Hát öcsi, ezt nem is lehet igazán elmagyarázni, ezt át kell élni.
- De ugye várhatok még úgy röpke 10 évet? - kérdezte nevetve.
- Ne marhulj - mondtam és közben óvatosan a vállába bokszoltam. - Az az érzés, amit akkor érzel, ha a gyermeked a kezedben tartod... Tudod, hogy mindig mennyire családcentrikus voltam, ezért nekem ez egy nagyon felemelő érzés. Jobbnak és többnek érzem magam attól, hogy van egy aprócska élet, amiért én és Emma felelünk.
Hátrapillantottam Vandára, aki épp felvette a mellette ülő maciját és a szájába vette. Elmosolyodtam, majd visszanéztem Danira.
- Ha nem lennél a bátyám, azt mondanám, hogy úszik az autó a nyáltól - mondta kaján vigyorral az arcán.
Megráztam a fejem, elmosolyodtam, de már tudtam is, hogy mivel vághatok vissza. Hirtelen elváltoztattam a hangom és elismételtem a mai jelenetet, ami az érkezésekor lejátszódott.
- Ici-pici Vanda baba, hát mit csináltál? Szabad neked így ránk ijeszteni? Pici Vanda, gyerünk gyorsan meggyógyulni, mert Dani bácsi mérges lesz - mondtam és közben majd megfulladtam a nevetéstől.
- Jól van, jól van, ezt megérdemeltem - felelte nevetve. - Emmának egy szót se erről, higgye csak azt, hogy én vagyok a komoly és felelősségteljes szerető nagybácsi.
- Te és a komolyság? - kérdeztem a hasam fogva a nevetéstől, mert már fájt a sok nevetéstől.
- Tudok az is lenni - mondta komoly arccal, de a szája sarkában bujkált egy mosoly, ami el is terült az arcán, amikor már a könnyeimmel küszködve ránéztem. - Megjöttünk - tette hozzá, mikor leparkolt a ház elé.
Kiszálltam a kocsiból, mély levegőt vettem és megkerültem az autót, hogy kivegyem Vandát a hátsó ülésről. Dani hozta utánunk a táskáját, és mikor beléptünk a lakásba, szó nélkül kivette a kezemből Vandát, én pedig azonnal bementem Emmához a szobába. Éppen az ágyon ült és a reggel mellé készített tálca volt az ölében.
- Szia! - köszöntem neki felvidulva.
- Szia! - köszönt nekem mosolyogva. Látszólag jobb színben volt már, de még mindig láttam rajta, hogy nincs jól. - Vanda?
- Most jöttünk meg az orvostól. Minden rendben van. Kapott köptetőt, amit szednie kell, és lázcsillapítót, amit szükség szerint kell majd kapnia. Ha nem fog hányni, és nem lesz magas láza, akkor nem kell visszavinni. Gábor szerint hétvégére meggyógyul.
- Hála az égnek - mondta felsóhajtva Emma. - Behoznád?
- Gábor azt mondta, hogy jobb, ha nem érintkeztek, amíg betegek vagytok. Nem lenne jó, ha oda-vissza fertőznétek egymást.
- Igaz - mondta elkomorult arccal. - De...
- Ne aggódj, mindenről gondoskodok - mondtam mosolyogva és leültem az ágyra a lábaihoz. - Tudod jól, hogy én nem vonom ki magam a szülői feladatokból.
- Igen, tudom - felelte mosolyogva.
- Szükséged van még valamire?
- Nem, köszönöm.
- Megyek és megnézem Danit és Vandát. Te pihenj nyugodtan. Ha szükséged van valamire, csak szólj.
- Rendben, köszönöm - felelte hálásan.
Végigsimítottam a kezét, majd felkeltem az ágyról és kimentem Daniékhoz. Dani épp a reggeli becézgetését folytatta, látszólag ki nem ürülő szókészlettel.
- Elolvastam a gyógyszert, ebéd után kell neki beadni, a teájával együtt - mondta Dani, de közben fel sem nézett rám. - Emma hogy van?
- Már kicsit jobban, de ágyba parancsoltam, hogy pihenjen.
- Helyes, vigyáznia kell magára és a következő kis Vandára. - mondta mosolyogva és közben Vandát a térdére ültette, és gügyögve lovacskázott vele, mire Vanda hangosan kacarászni kezdett.
- Miből gondolod, hogy lány lesz? - kérdeztem mosolyogva.
- Csak tippelek - felelte fel sem nézve rám.
Elmosolyodtam és leültem melléjük a kanapéra. Olyan volt Dani Vanda mellett, mint egy nagy gyerek. Egy nagy és szeretnivaló gyerek. Mintha most minden vágya teljesült volna és kapott volna egy hugicát. Nem hittem volna, hogy Daninak ilyen arca is van, de bevallom őszintén, nagyon tetszett. Talán úgy szerette ő is és Attila is Vandát, mintha a saját lányuk lenne. De ezen nem is csodálkoztam, mert nagyon összetartó testvérek voltunk és egymásért bármit, bármikor megtettünk volna.

22. fejezet

Ahogy Gábor ígérte, Vandának semmi baja nem volt a hétvégére. Teljesen meggyógyult és Emma is két nap alatt talpra állt. Mintha egy rossz emlék lett volna az egész betegség.
Nyugodtan telt az egész szombat délelőtt. Vanda épp aludt, Timi pedig nemrég érkezett hozzánk látogatóba. Emmával a kanapén ültek és beszélgettek, amikor csengettek. Gyorsan rohantam az ajtóhoz kinyitni, nehogy még egyszer csengessenek, mert Vanda nemrég aludt el. Nem akartam, hogy felverjék.
- Attila! - szólaltam meg döbbenten, mikor megláttam az ajtóban ácsorogni az öcsémet.
- Elfelejtetted, igaz? - kérdezte mosolyogva.
Azonnal eszembe jutott, hogy tegnapelőtt megbeszéltük, hogy ma átjön majd hozzánk. Elmosolyodtam, majd intettem, hogy jöjjön be.
- De ez nem akadályoz meg abban, hogy most fogadjalak - mondtam nevetve.
Attila besétált, majd a nappaliban ülő lányoknak is köszönt.
- Sziasztok!
- Szia Attila! - köszöntek vissza kórusban.
Csak én éreztem azt, hogy feszült lett a légkör, vagy tényleg van valami, amit nagyon titokban akarnak tartani előttem? Megígértem Emmának, hogy nem faggatom többet, de ha ma nem tálal ki nekem Attila, akkor addig nem nyugszok, míg valaki nem fog beszélni nekem!
Emma hirtelen felpattant a kanapéról és mellém sétált.
- Nyílt egy új üzlet nem messze tőlünk. Timivel elmegyünk körülnézni. Magatokra hagyhatlak titeket Vandával?
A szemem forgattam a nagyon is átlátszó szöveg miatt, de Emma jelentőségteljesen rám nézett, mire mosolyogva bólintottam. Ez a mosoly egyáltalán nem volt őszinte, de most ez egyszerűen nem tudott érdekelni. Nagyon idegesített már ez az egész színjáték. Nem tudtam, hogy mi szükség van még erre. Timi Emma legjobb barátnője, és talán neki már elmondta ezt az egész dolgot, szóval valószínűleg én vagyok az egyetlen, akinek fogalma sincs semmiről.
Emma Timire pillantott, aki csak félszegen bólintott, felkeltek a kanapéról és pillanatok alatt már ki is léptek a lakásból. Elhűlve néztem, ahogy csukódik mögöttük az ajtó, majd karba tett kézzel besétáltam a nappaliba, ahol már Attila kényelmesen helyet foglalt.
- Ki vele! - mondtam kissé ingerültem. - Mi ez az egész? Emma titkolja, és nem hajlandó beszélni, ami mondanom sem kell, nagyon idegesítő.
- Persze, mert neki elmondta Timi. Timi meg nekem.
Hirtelen nem értettem, hogy miről beszél. Timi? Neki? Micsoda? Mi ez az egész már megint? Egyre idegesebb lettem a tudatlanságtól, és azt hittem lassan felrobbanok, ha továbbra is kerülgeti a forró kását.
Attila észrevehette a dühömet, mert nagyot sóhajtott, majd intett, hogy üljek le vele szembe a fotelba. Letettem magam mellé a kezeimet, majd megadóan a fotelhoz sétáltam és leültem. Szinte követelőzően néztem rá, de ő nem felelt.
- Amíg ilyen idegesen nézel rám, nem fogok beszélni - mondta határozottan.
- Lassan egy hete mindenki csak titkolózik előttem, ideje, hogy valaki beszéljen! - mondtam ellentmondást nem tűrően. Nagyon frusztrált már ez a helyzet és csak még jobban aggasztott, hogy Attila is húzza az időt.
- Egy hete még biztosan nem, mert egy hete van éppen, hogy történt a dolog.
Értetlenül néztem rá, mire szinte a szemeivel igyekezett súgni, hogy gondolkozzak már.
- A házavató? - kérdeztem bizonytalanul, mire csak kelletlenül bólintott. - Mi történt azon az estén még? - kérdeztem aggódva.
Fogalmam sem volt, hogy miről maradtam le, és abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán tudni akarok a dologról. Teltek a lassú másodpercek és nem úgy tűnt, mintha Attila folytatni szándékozik a mesélést. Kezdtem nagyon aggódni, hogy valami olyat titkolnak előlem, ami kicsit sem jó dolog, sőt!
- Attila! - mondtam fennhangon. - Mondd már el, hogy mi ez az egész!
- Rendben - felelte nagyot sóhajtva. - Kezdem az elején. De kérlek, ne szólj közbe, csak hallgass végig.
Kimérten bólintottam, mire folytatta.
- Nagyon sokan voltunk aznap este, ezért sem tűnt fel a dolog senkinek. Igyekeztem mindenkit megismerni, és egy valakit, talán kicsit jobban sikerült, mint kellett volna.
Hirtelen elakadt a szavam. Attila összejött valakivel? De hát kivel? Gyorsan végiglapoztam a fejemben a vendéglistát és gondolkoztam a potenciális jelölteken. Az unokatestvéreink szóba sem jöhettek, Janka és Timi szabadok voltak, Gabi pedig... Te jó ég, Gabi férjnél van! Ne! Így már érthető, hogy miért féltek elmondani ezt nekem! Ha ez kiderül... Mindnyájunknak vége van... De még ott van Rita is... Ne, ne ne! Attila nem lenne képes az unokatestvérünk barátnőjével kezdeni. Sosem volt az a típus! Te jó ég, mi történik itt?
- Dávid? Hallasz engem? - kérdezte Attila aggódva.
- Ki az? - kérdeztem döbbenten.
- Előbb hallgass meg kérlek, jó? - nem feleltem semmit, mire szinte könyörgően nézett rám. - Kérlek!
Végül bólintottam, mire nagyot sóhajtott és folytatta.
- Sokat beszélgettem mindenkivel, és próbáltam nyitni. Ez sikerült is. Talán túl sokat is beszélgettem vele. Nagyon egymásra hangolódtunk és volt közös témánk. Mindketten sokat csalódtunk már, talán ezért is csattant el egy csók, egy óvatlan pillanatban.
Egy csók? Csak egy csók? Ezt kell ennyire tragédiaként tálalni? Nem, ennek koránt sincs még vége, úgy éreztem, hogy ez még csak a kezdet. Egyre idegesebb lettem, hogy mi lesz ebből. Attila megint nagyot sóhajtott, majd nagy sokára folytatta.
- A Zolival történtek után elindultunk haza, de mivel Tomi és Rita külön autóval jöttek, felajánlottam, hogy őt is hazaviszem.
Nagyon gyorsan pörögtek a gondolatok a fejemben és próbáltam felidézni, hogy Jankát, Timit vagy Gabit vitte-e a haza. Rita szerencsére kikerült a képből. Gabi is, hiszen őt nem vihette haza, mert ő Balázzsal, a férjével jött. Janka vagy Timi? De hát ez nem is akkora tragédia! Igaz, hogy Emma barátnői, de miért nem jöhetne össze velük Attila? Hirtelen leesett a tantusz... Ha csak egy éjszaka volt, akkor valóban... Értem már, hogy miért jelent ez gondot. Kellemetlen lehet a későbbiekben. Olyan gyorsan végigpörgettem mindezt a fejemben, hogy alig tűnt fel, hogy Attila már folytatja is.
- Mindketten magányosak voltunk és egyszerűen volt valami szikra kettőnk közt. Minden olyan gyorsan és hirtelen történt, hogy nem volt időm gondolkozni.
- Ez nem vall rád Attila - szóltam közbe döbbenten. Ez egyáltalán nem ő volt. Mi ez az egész? Remélem valamennyire észnél volt. Igaz, hogy nálunk minden teljesen más volt az első éjszaka Emmával, és tudatosan nem védekeztünk. Hálát adtam ezért az égnek, mert annak a felejthetetlen éjszakának a gyümölcse most a babaszobában aludt.
- Nem ez a baj Dávid! - mondta türelmetlenül Attila. Szinte könyörgően nézett rám, annyira kétségbe volt esve.
- Jaj Attila, ne húzd tovább az időt! - feleltem ingerülten. - Mondd már el, hogy mi történt!
- Lefeküdtem Timivel! - csattant fel hirtelen, majd a kezébe temette az arcát. Túlságosan is ismerős volt nekem, ezt a mozdulat. Mintha magamat láttam volna. Egyszerűen szóhoz se bírtam jutni. Tudtam, hogy Timi vagy Janka lehet az, de most, hogy így kimondta... Az eddigi találgatások, most végre tényekké váltak. Attila és Timi... Te jó ég, mi lesz ebből, vagy mi lett ebből? Attila nagy sokára felemelte a fejét és szinte könnyes szemmel nézett rám. - De nem is ez a baj. Hiba volt, és ezt el is fogadtam. De... Azt hiszem beleszerettem.

23. fejezet

Attila szavai szinte visszhangzottak a fülembe. Beleszeretett. Attila beleszeretett Timibe. Miért érzem azt, hogy ez az egész cseppet sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik? Talán családi vonás, hogy a szerelmi életeink egyáltalán nem olyan egyszerűek? Attila az előző kapcsolata óta évekig egyedül volt, mert nagyon nehezen lépett túl. Most pedig egyik pillanatról a másikra valaki csak úgy besétált az életébe és minden megváltozott. Nagy nehezen Attilára néztem, aki még mindig fájdalmas arccal nézett rám.
- Jól sejtem, hogy ez nem kölcsönös? - kérdeztem aggódva.
- Nem tudom - felelte elgyötört arccal. - Nem igazán beszéltünk azóta. Jóformán csak kerüljük egymást.
Hirtelen mérgesen felpattantam és fel alá kezdtem el járkálni.
- Attila, ha nem beszéltek, akkor mégis mire vársz? Magától nem fog megoldódni ez az egész. Egyáltalán mit gondolsz, ő mit érez irántad?
- Fogalmam sincs, de... - hirtelen elcsuklott a hangja és mosolyogva nézett rám. - Olyan más volt vele minden. Annyira kedves és önzetlen és mintha mellettem őszintén megnyílt volna.
Nem értettem mire céloz, mert én Timit annak a cserfes, vidám és bohókás nőnek ismertem, amilyennek a kezdetektől fogva láttam. Létezik, hogy Attilának egy éjszaka alatt felfedte a valós arcát?
- Ha ezt érzed, akkor nincs mitől tartanod. Miért nem ültök le és beszélitek meg a dolgot?
- Mert nem akarunk mindent felborítani azzal, hogy esetleg csak egy ballépés volt ez az egész. Emma legjobb barátnője, olyanok, mintha testvérek lennének. Te pedig az én testvérem vagy, Emma meg hamarosan a sógornőm lesz. Nem hiányzik egy botlás, ami minden jó kapcsolatot megkeserítene.
- Te az engedélyemet kéred? - kérdeztem döbbenten. Egyszerűen nem bírtam felfogni a szavai jelentését. Ez annyira hihetetlen volt. Attila komoly arccal bólintott, és újra minden érzelmet eltüntetett az arcáról. Ezt nem hiszem el, tényleg az engedélyem kéri! De hát semmi szükség erre. Azt tesznek, amit akarnak. Normális, felnőtt emberek vagyunk, mindent meg tudunk oldani kulturáltan.
- Dávid, értsd meg, mindketten tartunk attól, ami esetleg történhet kettőnk közt.
- Attila, ne csináld ezt. Ha szereted és ő is téged, akkor ne az én engedélyemre várjatok. Az öcsém vagy és azt akarom, hogy akárkivel is, de boldog legyél. Vagy esetleg Emmától tartasz?
- Nem, nem, az ő véleményét már tudom. Ő is támogatja Timit is és engem is.
- Akkor tényleg nem értem, hogy miért rám vártál... - hirtelen elhallgattam, majd döbbenten néztem rá. - Te tényleg nagyon beleszerettél.
Attila kelletlenül fészkelődött a kanapén, de nem felelt semmit.
- Már értek mindent - mondtam mosolyogva, majd újra leültem elé a fotelba, és közel hajoltam hozzá, hogy a vállára tehessem mindkét kezem. - Attila, nincs miért az engedélyem kérned, nem is értem, hogy miért jutott eszetekbe ekkora őrültség.
Attila elmosolyodva megrázta a fejét, majd csak bólintott egyet. Elnevettem magam, majd felálltam a kanapéról, felhúztam őt is és megöleltük egymást.
- Tudod a szerelem bolonddá tesz - mondtam neki nevetve, mikor elengedtem.
- Hát végignézve a történteket... Igazad lehet - mondta megeresztve egy mosolyt.
- Németh vagy te is, nem úszod meg egyszerűen, ugye tudod? - mondtam nevetve és újra leültem a fotelba.
- Ezek szerint nem is fogom.
- Ha visszajöttek a lányok, üljetek le Timivel és beszéljétek meg a dolgokat. Ne velünk foglalkozzatok. Csak őszintén tegyétek azt, amit szeretnétek.
- Rendben.
A bébi őrön keresztül meghallottam, hogy Vanda ébredezik, ezért felálltam a fotelból és egyenesen a babaszobába mentem. Vanda legörbült szájjal fogadott, mire mosolyogva mellé léptem és felvettem. Már tudtam is a probléma forrását, ezért azonnal tisztába tettem, és kimentem vele a nappaliba.
- Add csak át - mondta Attila amint leültem Vandával a fotelba.
Szó nélkül átadtam neki, mire ő mosolyogva a térdére ültette, és ugyanolyan csillogó szemekkel kezdett el játszani vele, mint pár napja Dani. Úgy döntöttem, hogy magukra hagyom őket és elkészítem Vandának a teáját. Kimentem a konyhába, megmelegítettem a teát és hamar a cumisüvegbe töltöttem. Még volt Vanda gyógyszeréből pár darab, ezért még azt is tennem kellett bele, ahogy Gábor utasította. Kimentem az üveggel együtt a nappaliba és leültem vissza a helyemre. Attila szó nélkül az üvegért nyúlt, majd megitatta Vandát. Éppen végeztek, amikor a lányok végre visszaértek, mondanom sem kell, nem kis mennyiségű ruha táskával. Egyikük se volt túlzottan vásárlós kedvű nő, de ha együtt elmentek valahova, akkor temérdek dologgal tértek haza. Bár az utóbbi időkben, ezeknek a nagy részét szebbnél szebb babaholmik tették ki.
- Sziasztok! - köszöntem nekik mosolyogva. - Látom ma sem estetek túlzásba - mondtam nevetve.
- Sziasztok! - köszöntek nevetve.
- Annyi szép ruhát találtunk, hogy nem tudtuk megállni, hogy ne vegyük meg őket - mondta Emma mosolyogva. - Te is ezt fogod mondani, ha meglátod majd Vandán őket.
- Remélem is - mondtam mosolyogva. - Meg is mutathatod őket - mondtam jelentőségteljesen, mire Emma bólintott, és elindult a táskákkal a babaszoba felé.
Odasétáltam Attilához, kivettem a kezéből Vandát, és szinte üzentem neki a tekintetemmel, hogy ideje beszélniük Timivel. Kimérten bólintott, mire én elmosolyodtam és elindultam Vandával a szobába. Közben a szemem sarkából láttam, hogy Timi még mindig félszegen a nappali bejáratánál toporog.
Amint beléptem Vanda szobájába Emma azonnal becsukta mögöttem az ajtót, és türelmetlenül nézett rám.
- Na? - kérdezte izgatottan.
- Magukra hagytam őket, hogy megbeszéljék a dolgokat - mondtam mosolyogva. - Hogy hihették azt, hogy tartaniuk kell tőlem? - kérdeztem döbbenten Emmától.
- Ugye, hogy igazam volt? Váltig állítottam Timinek, hogy nem kell mitől tartaniuk, beszéljék meg a dolgokat és ha úgy érzik, nyugodtan folytassák. Jaj, nem tudom mi lesz... Neked mit mondott Attila? Timi teljesen belehabarodott - mondta aggódva Emma.
- Hála az égnek! - mondtam megkönnyebbülve. - Attilánál is ugyanez a helyzet.
- Neeee! - mondta Emma döbbenten, de közben fülig ért a szája.
- Már csak abban kell bíznunk, hogy zökkenőmentesen meg tudják ezt beszélni - mondtam aggódva.
- Ha nem, akkor majd én gondoskodok arról, hogy minden rendbe legyen - mondta Emma határozottan, de nevetve.
- Reméljük, hogy erre nem lesz majd szükség. Csak új nekik ez az egész, és hirtelen nem tudták, hogy miként kezeljék a dolgot - mondtam mosolyogva, majd végre leültem Vandával a fotelba. - Nos, hadd lássam, mit vettetek?
Emma mosolyogva kivette a ruhákat a táskákból, majd mindet szép sorban letette a másik fotelba.
- Igazad volt, ez mind gyönyörű. - feleltem mosolyogva.
- Igen, mind az - mondta kivirulva, majd mindet megfogta és rátette Vanda szennyes kosarára.
Hirtelen kopogtak, mire mindketten az ajtó felé fordultunk. Timi nyitott be félszegen, de mosolyogva.
- Kijöhettek - mondta fülig érő szájjal.
Emma egy pillanat alatt mellette termett és nevetve átölelte. Én csak ráztam a fejem mosolyogva, majd felálltam Vandával a fotelból és követtem az időközben kisétáló lányokat. Mire kiértem Timi már Attila mellett volt és óvatosan átölelte őt.
Elnevettem magam, ahogy megláttam őket, mire mindenkiből kitört a hangos nevetés. Vanda kíváncsian nézett rám, majd hozzáért az arcomhoz és hangosan felnevetett.
- Látjátok, még Vanda is tudta, hogy minden rendben lesz - mondtam mosolyogva, miközben megpusziltam a kis kezeit. - Viszont Daninak neked kell elmondanod - mondtam Attilának és újra kitört belőlem a nevetés.
- Nem fogom megúszni, igaz? - kérdezte Attila mosolyogva.
- Danit ismerve, az életed végéig szekálni fog azért, mert én előbb megtudtam, mint ő.
- Majd kiengesztelem - mondta Attila mosolyogva és szorosabban megölelte Timit.
Elnevettem magam és én is odaléptem Emmához, hogy átöleljem őt. Óvatosan adott egy puszit a karomban nevetgélő Vandának, majd ő is hozzám bújt. Magamhoz öleltem és közben behunytam a szemem. Létezik ennél nagyobb boldogság a világon? Nem válaszoltam magamnak, de nagyon jól tudtam, hogy a családomnál szebb dolog nem létezik számomra a világon. Hamarosan rendbe jövök, a munkába is visszatérhetek, elveszem Emmát és izgalommal várjuk majd a következő kis csöppségünket. Minden végre olyan tökéletes, amilyennek lennie kell.

24. fejezet

Attila és Timi nálunk maradtak ebédre, utána pedig kellemesen elbeszélgettünk a nappaliban, amikor csengettek. Elmosolyodtam és még mielőtt bárki is reagálhatott volna, máris az ajtóban álltam.
- Szia öcsi! - köszöntem nevetve Daninak.
- Hali bratyó! Mi a helyzet, miért rángattál ide? - kérdezte Dani meglepetten, majd besétált a nappaliba, mire én becsuktam mögötte az ajtót.
- Ne! - kiáltott fel Attila, mikor meglátta Danit, majd engem, amint nevetve beléptem én is mögötte a nappaliba.
- Ezt direkt csináltad - mondta Emma hüledezve, majd gyorsan Timi felé fordult. - Indulás, jobb ha most eltűnünk - mondta nevetve és közben átadta Timi kezébe Vandát. - Menjünk le Vandával sétálni, máris hozom a babakocsit.
- Mi ez az egész? - kérdezte Dani értetlenül, mire én hangosan felnevettem, Attila pedig olyan mérgesen nézett rám, hogy még jobban kitört belőlem a röhögés.
Emma hamar megjelent a babakocsival, beleültette Vandát és pillantok alatt az ajtóban álltak. Timi még félszegen Attilára pillantott, majd kitolta Vandát a lakásból. Emma még visszafordult hozzám és adott egy forró csókot.
- A berendezés most maradjon, rendben? - mondta szigorúan, de végig mosoly bujkált a szája szegletében.
- Rendben.
- Dani, hallottad te is? - szólt oda Daninak.
- Azt se tudom miről van szó - mondta Dani értetlenül.
- Ha lehet, ma ne törjetek össze semmit - mondta Emma komolyan, mire Dani bólintott. - Attila, légy szíves fogd vissza őket. Múlt hétvégén két asztalt és a fürdőajtót intézték el.
- Ma csak egy asztal lesz, jó? - mondta Dani morcosan. - Vagy kettő, ha nem mondjátok el azonnal, hogy mi ez az egész.
Újra kitört belőlem a nevetés, mire Emma csak legyintett, majd követte ő is Timit, én pedig becsuktam mögöttük az ajtót. Besétáltam a nappaliba és igyekeztem megnyugodni, de amint ránéztem a mérges Attilára, és az értetlen, ám egyre idegesebb Danira, újra elkapott a nevetés. Lassan odasétáltam az étkezőasztalhoz és úgy döntöttem innen nézem majd végig ezt a roppant vicces párbeszédet.
Dani rám nézett, majd Attilára, és láttam rajta, hogy nem tudja mi ütött belénk. Engem rázott a nevetés, Attila meg legszívesebben a pillantásával örökre elhallgatatott volna.
- Bocs - nyögtem ki nagy nehezen Attilának, mire felhúzta a szemöldökét, de ezzel csak azt érte el, hogy még inkább nevettem.
- Ugye tudod, hogy ezt még visszakapod? - mondta szigorú arccal, de tudtam, hogy nem gondolja komolyan, nem az a bosszúálló típus. Mindig jól viselte Dani és az én hülyeségeimet.
- Mondjátok már el, hogy mi van! - szólt közbe ingerülten Dani.
Nevetve Attilára mutattam, aki az égbe emelte a tekintetét, majd nagy nehezen megszólalt.
- A bátyánk az életével játszik. Azt próbálgatja, hogy mekkora a türelmem.
- Hát azt próbálgathatja, mert tudjuk, hogy téged nem lehet kihozni a sodrodból - mondta Dani elmosolyodva.
- Ketten egy ellen? - kérdezte Attila felhúzott szemöldökkel. - Jól meggondoltátok ezt? - kérdezte egy apró mosollyal az arcán.
- Teljesen - mondtam nevetve.
- Szóval? Mi ez az egész? - terelte vissza Dani a szót a témára.
- Dávid épp azt teszteli, hogy miként fogsz reagálni arra, hogy ő pár órával előbb tudta meg, hogy összejöttünk Timivel.
Szinte hallottam a fejemben a képzeletbeli koppanást, ami Dani fejében lezajlott, ahogy felfogta Attila szavait. Halványan elmosolyodott, majd kitört belőle a nevetés.
- Na végre, hogy összejöttetek - mondta nevetve. - A vak is láthatta, hogy miként néztek egymásra.
- Mi?! - kaptam fel a fejem hirtelen. - Te tudtad?
- Úgy tűnik a fagyi visszanyalt Dávid, és nem sikerült az ördögi terved - mondta Dani nevetve.
Attilára néztem, aki ugyanolyan döbbenten nézett Danira, mint én. Nem tudott megszólalni, gondolom teljesen padlót fogott ő is.
- Engem nem olyan könnyű átverni - mondta Dani nevetve, majd hirtelen felegyenesedett és komoly arccal Attilára nézett. - Mellesleg Dávidnak igaza van, még számolunk azért, mert nem én voltam az első.
Dani rám nézett, majd a még mindig döbbent Attilára és elnevette magát.
- Látnotok kéne az arcotokat - mondta fuldokolva a nevetéstől.
- Miért van az, hogy mindig a legkisebb nyer? - kérdeztem értetlenül Attilától.
- Nem tudom, de azt hiszem ideje ezen változtatnunk - mondta sejtelmes arccal Attila, majd felállt a kanapéról.
Értetlenül néztem rá, mert nem volt jellemző rá az, hogy kihozzák a sodrából. Olyan dühvel indult meg Dani felé, amitől még én is megijedtem. Dani még mindig levegő után kapkodott, de amint Attila elé lépett, az arcára fagyott a vigyor. Attila rám nézett, majd Danira, és miután megállapította, hogy mindketten lélegzetvisszafojtva várjuk a reakcióját, elmosolyodott.
- Úúúú! Rosszabb vagy, mint Dani - mondtam neki nevetve.
- Valami nekem is jutott az ostoba humorotokból - mondta mosolyogva, majd kényelmesen visszaült a kanapéra.
Döbbenten néztem rá, majd egyszerre kitört mindhármunkból a nevetés. Percekig szó nélkül nevettünk, mire Dani törte meg a csendet.
- Mit szólnátok ahhoz, ha ma este bepótolnánk a múlt heti katasztrofális házavatót?
- De hát semmi sincs rá előkészítve - mondtam ellenkezve.
- Megoldjuk - helyeselt Attila. - Felhívom Timit, hogy jöjjenek vissza.
- Én meg Petit és megbeszélem vele, hogy érte megyek, miközben Vandát leviszem anyósodékhoz - mondta Dani ellentmondást nem tűrően, és mire reagálhattam volna, már mindkettejük fülén volt a telefon.
- Hát rendben - mondtam megadóan, de csak én hallottam a szavaimat, mert ők már elmerültek a telefonbeszélgetésekben. - Házavató, második felvonás indul.
Emmáék hamar vissza is értek, és Dani néhány perces győzködése után, végül Emma is beadta a derekát.
- De én is lent maradok ma anyuéknál - mondta ellentmondást nem tűrően Emma. - Rendes házavatót úgyse tudnánk most tartani, mert az unokatestvéreitek nem tudnának eljönni. Jankának is estélye van ma, és Gabinak sem szóltatok. Ez túl hirtelen jött fiúk.
- Ne már Emma, jó lesz ez - mondta Dani szinte könyörgően.
- Abban biztos vagyok, csak a berendezés maradjon - felelte Emma mosolyogva.
- Emma, nem kell lemenned a szüleidhez, gyertek át hozzám ma éjszakára. - fordult Timi Emma felé és közben kivette Vandát a babakocsiból. - Olyan rég tartottunk már csajos estét. Jó lesz, meglátod.
- Ez nem is rossz ötlet Timi - mondta Emma elmosolyodva. - Akkor Dani neked csak Petiért kell elmenned.
Szinte szóhoz se jutottam, máris mindent leszerveztek. Mire észbe kaptam Emma már Vanda holmiját pakolta és a babakosarat készítette elő. Dani egyeztetett Petivel, Attila pedig rám várt, hogy elmenjünk bevásárolni. Hát ez ígéretes férfi este lesz...
Emma épp Vanda szobájában volt, amikor végre el tudtam csípni egy szóra.
- Biztos, hogy ezt akarod? - kérdeztem tőle, ahogy beléptem a szobába. Emma döbbenten felém fordult, de végül elmosolyodott.
- Persze. Nincs ezzel semmi baj. Érezzétek jól magatokat - mondta kedvesen, majd végigsimított az arcomon. Észrevétlen behajtottam a lábammal az ajtót és mire Emma elfordult volna tőlem, óvatosan megragadtam a karját és magamhoz húztam. Mélyen a szemébe néztem, amiben szinte azonnal láttam az ő vágyait is fellobbanni. Olyan szenvedélyesen csókoltam meg, hogy a teste szinte azonnal felizzott.
- Így nehéz lesz elmennem - mondta Emma levegő után kapkodva, amikor kivált a csókból.
- El szeretnél menni? - kérdeztem tőle sejtelmes mosollyal az arcomon. Lassan a nyakára hajtottam a szám és érzékien végigcsókoltam. Emma óvatosan az ajtó felé tolt, és mikor halkan nekiütköztem, az ajtó teljesen becsukódott. Szinte azonnal az ajka után kaptam, mire ő érzékien belenyögött a csókba. Erősen megfogtam a fenekét és magamhoz húztam őt, hogy érezze, mennyire vágyok rá.
Nehezen elhúzta az ajkát tőlem és levegő után kapkodva az ajkamba suttogott.
- Itt vannak a vendégek.
Egyetértően bólintottam, de közben végigsimítottam a combját, majd finoman a fenekébe markoltam. Újra hevesen megcsókolt és a jobb lábát a derekam köré fonta, hogy még jobban egymáshoz simuljunk. A keze a pólóm alá tévedt, mire én elégedetten az ajkába haraptam. Úgy kapott a csókom utána, mint aki meghal, ha nem kaphat azonnal belőle.
- Hé Dávid, ne most essetek egymásnak - kiabált Dani a nappaliból.
Emmával egy pillanat alatt szétrebbentünk és ekkor vettem csak észre, hogy Emma felsője az enyémmel együtt már a földön hevert. Mosolyogva lehajoltam értük, és még mindig tűztől égve felöltöztünk. Mielőtt kiléptem volna a szobából még egy forró csókot váltottunk, majd mosolyogva kimentem Daniékhoz, míg Emma tovább pakolt.
- Nem bírod ki, hogy ne szólj be, igaz? - kérdeztem szemrehányóan Danit, de közben elmosolyodtam. Reméltem, hogy jól sikerült a színjáték, és egyikük sem jött rá, hogy mennyire igaz volt Dani beszólása.
- Lételemem az életed megkeserítése - mondta Dani nevetve. - Na én most elmegyek Petiért, ti ketten addig vásároljatok be estére.
Attilával bólintottunk, mire Dani elköszönt Timitől és Vandától, majd Emmához is bement a babaszobába elbúcsúzni. Hamar kiviharzott a lakásból és magunkra maradtunk. Emma pár perc múlva csatlakozott hozzánk és indulásra készen álltunk.
Mind az öten beültünk Attila kocsijába és elvittük Emmát és Vandát Timihez.
- Érezzétek jól magatokat - mondtam Emmának, mikor már a ház előtt álltunk és megöleltem őt és Vandát.
- Ti is - mondta mosolyogva Emma. - Ha lehet, ma ne törjetek össze semmit.
- Igyekszünk majd - mondtam mosolyogva. Adtam neki egy búcsúcsókot és elengedtem őket. Timi is elköszönt Attilától, majd együtt felmentek a lakásba.
- Menjünk bevásárolni - mondtam Attilának, amikor visszaültünk az autóba.
- Menjünk - helyeselt, majd beindította az autót és elindultunk.
A lakásunkhoz közeli hipermarketbe mentünk, és alaposan telepakoltuk a bevásárlókocsit fagyasztott pizzával és alkohollal.
- Biztos, hogy kell nekünk ennyi sör és tömény alkohol? - kérdeztem félve Attilát, mire ő csak határozottan bólintott.
- Dani a lelkemre kötötte, hogy apasszam le a kártyád - mondta mosolyogva.
- És ennyi pizza minek? Komolyan, inkább főzök valami normálisat. Vagy az ebédből is maradt még.
- Szerintem nem akarsz te sem részegen főzőcskézni - mondta Attila, és közben egy rakat sós süteményt pakolt a kocsiba.
- Nem részegen gondoltam. De figyelj, beléd meg mi ütött? Mi ez a hirtelen jött "ereszd el a hajam" hangulat?
Attila vállat vont, majd kelletlenül felelt. - Kikkel kapcsolódjak ki, ha nem a testvéreimmel?
- Jól sejtem, hogy Timinek köszönhető a másodvirágzásod? - kérdeztem mosolyogva.
Attila nem felelt semmit, csak mosolyogva beletett még egy csomag ropit a kocsiba, majd a pénztár felé vette az irányt.
Még mindig döbbenten, de követtem Attilát, és közben nagyot sóhajtottam. Mi lesz még itt ma este? Azt hiszem Dani és Peti ma is formában lesznek, és úgy tűnik Attila is elengedni készül magát. Csak bíztam abban, hogy ennek az estének nem lesz tragédia a vége. A biztonság kedvéért a pénztár mellett található kis pultról leemeltem két darab hibajavítót.  Attila kérdőn nézett rám, mire én csak mosolyogva a fejemet ráztam és beletettem a két kis tégelyt a bevásárlókocsiba.

25. fejezet

Már javában kipakoltuk a vásárolt holmikat a kocsiból és sültek a pizzák, mire Daniék megjöttek.
- Ahoj! - köszönt Dani vigyorogva, mikor Petivel együtt beléptek a lakásba.
- Hali Peti - köszöntöttem, majd elé sétáltam és átöleltem.
- Szia Dávid! Szia Attila! - köszöntött minket.
- Sziasztok fiúk - szólt Attila is, majd kezet fogott Petivel.
Dani céltudatosan a Hi-Fi felé vette az irányt és azonnal megadta az alaphangulatot a zenével. Nem sok ember lakott még a házban, ezért nem kellett tartanunk a haragos szomszédoktól. Szinte üvöltött a zene, de még éppen hallottuk egymás szavát.
- Nos akkor alapozzunk! - mondta nevetve Dani, majd bement a konyhába és négy üveg jéghideg sörrel tért vissza. Még szerencse, hogy Attilával néhányat rögtön a fagyasztószekrénybe tettünk, gondolom onnan szedte ezeket is. Koccintottunk, majd visszamentem egyedül a konyhába, hogy kivegyem a sütőből az első adag pizzákat. A héten beszerzett új kisasztal a konyhában roskadásig volt italokkal és tányérokkal, és mellé tettem a pizzákat is. Félve néztem végig az asztalon és úgy döntöttem, hogy legalább az italokat átpakolom a konyhapultra. Azt csak nem tudjuk eltörni.
- Hé, mit művelsz? - szólt rám Dani megrovóan, amint belépett mögöttem a konyhába. - Ne oda, az ebédlőasztalra hozd őket.
Azzal nyomatékosan felkapott két üveg tömény alkoholt és eltűnt velük a konyhából.
- El ne ejtsd őket! - kiabáltam utána, miután én is követtem őt két üveg vodkával. Szándékosan még a pillantásommal is kerültem a Tequilás üvegeket, pedig tudtam, hogy abból is vettünk jó párat Attilával.
- Meg is vagyunk - mondta elégedetten Dani, miután letette az asztalra a kezéből az üvegeket. Most tudtam csak szemügyre venni őket és a szavam is elakadt, amikor felismertem a két üveg Absinth-ot. Dani mosolyogva végigmért és a vállamba ütött. - Félsz? - kérdezte nevetve.
- Nem lesz ennek jó vége - mondtam hüledezve.
- Dehogynem - felelte mosolyogva, majd kinyitotta a piros Absinth-ot és kortyolt belőle. Majdnem elnevettem magam, olyan arcot vágott, de hamar ő is elvigyorodott. - Te jössz! - mondta nevetve és a kezembe nyomta az üveget. - Gyerünk, ne légy nyuszi!
- Meg fogsz ölni, ugye tudod? Rossz emlékek - húztam el a szám, de végül ittam egy nagyobb kortyot az üvegből.
A tömény alkohol végigégette a torkom és a nyelőcsövem, de nagyon kellemes volt a forróság, ami utána elöntött.
- Nézd már Attila, nélkülünk isznak! - kiabálta Peti és máris mellettünk termett és felkapta az egyik üveg vodkát.
- Az Ouzo hol van? - kérdezte Attila, mikor csatlakozott hozzánk.
- Szerintem még a konyhában. Menjünk és hozzuk ki mindet. A többi pizzát is beteszem sülni - mondtam, majd már el is indultam a konyhába.
Attila és Peti utánam jöttek és míg én a pizzákat tettem be a sütőbe, ők kivitték az összes üveget, poharat, tányért és a kész pizzákat az ebédlőasztalra. A biztonság kedvéért beállítottam a telefonom, hogy figyelmeztessen, ha a pizzák elkészültek. Utána zsebre tettem, majd magára hagytam a pizzákat.
Mire visszamentem a nappaliba a fiúk már kibéreltek egy-egy helyet a kanapén és a fotelokban. Nekem már csak az egyik fotel maradt, így lehuppantam melléjük. Dani szorgosan iszogatta az Absinth-ot és minden korty után a kezembe nyomta és addig nem hagyott békén, míg nem húztam meg én is az üveget. Öt vagy hat ilyen kör után már magam vettem ki a kezéből az üveget. Az ital kitartóan fogyott és ahogy elnéztem, Peti vodkája és Attila Ouzo-ja is rendesen megcsappant.
Hirtelen elkezdett csipogni a telefon a zsebemben. Mérgesen vettem ki és néztem rá.
- Ki keres ilyenkor? - kérdezte Dani felháborodva. - Mondd meg Emmának, hogy hagyjon nyugodtan inni.
- Ne szórakozz Dani, nem hív senki. Ez az ébresztőm - mondtam csodálkozva.
Dani épp meghúzta az üveget, amikor nevetve kiköpte, ami a szájában volt. Annyira nevetett, hogy leesett a fotelból és leült elé a szőnyegre. Attila és Peti nevetve figyelték őt, én meg azt hiszem elkönyveltem magamban, hogy Dani nem normális.
- Mi a francért akarsz te - a karórájára nézett és erősen koncentrált a számlapra, majd feladta és mérgesen letette a kezét - szóval miért akarsz te, nem tudom én éjjel hány órakor felkelni?
Értetlenül néztem rá, és tudtam, hogy nagyon jogos a kérdése.
- Fogalmam sincs - tört ki belőlem a nevetés.
- Nem a pizza készült el? - kérdezte Attila kíváncsian.
- Pizza? - kérdeztem értetlenül. - Ó, de igen! De okos vagy Attila - mondtam nevetve.
Nehezen felálltam a fotelból és elindultam a konyha felé. Elég vicces volt, mert úgy forgott velem a világ, mintha most szálltam volna ki a körhintából. A soha el nem fogyó úton a konyha felé eldöntöttem, hogy holnap megfojtom Danit, amiért leitatott. Mikor végre beértem a konyhába azonnal a sütőhöz léptem és lekapcsoltam. Nekiálltam megkeresni a kesztyűt, ami valamiért direkt bújócskázott velem. Végül az asztal közepén megtaláltam és morcosan a kezemre húztam.
- Rossz kesztyű! Hát szabad így elbújni apu elől? - kérdeztem tőle, mire is kitört belőlem a nevetés, amikor rájöttem, hogy a konyhakesztyűvel diskurálok.
Olyan lassú volt a világ és nem is értettem, hogy miért. Mintha egy örökkévalóság lett volna, mire szép lassan kivettem a pizzákat a sütőből. Elégedetten kihúztam magam, mikor megállapítottam, hogy nem égettem meg magam. Elindultam vissza a nappaliba és közben nem tudtam eltűntetni a vigyort az arcomról.
- Hát te minek örülsz ennyire? - kérdezte Peti röhögve, aki időközben csatlakozott Dani mellé a földre. Attila még kitartóan terült el a kanapén, de látszólag már ő is messze volt a józanság állapotától.
- Dávid, hahó, mi ez a nagy vigyor? - kérdezte Attila komoly arccal, de részegen inkább viccesnek hatott ez is.
- Nem égettem meg magam a pizzákkal - feleltem büszkén.
- Wow! - kiáltotta elismerően Dani. - És ezért magaddal hoztad emlékbe a kesztyűt? - kérdezte nevetve.
Lenéztem a kezemre és elnevettem magam, mert tényleg rajtam volt még a kesztyű. Röhögve levágtam a földre, majd lehuppantam vissza a fotelembe és kikaptam Dani kezéből az üveget.
- Hé! Add vissza! - mondta követelőzően. - Hozz magadnak másikat!
- Ej, de követelőző lett valaki - mondtam nevetve, és csak azért sem adtam vissza az üveget, hanem alaposan meghúztam. Elnevettem magam Dani morcos arca láttán, és végül visszaadtam neki. Ő mérgesen arrébb húzódott tőlem, hogy ne érjem el őt. Attila jóízűen felnevetett, mire mind kíváncsian ránéztünk.
- Mintha Dávid a kisautódat vette volna el, mint régen - mondta nevetve, mire Dani morcosan felhúzta az orrát és átült Peti másik oldalára, így Peti került hozzám közelebb.
- Hát jó - mondtam megadóan, majd felkeltem a fotelból, az asztalhoz sétáltam és magamhoz vettem a másik üveg Absinth-ot. Visszamentem a többiekhez és elégedetten leültem vele a helyemre. - Bi bi bííí, az enyémben több van - mondtam Daninak és közben kiöltöttem rá a nyelvem.
- De az enyém szép érett piros, a tied meg éretlen zöld. - mondta határozottan, mire hangosan felnevettem.
- Ugyanolyan az íze, a szín nem számít. - mondta Attila magabiztosan.
- Nem hiszek neked - mondta határozottan Dani.
- Próbáljuk ki - mondtam eltökélten és meghúztam a kezemben levő üveget, mire Dani is így tett a sajátjával. Petin keresztülhajolva üveget cseréltünk és ittunk a másik üvegből is.
- Igazad van Attila - mondta Dani csodálkozva. - De ezt már nem kapod vissza Dávid - mondta nevetve, azzal újra ivott egyet.
- Én is, én is! - mondta Peti, majd a Dani kezében levő üvegért nyúlt. Dani kelletlenül a kezébe nyomta, majd elnevette magát, amikor Peti majdnem kiköpte a kortyot, ami a szájában volt.
- Hé, ez nem bébi-papi kisöreg, ez komoly férfi pia! - mondta Attila szemrehányóan. - Tessék szépen lenyelni!
Elnevettük magunkat Danival, mire Peti engedelmesen megivott egy nagyobb kortyot a zöld Absinth-ból. Az arca roppant vicces volt. Annyira nevettem, hogy végül én is leültem melléjük a szőnyegre. Hátrébb toltam a fotelt és kényelmesen elterpeszkedtünk. Attila is gondolt egyet, és végül ő is leült közénk.
- Ennél lejjebb már úgyse kerülhetünk - mondta nevetve Dani és közben visszavette az üvegét Petitől. - Gyerünk, igyunk gyorsan, hogy legyen üres üvegünk üvegezni.
- Dedóba vagy öcsi? - kérdezte Attila nevetve. - Az a kislányok játéka.
- Nem kell ahhoz üveg - mondtam nevetve és közben letettem az enyémet magam elé a földre. - Felelsz vagy mersz? Ha passzolunk, akkor 3 korty Absinth-ot kell egy húzóra meginni.
- Nem vagy még elég részeg így is? - kérdezte Attila nevetve. - Te mindent passzolni fogsz, szóval reggelre mehetünk veled a detoxba, és ezzel meg is van a holnapi címlap sztori.
- Ez nem igaz! - mondtam felháborodva.
- De igen, Attilának igaza van - ellenkezett Dani. - Mikor gyerekként játszottuk ezt, te mindig passzoltál.
- Most nem fogok egyet sem! - mondtam határozottan.
- Fogadjunk? - kérdezte gonosz vigyorral az arcán Dani.
- Rendben, fogadjunk - vágtam rá meggondolatlanul. - Miben is?
- Ha egyet is el mersz passzolni, akkor teljesen szabad kezet kapok majd a legénybúcsúd szervezésében.
- Nem lesz legénybúcsúm! - vágtam rá ellenkezést nem tűrően.
- Ezt nem te döntöd el - mondta Attila nevetve.
- Nos? Állod a fogadást? - kérdezte Dani elégedett mosollyal az arcán.
- Állom - vágtam rá és kezet fogtam vele. - De ha én nyerek, akkor eszedbe sem juthat legénybúcsút szervezni. Én fogom majd egyszer a tiéd megszervezni.
- Rendben - mondta Dani nevetve.
- Akkor kezdjük! De tényleg kell egy üres üveg - mondta Peti nevetve. Azzal lehúzta azt a kevés vodkát, ami még az üvegében volt, majd letette elénk középre. - Én kezdek és akit  pörgetünk, attól kérdezünk. Ha nem passzol, ő folytatja.
Mindhárman bólintottunk, mire Peti megdörzsölte a tenyerét, és mint aki épp nyert a lottón, olyan vigyorral az arcán megpörgette az üveget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése