2014. szeptember 19., péntek

Egy új kezdet - 41.-45. fejezet

Sziasztok!

Haladunk, haladunk, de még van pár csokor fejezet. :) Jó olvasást a maihoz :)

Morwen

********************

41. fejezet



Dani hangosan felnevetett, majd elvette Timi kezéből a mikrofont és folytatta.
- Emma, te jössz. A kérdésed a következő: mi Dávid kedvenc pozíciója?
- Azt mondtad, hogy a szexuális jellegű kérdések büntetések! Akkor ilyeneket miért kérdezel? - kérdezte Emma felháborodva.
- Hidd el Emma, nem akarod hallani azokat a kérdéseket - mondta Dani kacsintva, mire Emma kétségbeesetten rám nézett. Én már igencsak éreztem a bennem dolgozó alkoholt, de még fel tudtam mérni a helyzetet és mérlegelni tudtam. Tudtam, hogy jobban járunk, ha Emma erre a kérdésre válaszol, mintha azokat a rettegett kérdéseket kapja a nyakába. Magabiztosan bólintottam, mire Emma mély levegőt vett és válaszolt.
- A misszionárius - mondta, majd a megerősítés végett rám nézett. Én elismerően bólintottam és elmosolyodtam. Valóban, szerettem irányítani. Nem volt olyan póz amit ne szerettem volna, de volt valami plusz varázs abban, amikor az én kezemben volt az irányítás. Különösen imádtam ezt Emmával. Őt boldoggá tenni... Hm... Fantasztikus érzés volt.
- Úgy látom, hogy a válasz helyes, most te jössz Dávid - mondta Dani, majd Timi elé tette a mikrofont.
- Dávid, mi Emma kedvenc virága? - kérdezte Timi mosolyogva.
Döbbenten néztem rá és nem értettem, hogy mi ez a hirtelen váltás a könnyű kérdésekre.
- Ha ti jól játszotok, mi is kíméletesek vagyunk - válaszolt Dani a ki nem mondott kérdésemre. - Mellesleg egyre részegebb vagy, így talán ez nem is olyan könnyű kérdés neked - tette hozzá nevetve.
Emmára néztem és mosolyogva válaszoltam.
- Minden tavaszi virágot szeret, de a vörös rózsától mindig elolvad - mondtam magabiztosan, mire is Emma mosolyogva bólintott.
- Emma, te jössz - mondta Dani és belemélyedt a papírjába. - Dávid kedvenc autómárkája?
- BMW - vágta rá Emma nevetve.
- Helyes, Timi? - mondta Dani, és Timi elé tartotta a mikrofont.
- Mi volt Emma jele az óvodában? - kérdezte Timi mosolyogva.
Francba... Na ezt miért is mondta volna el nekem Emma? Ez tipikusan a szemét kérdések kategóriájába tartozik. Kezdtem azt hinni, hogy Daniék arra játszanak, hogy hamar részeg legyek. Csak tudnám, hogy miért! Nevetve megráztam a fejem, mire Dani mosolyogva megtöltött egy feles poharat Tequilával. Hál Istennek, kezdtem azt hinni, hogy megint két decit kapok! Talán, ez lett volna a normál mennyiségű büntetés, ha Dani nem jön rá az előbb, hogy hazudtam, és valójában tudtam, hogy mikor vesztette el Emma a szüzességét. Nagyon remélem, hogy rám vonatkozóan nem lesz ilyen kérdés. Az patt helyzet lenne.
Dani vigyorogva a kezembe nyomta a poharat, amit én készségesen ki is ürítettem. Utána elvette Dani a kezemből az üres poharat, majd visszasétált Timihez.
- Emma, hogy hívták Dávid kedvenc kutyáját? - kérdezte Dani pimasz vigyorral az arcán.
Hát ez nem volt szép kérdés... Miért is tudna ilyenekről Emma? Láttam Emmán, hogy kétségbeesetten néz rám, de végül megrázta a fejét és lesütötte a szemét.
Mély levegőt vettem, mert tudtam, hogy mi következik most...
- Első büntetés Emmának. Ejnye, nem tudni Rex-ről... - mondta szemrehányóan Dani, de hamar újra elmosolyodott. - A büntetés kérdés a következő Emma: miért szakítottatok az első szerelmeddel, Andrással?
Emma arcán olyan düh suhant át, amit akkor láttam legutóbb, amikor Zolival történt az a bizonyos incidens. Mérges lettem, hogy mégis miért kellett Daninak ezt erőltetnie! Emma olyan gyűlölettel meredt a Dani mögött álló egyik férfira, hogy önkéntelenül is az a jelenet játszódott le a szemem előtt, ami a házavatón történt.
- Mert részegen megütött, mert kérdőre vontam a megcsalását! - mondta Emma magából kikelve, mire is Dani is és én is döbbenten néztünk Emmára.
Dani hátrafordult és arra a férfire nézett, aki gondolom András lehetett.
- Igazat mond Emma? - kérdezte Dani szigorúan.
- Igen - felelte András, mire legszívesebben azonnal felpattantam volna, hogy felképeljem. Mély levegőt vettem és igyekeztem lenyugodni. Régen történt ez már és nem kellene ebből balhét csinálnom. Bár a bennem dolgozó alkohollal nehéz volt felvennem a versenyt, tudtam, hogy az pont a józan eszem ellen dolgozik.
- Rendben, folytassuk - mondta Dani kimérten, majd Timi elé tette a mikrofont, és súgott neki valamit a fülébe.
- Dávid, mi volt Emma számára a legszebb dolog, amit tőled kapott? - kérdezte Timi halkan.
- Vanda - feleltem határozottan, majd Emmára néztem és megnyugodtam, amikor végre elmosolyodott és bólintott. Lazított a tartásán és láttam, hogy igyekszik túltenni magát az előbbi incidensen.
- Helyes! - mondta vidáman Dani. - Emma, a te kérdésed a következő: mi Dávid kedvenc filmje?
Hangosan elnevettem magam, amikor meghallottam a kérdést. Nagyon is jól emlékeztem arra az estére, amikor Emmával együtt néztük meg a filmet. Hm, igazán kellemesen alakult utána az este, egészen addig, míg Vanda fel nem kelt.
- A Harcosok klubja - felelte Emma mosolyogva és közben összeakadt a tekintetünk. Úgy láttam, hogy neki is eszébe jutott az a bizonyos forró délután, ami ha beteljesületlen is maradt, nagyon emlékezetes a mai napig.
- A válasz helyes - mondta Dani nevetve. - Ez bónusz kérdés volt, mert ezt mindenki tudja. Dávid, a te kérdésed a következő: mit szeret rajtad a legjobban Emma?
Elmosolyodtam és Emmára néztem. Ő félszegen lesütötte a szemét, de mikor újra felpillantott rám, akkor olyan mélyen néztem a szemébe, hogy elpirult.
- A szememet - mondtam mosolyogva és közben végig Emmát néztem, aki szintén elmosolyodott és szerelemesen csillogó szemekkel bólintott.
- Hát én valami más válaszra számítottam, de ti tudjátok - mondta Dani nevetve, mire én mérgesen rákaptam a tekintetem.
- Azzal sincsen semmi baja - feleltem határozottan, majd elnevettem magam Dani és Timi döbbent arca láttán. Nos, hát erre nem számítottak. Ők akartak nyílt játékot, hát megkapták. Emmával minden tökéletes volt, és ezt nem volt okunk titkolni.
- A pikáns témát folytatva, Emma a te kérdésed a következő - folytatta Dani nevetve. - Mennyi volt a legtöbb, amit Dávid egy éjszaka bírt?
Emma döbbenten nézett Danira, majd rám. Én csak mosolyogva bólintottam, hogy nyugodtan mondja meg a választ. Bíztam benne, hogy emlékszik rá.
- Hat - felelte végül Emma büszkén.
Nem tudtam nem észrevenni, hogy Dani sejtelmesen Attilára mosolygott, majd Petivel is találkozott a tekintetük. Hát igen, most már biztosan tudják, hogy az a bizonyos hatos szám Emmával történt. Hm, ideje lenne megismételni azt az estét, vagy esetleg új rekordot dönteni. Azt hiszem erre a közelgő nászéjszaka és a nászút tökéletes lesz.
- Nos, akkor menjünk is tovább a következő kérdésre - mondta Dani és Timi elé tette a mikrofont.
- Hogy hívták Emma első macskáját? - kérdezte Timi mosolyogva.
Na jó, ezek tényleg le akarnak itatni. Ezek tényleg szemét kérdések, amiknek az a célja, hogy igyak. Talán még azt is pontosan megtervezték, hogy mikor tegyenek fel bizonyos kérdéseket.
- Fogalmam sincs - feleltem megadóan, mire Dani elégedetten elmosolyodott. Legnagyobb megdöbbenésemre nem a feles poharat töltötte meg, hanem egy egy deciset töltött tele.
- Miért abba? - kérdeztem döbbenten.
- Elfelejtettem mondani, hogy nem használhatom kétszer ugyanazt a poharat - mondta Dani nevetve, majd a kezembe nyomta a teli poharat.
Ijedten tévedt a tekintetem az asztalkára, ahol még 5 pohár volt. Egy három decis, két darab két decis és még két egy decis. Na hát, ez remek... Hulla részeg leszek reggelre, ha ők ezt tervelték ki. Esélyem sincs nyerni ellenük... Megadóan kivettem Dani kezéből a poharat és most is egy szuszra lehúztam az egészet.
Azt hiszem ez pár perc múlva be fog ütni. Eddig is éreztem a bennem levők hatását, de ezzel együtt már bajok lesznek. Emma aggódva nézett rám, de én csak mosolyogva legyintettem. Már részeg voltam és képes lettem volna mindenen csak nevetni.
- Folytassuk - mondta Dani, amikor visszasétált Timi mellé. - Emma, mi volt Dávid kedvenc játéka gyerekként?
- Ez szemét kérdés Dani! - csattantam fel mérgesen, mire Dani mosolyogva csendre intett. De hát ilyeneket miért kellene Emmának tudnia? Ez direkt csinálta Dani. De ezt nem fogja megúszni, holnap kitekerem a nyakát!
- Nem tudom - mondta megadóan Emma, majd nagyot sóhajtva Danira nézett, hogy mi lesz a büntetés kérdése.
- Miért döntöttél úgy, hogy fiatalon férjhez mész Zolihoz? - kérdezte kíváncsian Dani és Emmára nézett, majd a mögötte álló Zolira. Én is így tettem, és döbbenten vettem észre, hogy Zoli idegesen lesütötte a szemét. Emma is feszengeni kezdett a székben, és bűnbánóan nézett rám. Majd Zolival összeakadt a tekintetük... Valamiért nagyon nem tetszett nekem ez az egész jelenet. Semmi jót nem sejtettem, és Emma bűnbánó arcát látva, úgy éreztem, hogy valami olyat fog mondani, amiről fogalmam sem volt. Erről soha nem beszéltünk még... Nem is tudom, hogy miért... A szívem a torkomban kezdett el dobogni, és idegesen vártam Emma válaszát. Fogalmam sem volt, hogy elmondja-e most az igazat, vagy majd otthon teszi-e ezt meg. De talán nem mer kockáztatni és nem bízik abban, hogy Zoli rábólint a hazugságára. De ha Zoli még szereti Emmát, akkor talán mellé áll...
Feszülten Emmára néztem és vártam a válaszát. Ő egyre idegesebb lett, mert láthatta, hogy én is mennyire az vagyok.
- Mert terhes voltam - mondta ki végül nehezen Emma.

42. fejezet

Emma könyörgően és bűnbánóan nézett rám és várta a feloldozást. Várta, de én nem bírtam megadni neki. Emma... Terhes... Volt? Mi az, hogy volt? Elvetette, vagy... Elvesztette? Ez, ez... De ha elvetette, akkor miért? Ennek nincs értelme! Nem volt egyedül akkor, Zoli vele volt... Ennyi erővel Vandát miért nem...
Nem, nem, nem, erre még gondolni sem bírtam! Elvesztette... Biztos vagyok abban, hogy elvesztette a babát... Tehát nem alaptalanok a félelmeim.
Azt hiszem ennyi információ túl sok volt az én részeg fejemnek. Mérgesen felpattantam a székből és Emma elé léptem.
- Tessék?
- Dávid, ne itt - mondta Emma könyörgően és láttam, hogy a könnyei kicsordulnak. Fogalmam sem volt, hogy mit gondoljak és hogy mit mondjak. Ez egyszerűen már túl sok volt.
- Te is tudod jól, hogy amíg nem válaszolsz, addig nem fogom csak nyugodtan várni, míg végre kettesben leszünk otthon! - mondtam mérgesen, mire Emma dühösen felpattant a székről.
- Ezt akarod? Hát legyen! Terhes lettem, és ő megkérte a kezem. Igent mondtam, de a babát elveszítettem. Utána úgy döntöttünk, hogy ezek után is összeházasodunk. Ennyi! Eszem ágában sem volt titkolni előled, de nem volt olyan helyzet, amikor elmondhattam volna. Mióta újra várandós vagyok nem mondhattam el, mert tudom, hogy mennyire féltesz minket az Enikővel történtek miatt. Elég ha csak én aggódok, nem kell neked is - tette hozzá szelídebben, mire én még dühösebb lettem.
- Nem neked kell eldönteni, hogy miért aggódhatok és miért nem! - mondtam mérgesen, mire Emma újra dühbe gurult.
- Lehet - mondta kimérten. - De nem csak te vagy az, aki meg akarja óvni a másikat mindentől! Jó lenne, ha emlékeznél arra, hogy nem egy gyenge nő vagyok, aki nélküled elveszik! Vandát épen és egészségesen, egyedül hoztam a világra - vágta hozzám dühösen, majd pillanatok alatt kiviharzott a teremből az én és a vendégek döbbent tekintete kíséretében.
- Dávid, sajnálom, én... Nem gondoltam, hogy ez lesz - mondta Dani halkan, amikor mellém lépett.
- Persze, mert te soha nem gondolkozol! Ideje lenne felnőnöd öcsi és egy kicsit felelősségteljesebben viselkedned! - vágtam hozzá dühösen, majd én is kisétáltam a teremből.
Amint kiléptem, észrevettem Emmát a folyosó végén, amint egy széken ül és a fejét az ölébe hajtva sír.
Annyira mérges voltam, de tudtam, hogy az alkohol is rátett most egy lapáttal a viselkedésemre. Bántott, hogy Emma nem mondta ezt el nekem... Így most már tudtam, hogy nem alaptalanok voltak az aggodalmaim... Emma egyszer már elvetélt... De utána gond nélkül világra jött Vanda... De akkor sem volt joga titkolni ezt előlem! De be kell látnom, igaza van... Ő is szeret engem annyira, hogy meg akar kímélni minden felesleges aggódástól, fájdalomtól. Megértettem, hogy miért titkolta el ezt, de el kell fogadnia, hogy vannak dolgok, amiket nekem kell megtanulnom kezelni. Én sem döntök helyette, neki sem szabad ezt tennie.
Lassan elindultam felé és leültem a mellette levő székre. Ő felemelte a fejét és sírva rám nézett.
- Sajnálom - mondtuk ki egyszerre, mire mindketten elmosolyodtunk.
- Tudom, hogy el kellett volna mondanom, de... - kezdte Emma, de beléfojtottam a szót.
- Ez igaz, és erre kérlek most meg. Kíméletből ne titkolj el előlem semmit sem. Megígérem, hogy én sem teszem és nem is tettem eddig sem.
- Rendben... - felelte szipogva, majd megtörölte a szemeit. - Hidd el, hogy nem volt könnyű titokban tartanom, és a szüleim nem is tudják, hogy akkor terhes voltam... Végigrettegtem Vandával a 7 hónapot és igen, most is félek Dávid... Tudom, hogy mennyire szenvedtél, amikor Enikővel elvesztettétek a picit és nem akartam, hogy tudd, nálam is fennállhat ez a veszély... Én csak meg akartalak óvni ettől. Talán ha nem lett volna a baleset, akkor el mertem volna mondani. De féltem, hogy ez talán még a gyógyulásod is hátráltatná.
- Ezt megértem Emma, de... Ne hozzunk egymás helyett döntést... Maradjunk mindig őszinték egymáshoz, bármiről is legyen szó. Nem szeretem a kegyes hazugságot... Veled minden más, és azt szeretném, ha ez az őszinteségre is igaz lenne.
- Rendben... - mondta nagy levegőt véve. - Igazad van. Én is ezt szeretném. Tudom, hogy hibáztam, de csak a jó szándék vezérelt.
- Tudom Emma. Felejtsük el és menjünk vissza a döbbent vendégeinkhez. Tartozom Daninak is egy bocsánatkéréssel... - mondtam nagyot sóhajtva.
- Miért? - kérdezte értetlenül Emma.
- Az imént túlságosan is nekiestem... Nem érdemelte ezt.
- Megütötted? - kérdezte döbbenten Emma.
- Nem, dehogy. Bár amennyi alkohol van bennem, nem lett volna csoda - mondtam elfintorodva. - Olyanokat mondtam neki, amit nem kellett volna.
- Biztos megbocsát majd - mondta Emma bíztatóan, mire én csak bólintottam. Végül felálltunk a székből és én megfogtam a kezét. Ő bizonytalanul rám nézett, majd hirtelen szorosan átölelt.
- Ez szörnyű volt - mondta elcsukló hangom.
- Tudom... Nekem is az volt - mondtam nagyot sóhajtva és még szorosabban átöleltem őt. Soha nem veszekedtünk még, és ez most... Új és borzasztóan fájó volt... De egyszer ennek is el kellett jönnie. Bíztam abban, hogy elég erősek vagyunk ahhoz, hogy az ilyen helyzeteket is kezeljük. Tudtam, hogy más helyzetben nem estünk volna egymásnak, de ez az egész party meg a kvíz... Elég feszülté tett mindkettőnket. Az esküvő is itt van a nyakunkon, és hirtelen egymáson csúcsosodott ki a bennünk lapuló feszültség.
- Menjünk vissza a többiekhez és mentsük meg ezt a partyt - mondtam, miután kiváltam az öleléséből.
Emma bólintott, majd kézen fogva visszamentünk a terembe. Hirtelen mindenki ránk kapta a tekintetét és aggódva mértek minket végig.
- Ne aggódjatok, minden rendben van - feleltem mosolyogva. - Folytassuk ezt a remek partyt, de azt hiszem a kvízből elég volt mára - mondtam nevetve, mire sokan velünk együtt nevettek. Intettem a DJ-nek, aki hangosabbra állította a zenét, mire is a tömeg egy része elkezdett táncolni. Mi Emmával megkerestük a tekintetünkkel Danit és elindultunk felé.
- Dani, ne haragudj - kezdtem, amint odaértünk hozzá. Folytatni akartam, de Dani mosolyogva belém fojtotta a szót.
- Semmi baj, tudom, hogy csak feszültek vagytok. Mellesleg igazad volt - mondta nevetve, mire én csak szem forgatva megöleltem őt.
- Néhány kérdéssel valóban elvetetted a sulykot. Remélem több ilyen terved nincs. Inkább csak táncikáljunk, úgyis edzenem kell szombatra - mondtam nevetve, mire Dani is hangosan felnevetett.
- Hát ez igaz, nincs kedvem egy botlábú bátyó miatt égni. A végén kénytelen leszek letagadni, hogy a testvéred vagyok - mondta nevetve, mire én az égbe emeltem a tekintetem.
- Na jó, menjünk táncolni, amíg még nem vagyok fáradt! - mondta Emma mosolyogva - Én nem fogom hajnalig ropni veletek.
- Nem is engednénk! - mondta határozottan Dani, mire Emma szigorúan nézett rá. - Csak viccelek - mondta Dani nevetve. - De attól még szeretnénk, ha vigyáznál magadra.
- Ne aggódjatok, úgy lesz - mondta Emma kedvesen, majd megfogta a kezem és táncparkett felé húzott.
- Várj, egy pillanat, a Tequilám még vár rám - mondtam nevetve, mire ő csak mosolyogva megrázta a fejét.
Dani azonnal az asztalhoz lépett és kitöltötte a két egy decis pohárba a Tequilát. Mosolyogva a kezembe adta, majd koccintottunk és megittuk az egészet. Na igen, innentől kezdve végem lesz, bebiztosítottam a részegséget még holnap estére is.
Mosolyogva megfogtam Emma kezét, majd követtem őt a táncparkettre, és egy őrjítően szenvedélyes táncba kezdtünk.

43. fejezet

Másnap Emma mellett ébredtem olyan fáradtan, mint aki egy órát sem aludt az éjjel. Vagy nappal? Fogalmam sincs, hogy mikor jöttünk haza. Álmosan nyúltam az éjjeliszekrényen levő telefonomért és laposakat pislogva olvastam le róla, hogy bizony már délután kettő elmúlt.
- Hány óra? - kérdezte álmosan Emma és közben felém fordult az ágyon.
- Negyed három van - mondtam nagyot ásítva. - Jó sokat aludtunk.
- Annyira nem, mert reggel hatkor jöttünk haza.
- Hm, én erre nem emlékszek - mondtam nevetve.
- Azt nem csodálom - mondta Emma nagyot ásítva. - Danival sokat ittatok. Szerintem ő sincs teljesen képben a tegnap estéről.
- Hát az lehet - mondtam mosolyogva, majd felültem az ágyon és ekkor vettem észre, hogy teljesen meztelen vagyok. - Ne! - mondtam dühösen.
- Mi a baj? - kérdezte Emma rémülten.
- Ezt nem hiszem el! Ezt nem hiszem el! - mondtam csalódottan.
- Mi történt? Dávid? - szólongatott türelmetlenebbül Emma.
- Ma reggel szeretkeztünk? - fordultam felé bűnbánóan. Láttam rajta, hogy nem tudja, hogy miért kérdezek tőle ilyet.
- Igen - mondta bizonytalanul, mire én a kezembe temettem az arcom. - Dávid! Baj?
- Nem, nem, dehogy... Csak nagyon bosszantó, hogy egyáltalán nem emlékszek rá...
- Pedig te voltál az, aki nagyon ragaszkodott hozzá - mondta Emma nevetve. - Alig álltál a lábadon, de annál jobban élvezted - tette hozzá kuncogva, és úgy láttam, roppantul élvezi ezt a helyzetet.
Valljuk be őszintén, nekem cseppet sem tetszett, hogy akár csak egy együttlétünkre is ne emlékezzek. Nem, nem, ez így nem jó! Ha ez még nem lett volna elég, most kezdtem igazán érezni, hogy a másnaposság sem akar elkerülni. Hát remekül fogok így holnap kinézni az esküvőmön. Holnap... Holnap esküvő? Hirtelen kellemes bizsergés áradt szét bennem, ahogy belegondoltam, hogy már egy nap sincs addig hátra.
- Hahó, Dávid, itt vagy még? - kérdezte Emma nevetve.
- Igen, persze. Csak most tudatosult bennem, hogy holnap ilyenkor már a Városligetben leszünk az esküvőn - mondtam mosolyogva és közben ránéztem. Ő is elmosolyodott és csillogó szemekkel nézett rám.
- Igen. Észre se vesszük és már vége is van az egésznek - mondta izgatottan. - De visszatérve az emlékezetkiesésre... Mire emlékszel a tegnapról?
Mély levegőt vettem, majd válaszoltam.
- Ne aggódj, pontosan emlékszek arra, amire célzol.
- Akkor jó... Vagyis persze nem jó, csak nem örültem volna, ha most emlékeztetnem kéne téged rá.
- A képszakadás valahol hajnalban lehetett szerintem. Addigra már elég sokat ittunk Danival.
- Igen, nem kegyelmeztetek a Tequilának - mondta Emma elmosolyodva.
- Baj? - kérdeztem félve, mire ő mosolyogva megrázta a fejét.
- Nem. Roppant szórakoztató vagy részegen az ágyban - mondta kuncogva.
- Szórakoztató? - kérdeztem döbbenten és közben felszaladt a szemöldököm is.
- Igen - felelte Emma nevetve.
- Hm, azt hiszem egy ilyen megjegyzést egy férfi sem hagyna szó nélkül - mondtam elgondolkozva és rá mosolyogtam.
- Szerinted én ezzel nem vagyok tisztában? - kérdezte Emma nevetve.
- Szóval erre megy ki a játék? - kérdeztem mosolyogva, majd hirtelen teljesen felé fordultam, és váratlanul magam alá fordítottam őt.
- Talán - felelte huncutul mosolyogva.
- Miért is voltam szórakoztató? - kérdeztem mosolyogva és közben a nyakára hajoltam és lassan végigcsókoltam. A lélegzete azonnal felgyorsult, amit én egy elégedett mosollyal nyugtáztam.
- Olyankor másképp viselkedsz. Még szabadabb vagy és igazán cuki vagy.
- Cuki? - kaptam fel a fejem és döbbenten néztem rá.
- Aham - mondta Emma nevetve.
- Hát ez szép. Azt hiszem többet egy kortyot se fogok inni - mondtam fejcsóválva.
- Nem volt semmi baj a reggelivel Dávid - mondta Emma szelíden és közben megsimogatta az arcomat. - Nagyon sokszor szerelmet vallottál, nem győzted ezerszer elmondani és a tudtomra adni, hogy mennyire kívánsz.
- Csak ennyi? - kérdeztem nevetve. - Ezt e nélkül is tudod.
- Persze, de így olyan más volt minden - mondta Emma mosolyogva. - Nekem nem volt ellene kifogásom.
- Legalább még mielőtt hozzám jönnél átélhetted, hogy miként bénázok részegen - mondtam feszengve, mire Emma fejcsóválva elmosolyodott.
- Ne aggódj, ugyanolyan jó voltál részegen is, mint józanul.
Elmosolyodtam, majd az égbe emeltem a tekintetem. Kizártnak tartottam, hogy ez tényleg így van. De ki tudja...
- Ez esetben mit szólnál ahhoz, ha nekem is megfelelő emlékem lenne a mai utolsó együttlétünkről? - kérdeztem sejtelmesen elvigyorodva, majd nyomatékot adva a szavaimnak, szorosan hozzábújtam.
- Azt hiszem nincs ellene kifogásom - mondta Emma nagyot sóhajtva és lehunyta a szemét, amikor megérzett engem.
Mosolyogva magamhoz öleltem őt és úgy döntöttem, ideje bebizonyítanom, hogy minden vagyok, de cuki biztosan nem.
Azt hiszem Emma szapora lélegzetét hallva magam mellett, sikeresen bebizonyítottam ezt. Mosolyogva néztem a plafont és szorosan magamhoz öleltem, amikor a karjaimba bújt.
- Szóval, mi is van Cuki Dáviddal? - kérdeztem nevetve.
- Öhm, nem is tudom, szabadságra ment? - kérdezte Emma nevetve, mire én az égbe emeltem a szemem.
- Hát ezt már sose vakarom le magamról, igaz? - kérdeztem nagyot sóhajtva.
- Pontosan, ahogy mondod - mondta Emma nevetve.
- Szerintem ideje reggelizni, vagy ebédelni, vagy nem is tudom én mit csinálni - mondtam nevetve. - Hat körül jön érted Timi, ugye?
- Igen, akkorra ígérte, hogy elvisz magához. Te boldogulni fogsz egyedül, éjjel ebben a nagy lakásban? - kérdezte mosolyogva.
- Nem hiszem - mondtam elgondolkozva. - Szerintem el fognak rabolni az UFÓ-k és vissza se hoznak holnapig - tettem hozzá nevetve.
- Ez esetben, majd magam veszem el holnap, rendben? - felelte Emma mosolyogva.
- Na azt már nem. Az esküvőre bárhonnan hazaszöknék, ne aggódj.
- Akkor viszont tényleg ideje készülődnünk.
Fáradtan kikeltünk mindketten az ágyból és elmentünk fürdeni, ami most is elég sokáig tartott, tekintve, hogy sose tudtuk kihagyni a közös zuhany során, hogy ne essünk egymásnak.
A szintén fárasztó zuhany után végre leültünk enni, de miután végeztünk, újra egymásnak estünk a konyhában, így még egy zuhany várt ránk.
Nevetve törülköztünk meg újra és öltöztünk fel. Utána fáradtan terültünk el a kanapén és némám fészkelte be Emma magát a karomba. Már nem sok idő volt hat óráig, mégsem csináltunk semmi érdemlegeset addig, míg Timi meg nem érkezett.
Emma hamar összeszedte a dolgait és bánatosan kaptam magam azon, hogy már az ajtóban állnak Timivel.
- Holnap találkozunk az anyakönyvvezető előtt - mondtam mosolyogva, majd még egyszer utoljára átöleltük egymást.
- Igen, már alig várom. Aludj jól ma Dávid, holnap várlak - mondta Emma mosolyogva, majd nehezen kivált az ölelésemből és elindult Timivel a lift felé.
- Sziasztok - köszöntem el tőlük mosolyogva.
- Szia - köszöntek el tőlem kórusban, mikor a lifthez értek. Amint becsukódott mögöttük a lift ajtó én is becsuktam a bejárati ajtót. Nagyot sóhajtottam és visszasétáltam a nappaliba. Fáradtan ledőltem a kanapéra és lehunytam a szemem.
Holnap ilyenkor Emma már a feleségem lesz. Végre! Kellemes bizsergés és jól eső boldogság járta át újra a szívemet. Erre vártam már régóta, és most úgy éreztem, hogy nem bírok ki még egy napot. Nyugodt voltam, de valamiért izgatott is voltam a közelgő nagy esemény miatt. Most kezdtem csak igazán azt érezni, hogy végre révbe érek. Mosolyogva visszajátszottam magamban azt a napot, amikor Emmát megismertem. Aznap reggel még nem is hittem, hogy megismerem azt a nőt, akiért bármire hajlandó lennék. Ugyanolyan égető szerelemmel szeretem őt ma is, mint az első éjszakánkon. Az életem akkor változott meg gyökeresen, de igazán csak most fog minden elkezdődni.
Valamiért azt éreztem, hogy holnap új élet vár és a boldogság örökre helyet bérel magának az életemben. Igen, így lesz! Emma mellett csakis ez vár majd rám! Még egy rövid éjszaka és Emma és én feleség és férj leszünk.

44. fejezet

Reggel olyan hamar pattantam ki az ágyból, hogy magam is meglepődtem a fürgeségemen. Sokáig készülődtem a fürdőben és kellemes izgatottsággal a szívemben indultam el a Városligetbe. Igaz, hogy csak tizenegy órára kellett mennem, de nem bírtam volna otthon téblábolni még egy órát, ezért már tízkor ott voltam.
Janka döbbenten köszöntött, amikor meglátott a vár mellett leparkolni.
- Dávid! Mit keresel itt ilyen korán? Még Emma sincs itt.
- Tudom, de hamar felébredtem és nem bírtam tovább otthon maradni.
- Ideges vagy? - kérdezte Janka elmosolyodva.
- Egy kicsit. De inkább csak izgatott vagyok - mondtam mosolyogva.
- Ez természetes ilyenkor - felelte egyre szélesebb mosollyal az arcán. - Ha már ilyen hamar itt vagy, ismerkedj meg a fotóssal és a videóssal. Timi bent van a vár előterében, épp a helyszíneket beszélik meg. Utána Timi majd elkísér a szobába, ahol a ruháid várnak.
Idegesen bólintottam, majd követtem Janka utasításait. Annyira hálás voltam neki, amiért mindent elintézett. Komolyan mondom, én képtelen lettem volna erre. Ideges vagyok… De miért is? Nem azért mert megnősülök vagy félnék… Nem. Izgatott voltam a közelgő szertartások miatt, de ezt valamiért természetesnek éreztem. Miért ne lehetne ideges a vőlegény az esküvőjén? Féltem, hogy valami balul sül el… Ezt nagyon nem szerettem volna. Azt akarom, hogy a mi esküvőnk tökéletes legyen! Persze, ez lehetetlen, de szeretném, ha Emmának ez a nap emlékezetes lenne, és soha nem jutna eszébe, hogy talán ez a házassága is zátonyra futhat. De nem! Azt nem fogom hagyni! Szükségem van erre a nőre, szeretem, és hiszem, hogy együtt leszünk, míg élünk. Miket beszélek… Igen, azt hiszem túlzásba estem és ez már túl nyálas gondolat. De ha szerelmesnek lenni és mindent megtenni azért a nőért, akit szeretek ezt jelenti, akkor büszkén vállalom ezt a jelzőt is.
Alig vettem észre, hogy már a várban ácsingózok és pár lépésre tőlem Timi épp a fényképésznek és a kamerásnak magyaráz valamit. Könnyű volt felismerni őket a kezükben levő gépekről.
- Sziasztok! - köszöntem oda halkan, mire mindhárman felém kapták a fejüket.
- Dávid! - fordult felém megdöbbenve Timi. - Mit keresel itt ilyen korán?
- Kivetett az ágy, és gondoltam jobb, ha itt téblábolok, mint otthon - mondtam, majd közelebb léptem hozzájuk. - Németh Dávid - nyújtottam kezet a fotósnak majd a kamerásnak. - Örülök, hogy megismerhetlek titeket.
- Novák Ádám, örvendek - mutatkozott be a fotós.
- Kunföldi Dénes - mondta a kamerás és ő vele is kezet fogtam.
- Szóval ideges vagy - állapította meg Timi a tényt, amire nekem csak egy szemforgatás volt a válaszom.
- Janka mondta, hogy épp a helyszíneket beszélitek meg - mondtam elterelve a szót.
- Igen, már mindent megbeszéltünk. Amint Emma megérkezik és felöltözött, kezdhetjük is a fotózást. A vendégek két óra és három óra között érkeznek, de a család itt lesz már egy órakor, hogy a fotózáson részt vegyenek.
- Két lábon járó határidőnapló vagy, ugye tudod? - mondtam ugratva őt.
- Ugyan - mondta mosolyogva. - Csak szeretnénk Jankával, ha ez a nap a lehető legszebb lenne mindkettőtök életében.
- Az lesz - mondtam mosolyogva.
- Igen. Az idő viszont rohan, mi pedig be vagyunk táblázva. Gyere, megmutatom, hogy hol van a szobád. Attila, Dani és Peti is nálad fognak öltözni.
- És a többiek? - kérdeztem kíváncsian.
- A szüleitek még a hotelben felöltöznek, de ha szeretnének a lagzi előtt át tudnak öltözni itt.
Bólintottam és kezdtem magam egyre idegesebbnek érezni. Annyi mindenen elcsúszhat a mai nap… Most, hogy beleláttam a részletekbe, a félelmeim egyre nőttek. Azt hiszem, hogy most kezdem csak igazán felfogni azt, amit a mai nap jelent számomra és Emma számára. Férj és feleség… Olyan édes volt ez a két szó, főleg azért, mert Emmát és engem takart. Örökre… Együtt… Szerelemben… Hűségben… Tiszteletben… Sok-sok csemetével. Önkéntelenül is elmosolyodtam, ami azonnal el is tűnt az arcomról, amikor Timi értetlen arcát meg nem láttam magam előtt. Nem értette, hogy miért mosolygok azon, hogy tárva nyitva áll előttem az öltöző szoba.
- Itt vagy még Dávid? - kérdezte Timi aggódva.
- Persze - vágtam rá hirtelen. - Csak tudod nem minden napon van esküvője az embernek.
- Ne aggódj, minden rendben lesz. Janka mindent a kezében tart és ügyelni fog a legapróbb részletekre is, velem együtt.
- Köszönöm nektek - mondtam hálásan mosolyogva, majd nagy levegőt vettem és beléptem a szobába. Timi szó nélkül hátat fordított és magamra hagyott.
Becsuktam magam mögött az ajtót, odasétáltam az egyik fotelhez és leültem rá. Láttam a fogasokon lógó ruháimat, de most valahogy nem érdekeltek. Tudtam, hogy van még időm, és várhatok még az átöltözéssel. Meredten néztem magam elé, és egymást kergették a gondolatok a fejemben.
Folyton az a kép játszódott le újra és újra a szemem előtt, hogy Emmával egymás ujjára húzzuk a gyűrűket és mosolyogva megcsókolom őt. A nap összes többi eseménye valamiért nem tudott annyira érdekelni. Csak ezt a pillanatot vártam és azt a bűvös mondatot, ami örökre megváltoztatja az életünket: „mától férj és feleség vagytok”. A fülembe csengett a mondat és sehogy sem bírtam túllépni rajta.
Hirtelen kinyílt az ajtó, mire én azonnal felkaptam a fejem. Attila és Peti sétáltak be rajta vigyorogva.
- Jó reggelt vőlegény! A menyasszony is itt van már - mondta vigyorogva Peti, majd hozzám lépett és amint felálltam a fotelból átölelt.
- Sziasztok! - köszöntöttem őket mosolyogva. - Emmát ti hoztátok el?
- Igen, most értünk ide. Már ő is készülődik Timivel, ideje nekünk is átöltözni - mondta Attila, majd felakasztotta a fogasra a ruháim mellé a két ruhazsákot, ami a kezében volt.
- Akkor hajrá! - mondta Peti és összecsapta a két tenyerét. A fogashoz lépett, leakasztotta az egyik ruhazsákot és egy másik fotelhoz sétált vele. Attilával mi is követtük a példáját és kibéreltünk egy-egy fotelt. Szerencsére a szoba elég nagy volt, így kényelmesen elfértünk mind. Amint kivettem a ruhámat a csomagolásból elmosolyodtam. Végre elindul ez a nap is!

45. fejezet

Idegesen és némán ácsorogtam Peti mellett az előtérben, a kezemben Emma csokrával. Attila tőlem nem messze Timivel beszélgetett, aki idő közben szintén átöltözött. Nagyon szépen passzoltak Attilával, tökéletesen kiegészítették egymást. Timin egy halványzöld gyönyörű ruha volt, Attila pedig ugyanolyan inget viselt. Egyre jobban erősödött bennem az az érzés, hogy hamarosan újabb esküvő vár majd ránk. Akkor Attilával szerepcsere lesz és ő lesz a vőlegény, bár nem tudom, hogy kit választ majd tanúnak. Mi Emmával Attilát és Petit kértük fel erre a fontos szerepre. Emma első házasságánál Timi volt a tanúja, mert Peti akkor még nem volt 18 éves. De most már Emma mellett állhatott és a tanúja lehetett.
Hirtelen felkaptam a fejem, amikor rájöttem, hogy néma csend lett az előtérben. Attila felé fordultam, aki döbbenten nézett a lépcső irányába. Timi arcán egy elégedett mosolyt láttam, és már tudtam is, hogy mi történhetett. De még mielőtt abba az irányba mertem volna nézni, Petire tévedt a tekintetem, aki szintén döbbenten bámult felfelé. Nagy levegőt vettem és végre én is felnéztem a hatalmas lépcsőre. Azt hiszem elfelejtettem levegőt venni. Nem, nem, biztos, hogy elfelejtettem levegőt venni ki tudja mennyi ideig, mert arra eszméltem csak fel, hogy Peti oldalba vág. Értetlenül néztem rá, mire ő a fejével biccentett Emma felé, hogy ideje odamennem hozzá. Elmélázva bólintottam, majd elindultam a lépcső felé. Ekkor döbbentem rá, hogy valóban sokáig bámulhattam Emmát, mert legalább 10 fokot lépett le felénk azóta, hogy először megpillantottam. Végre felemelte a fejét a lábáról és találkozott a tekintetünk. Olyan csillogás izzott fel a szemében, amire a szívem egy hangos dobbanással felelt. Egyszerre mosolyodtunk el, ami el se tűnt az arcunkról még akkor sem, mikor egymás mellé értünk. Ugyanarra a lépcsőfokra léptünk mindketten és egymással szembe fordultunk. Alig tudtam felfogni, hogy már egy ideje folyamatosan villog a vaku, és ki tudja mennyi kép készült már rólunk.
- Gyönyörű vagy - mondtam elakadó hanggal, és közben átadtam Emmának a csokrát. Ő is kedvesen elmosolyodott és csillogó szemekkel nézett rám.
- Te is az vagy. Vagyis maradjunk annál a szónál, hogy sármos és szívdöglesztő - mondta zavartan, mire én nem tudtam megállni, hogy ne küldjek felé egy féloldalas mosolyt, ami azonnal szétterült az arcomon, amikor Emma elpirult.
Óvatosan megérintettem az arcát és megsimogattam ott, ahol a pír megjelent. Lassan az ajka alá siklott a kezem, enyhén megemeltem a fejét, és olyan finoman csókoltam meg, mint talán még soha. Ő a csokrával a kezében átkarolta a nyakamat és közelebb húzódott hozzám.
- Ez még nem a nászéjszaka srácok, hátrébb az agarakkal - szólt közbe Peti, mire Emmával mosolyogva elváltunk egymástól. Peti és Attila hangosan felnevetnek, de ugyanakkor lépteket is hallottam felénk közeledni. Túlságosan vonzotta a tekintetem Emma, hogy megnézzem ki siet felénk.
- Fotózás indul - mondta Timi, amikor mellénk ért. Emma mögé lépett, lecsatolta az uszályát és leterítette a lépcsőn. A fátyolt ráigazította az uszályra, és ekkor volt csak alkalmam megnézni, hogy mennyire gyönyörű és fenséges ruhában áll előttem Emma. Tökéletes volt! Pontosan hozzá illet, mintha neki tervezték volna. A hasát nem emelte ki a ruha, de pontosan engedte láttatni, hogy ott bizony egy újabb kisbaba nevelkedik, jobban mondva kettő is. Emma dereka még így is karcsú volt és pompásan állt rajta a hófehér, elegáns ruha. A haja enyhe hullámokban omlott a hátára, amin a fátyol gyönyörűen terült el, egészen az uszályon túl is. A tiara pedig olyan hatást keltett, mintha valóban egy királylányt készültem volna feleségül venni. Igen, az én királylányom. Az én királynőm…
Miután Timi végzett távolabb sétált tőlünk, hogy a képen ne látszódjon. A vaku folyamatosan villogott, Timi pedig néha odajött hozzánk és beállított minket. Nem is igazán figyeltem, hogy mikor mit kellett csinálnunk, mert folyton Emma tekintetében merültem el, és alig bírtam a kamerába nézni, amikor kellett.
Mikor itt végeztünk, lesétáltunk a lépcsőn, de ekkor is folyamatosan fotózott minket Ádám. Ekkor vettem észre, hogy Dénes is folyamatosan készíti rólunk a felvételeket.
Egy idő után Attilával és Petivel is készítettünk képeket, majd úgy döntöttünk, hogy a vár előtt is csinálunk néhány fotót. Timi felsegítette Emmára a boleróját és a pelerint, majd kisétáltunk a bejárat elé. Ott hirtelen felkaptam Emmát a karomba és mosolyogva néztem őt, amint csillogó szemekkel néz vissza rám. Miután letettem őt, elsétáltunk a kápolna elé, majd a vár előtt is csináltunk néhány fotót.
- Sziasztok! - köszönt ránk valaki messziről. A hang irányába kaptuk a fejünket és elmosolyodtunk, amikor megpillantottuk Évát, Danit és Vandát felénk sétálni. Őket nem messze követte Imre, anyu és apu. Mögöttük jött Laci is, Éva férje és Peti édesapja. Vele nem sokszor volt szerencsém találkozni, így alig ismertem őt. De az esküvőt ő sem hagyhatta ki, már nagyon várta ő is, a többiekkel együtt.
Igen, folytatódik a nap, végre megjött a családunk is. Mikor odaértek hozzánk, mind sorra köszöntöttek minket. Én azonnal elvettem Dani kezéből Vandát és Timi kérésére beálltunk fotózkodni. Emma mellett Vanda volt az, aki a legszebb volt ma. Vidáman mosolyogott és folyton Emma fátylával akart játszani. Pár perccel később a családunk felváltva állt mellénk. Először az én szüleimmel és a testvéreimmel fotózkodtunk, utána Emmáéval, majd végül magunkra hagytak minket Vandával. Ekkor már csak hármunkról készültek képek. Pár perccel később bementünk mi is a várba és Ádám további képeket készített rólunk.
- Végeztünk, ideje átmennünk a különterembe, 45 perc múlva kezdünk - mondta Janka, amikor végre ő is felbukkant.
- Máris? - kérdeztem döbbenten. Nem hittem volna, hogy ennyire elrepült az idő.
- Igen Dávid, háromnegyed három van, fél négykor kezdődik a polgári szertartás, utána pedig fél ötkor az egyházi.
- Rendben, menjünk - mondta Emma helyeslően, majd Vandával a karomban követtük Jankát. Egy kis terembe vezetett át minket, ahol úgy láttam, hogy minden fontos kelléket tároltak. Itt voltak a pezsgős poharak, a pezsgő, a gyertyák, a gyűrűpárna a gyűrűkkel és az irataink.
- Hogy kerültek ide az irataim? - kérdeztem döbbenten Jankát.
- Míg ti fotózkodtatok, Daninak szóltam, aki kivette az autódból és odaadta nekem.
- Értem. Ne haragudj, hogy elfelejtettem - mondtam elgondolkozva. Nem is értettem, hogy ez hogy mehetett ki a fejemből.
- Semmi baj, megértem. Most viszont Vandát kiviszem a bébiszitterhez, ti pedig üljetek le itt. Mindjárt itt lesz az anyakönyvvezető és a pap is, és elmondják nektek a részleteket. Ne aggódjatok, nem lesz semmi baj, minden rendben lesz. Ezek csak az utolsó simítások.
Kelletlenül bólintottam, majd átadtam Janka kezébe Vandát. Kézen fogva odasétáltunk Emmával két székhez, majd leültünk. Egymásra néztünk és próbáltuk megfejteni azt, ami a másik fejében járt.
- Félsz? - kérdeztem tőle idegesen.
- Nem azért, amiért hiszed - mondta egyszerűen. Kíváncsian felhúztam a szemöldököm, mire ő nagyot sóhajtva folytatta. - Sok esküvőt szerveztem már, és tudom, hogy mindig történik valami baj.
- Tudom - feleltem neki mosolyogva. - De ne aggódj. Ha az igenek helyett nem fogsz nemet mondani, akkor minden a legnagyobb rendben lesz. Janka és Timi mindenről gondoskodtak.
Emma nagyot sóhajtva bólintott, majd elmosolyodott.
- És te hogy érzed magad? - kérdezte aggódva. - Nem gondoltad meg magad?
Az égbe emeltem a szemeimet, majd közelebb hajoltam Emmához és megérintettem az arcát. Ő lehunyta a szemeit és a kezembe hajtotta a fejét.
- Ezt a napot vártam azóta, hogy megismertelek. Ez az a pillanat, amiért semmiért sem lennék hajlandó lemondani - Emma szelíden elmosolyodott, de még mindig nem nyitotta ki a szemeit. - Ez az a mosoly, ami erőt ad a legnehezebb percekben is. Emma, ennél biztosabb sose voltam semmiben sem! Veled akarom az életem leélni, veled akarok családot alapítani, és melletted akarok megöregedni. Az életem veletek lett teljes és egész, bolond lennék nem akarni ezt. Ha bármiben is bizonytalan voltál az életben, az én szerelmemben sose legyél az, mert nincs miért.
Emma még jobban elmosolyodott és a csukott pilláin át, egy könnycsepp gördült le az arcán. Végre kinyitotta a szemeit és olyan áhítattal nézett rám, hogy a szívem belesajdult a jól eső boldogságba, ami átjárta ebben a pillanatban.
- Elkenődik a sminked - mondtam neki mosolyogva és szaporán pislogva. Nekem nem volt mit elkennem, de mégse lett volna jó, ha most én is elkezdek könnyezni.
- Vízálló - mondta szélesen elmosolyodva, mire én hangosan felnevettem.
- Hát persze, miért ne lenne az? - mondtam nevetve.
Emma mosolya elhalványult és még közelebb hajolt hozzám.
- Szeretlek! - suttogta olyan édesen, hogy azt hiszem teljesen elolvadtam. - Tudom, hogy félsz attól, hogy nem vagyok biztos abban, hogy jó döntés volt-e ez.
A jól ismert szorítás azonnal visszatért a szívembe, de igyekeztem leplezni Emma előtt, hogy mennyire igaz az, amit mond.
Emma mély levegőt vett, lehunyta a szemét egy pillanatra, majd folytatta.
- Nincs miért félned Dávid. Melletted kezdtem el újra élni és létezni. Általad új értelmet nyert az életem és végre teljesnek és egésznek érzem magam veled, Vandával és a két kisbabával, akiket tőled kaptam. Soha ilyen boldog még nem voltam, és veled tudom, hogy ránk csak ez vár majd. Igen, voltam már férjnél, de az, ami most rám vár, tudom, hogy más lesz. Az első pillanattól kezdve éreztem én is, hogy ez a kapcsolat más lesz. És ezt érzem a mai napig. Ez örökre szól Dávid, ebben biztos vagyok. Én már tudom sajnos, hogy nem egyszerű egy házasság, de kettőnkben érzem azt a pluszt, amivel ez remekül fog működni. Már nem csak rólad és rólam szól ez az egész. Vanda mellett, hamarosan három csemetéről fogunk gondoskodni, ami nem lesz könnyű feladat. De itt lép a képbe az, amit mondtam az előbb. Az a plusz, ami ebben a kapcsolatban van, át fog segíteni minket minden akadályon.
Emma egy pillanatra újra elhallgatott.
- Mérhetetlen szerelem - mondta ki végül. - Ez az, ami nekünk a legtöbb erőt adja majd. És utána ott van a szeretet is, ami mindig velünk lesz, még ha a szerelem egyszer meg is kopik majd. Ha ez megvan, akkor a másik két legfontosabb dolog is meglesz: tisztelet és hűség. Igaz, hogy még nem az esküvőn vagyunk, de én most megfogadom neked azt, hogy én mindig…
- Szeretni, tisztelni és becsülni foglak - folytattam vele együtt a mondatot. - Örökre - tettem hozzá mosolyogva. - És még valami Emma. Én is szeretlek téged.
Mindketten elmosolyodtunk, és közelebb hajoltunk egymáshoz, de az ajkaink már nem érhettek össze. Hirtelen kinyílt az ajtó és az anyakönyvvezető sétált be rajta a pappal. Mosolyogva felálltunk, köszöntöttük őket, majd mind a négyen helyet foglaltunk, hogy megbeszéljük az utolsó fontos részleteket is.
Azt hiszem, hogy a következő csókot Emmától már úgy fogom kapni, hogy a feleségem lesz. Elmosolyodtam ezen a gondolatomon, majd megfogtam Emma kezét és figyelmesen hallgattuk végig az anyakönyvvezető, majd a pap instrukcióit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése