2014. július 25., péntek

Egy új kezdet 2. - 1.-5. fejezet

Sziasztok!

Ahogy ígértem, ma elindul a történet második része. Sajnos családi okok miatt, bizonytalan ideig nem leszek gép előtt, ezért nem tudom, hogy mikor tudok majd nektek válaszolni. Az e heti és a jövő heti részek időzítő segítségével kerülnek fel, szóval nem maradtok friss nélkül.

Jó olvasást kívánok mindenkinek!

Morwen

*********************



1. fejezet

Már hajnalodott, amikor anyuék és Emma szülei elköszöntek tőlünk. Már csak Dani és Éva voltak a szobában, a többiek már mind kimentek.
- Dani. Megtennéd, hogy szólsz a történtekről Gabinak?
- Persze - felelte Dani, miközben búcsúzóul átölelte Emmát, majd engem is. - Mit mondjak neki?
- Le kell mondani a fellépéseimet, körülbelül az elkövetkezendő másfél hónapra, vagy még tovább. Még nem mondta az orvos, hogy mennyi időre leszek kényszerpihenőre ítélve - mondtam nevetve.
- Legalább addig is Emmáékkal lehetsz, és talán az esküvőt is megszervezhetitek, bár nem tudom mikorra tervezitek.
Emmára néztem kérdőn, mire egyszerre elnevettük magunkat.
- Ezt még nem beszéltük meg. Majd ha mind otthon leszünk, akkor megvitatjuk - mondta Emma mosolyogva.
- Így van. Az eljegyzést ne említsd Gabinak, csak a balesetet mondd el. Biztosan hamar napvilágra fog kerülni, és nem akarok pánikot kelteni.
- Szerintem, ha egy ember is megtudta, akkor már pánikol az egész táborod - mondta Dani nevetve.
- Sosem változol - mondtam neki nevetve.
- Én már csak ilyen vagyok. - tette hozzá mosolyogva. - Megyek és intézkedek, ha bármire szükségetek van, szóljatok nyugodtan. Emma, téged hazavigyelek?
Emma döbbenten nézett Danira, én pedig csak mosolyogtam rajta és vártam, hogy elmondja Daninak, amit már rég tudtam.
- Eszem ágában sincs hazamenni nélkülük. Majd együtt elhagyjuk a kórházat.
- Emma drágám, neked is pihenned kell, nem erőltetheted meg magad - lépett hozzánk Éva. - Most már nem csak magadért felelsz. Én itt leszek Dávid és Vanda mellett. Menj haza Danival pihenni.
- Anyu, tudod jól, hogy tőlük távol csak idegeskednék és nem lenne egy nyugodt percem sem.
- Éva, beszélek az orvossal, hogy Emma itt maradhasson mellettünk, ha ezt szeretné - mondtam és közben Emmára pillantottam, aki még mindig mellettem ült a karomban. Nem szólt semmit, csak magabiztosan bólintott.
- Rendben - mondta beletörődve Éva. - Akkor én megyek, mert Petiék már várnak. Nagyon vigyázzatok magatokra és hívjatok, ha bármire szükségetek van.
- Úgy lesz - mondtam Évának miközben átölelt. - Köszönünk mindent.
Éva csak bólintott, majd átölelte Emmát és Danival együtt magunkra hagytak minket.
- Szóval, mikor szeretnél hozzám jönni? - fordultam Emma felé mosolyogva.
- Azt hittem, hogy ezt majd otthon megbeszéljük - felelte Emma.
- Mivel rengeteg időnk van, gondoltam beszélhetnénk erről. Te mit szeretnél Emma?
- Ezt most komolyan kérdezed? - kérdezte nevetve. - Ha rajtam múlna, már holnap igent mondanék neked.
Én is elnevettem magam, majd megcsókoltam. A szívem egy óriásit dobbant, hogy mennyire nagy hévvel és határozottan felelt a kérdésemre. Annyira aranyos és vidám volt, hogy teljesen elfelejtettem minden bajunkat. Nehezen kivált a csókból, majd elhúzódott tőlem.
- Megnézem, hogy Vanda felébredt-e már.
- Rendben. Puszild meg őt helyettem is.
Emma nem felelt csak mosolyogva magamra hagyott, én pedig nagyot sóhajtva hátradőltem a párnámra és a plafont néztem. Megállás nélkül keringtek a gondolatok a fejemben, mintha sose akarnának pihenőre térni. Fáradt voltam, de nem bírtam volna aludni. A szívemet jól eső érzés bizsergette, és ez egy cseppet sem akart abbamaradni. De nem is akartam, hogy elmúljon. Elmosolyodtam és visszaidéztem Emma arcát, mikor megkértem a kezét. Sose fogom elfelejteni, hogy mennyire meghatottan nézett akkor rám. Szerelem, szerelem, mennyire megőrjíti az embert! Kihozza belőle a legjobbat, vagy a legrosszabbat, de a mi esetünkben az első volt az igaz. Izgatott lettem, ahogy ráeszméltem, hogy az eddig messzi vágyaknak tűnő álmok ma valósággá váltak, és a közel jövőben teljesülni fognak. Emma és egy gyönyörű, hófehér menyasszonyi ruha, szerelemtől csillogó pillantások és... Még egy kisbaba. Újra apa leszek. Óvatosan ízlelgettem magamban az édes érzést, ami eltöltötte az egész szívemet. Másfél éve még nem is gondoltam volna, hogy most már a második gyermekem fogom várni attól a nőtől, akibe feltétel nélkül szerelmes vagyok. Hihetetlen, hogy mennyit változott az életem az elmúlt 3 évben! Sikerült befutnom, rengeteg szeretetet kapok a mai napig a rajongóimtól, mellettem van Emma és Vanda, hamarosan elveszem Emmát és közben izgatottan fogjuk várni a család újabb apró kis tagját. Vajon fiú lesz vagy kislány? Elnevettem magam, hogy ennyire türelmetlen és álmodozó lettem. Sose voltam ennyire a föld felett lebegő típus, de most egyszerűen nem bírtam a földre leszállni. Újra elnevettem magam. Te jó ég, Emma, mit műveltél velem? Boldog vagyok, úgy, mint még soha eddig életemben. Most értettem csak meg, hogy az életem igazán csak Emma megismerése után lett teljes és egész.
Hirtelen az ajtó felé kaptam a fejem, mert Imre jött be rajta. Nem értettem, hogy mi történt, azt hittem már ő is elment.
- Zavarlak? - kérdezte amint közelebb lépett hozzám.
- Nem, dehogy - feleltem kedvesen, de közben gombóc nőtt a torkomban. Nagyon tisztán emlékeztem még arra a beszélgetésre, ami pár hónapja történt közte és köztem. Miután Emmával újra együtt voltunk, végre megismerhettem az édesapját is. Láttam Imrén, hogy kétkedve fogadott, de talán Vanda miatt legyűrte minden ellenérzését és látszólag elfogadott. Féltem attól, hogy most teljesen jogosan, de számon kéri majd a neki tett ígéretemet.
- Örülök, hogy jól vagytok - mondta kimérten, de láttam rajta, hogy valójában nem ezért jött.
- Igen, jól vagyunk. Nagyon hálás vagyok, hogy mindent én kaptam és Emmáék jól vannak.
- Igen, szerencsétek volt - felelte szigorúan.
- Nézd Imre, tudom mit ígértem neked, amikor megismertél... Nem akarom megszegni a szavam és nem is fogom. Mindennél jobban szeretem a lányod és az unokáid. Óvni és védeni fogom őket - próbáltam győzködni őt, de talán nem is neki, hanem magamnak szóltak a szavaim.
- Ma éjjel ez mégsem sikerült - felelte komoran. - Tudom, hogy nem te voltál a felelős, mert akkor én intéztem volna el, hogy ne csak ennyit kapj. De! Nem elég csak akarni. Jobban oda kell figyelned! Amikor velük utazol, nem csak a saját életed van a kezedben. Mondd, mégis mit tettél volna, ha valamelyikük nem száll ki élve abból a kocsiból? Láttad te egyáltalán, hogy mi maradt belőle? - kérdezte fájdalmas arccal.
Nem bírtam felelni, mert a szívem a torkomban dobogott és maga a tudat is, hogy Emma és Vanda nem éli túl... Elviselhetetlenül fájt. Mély levegőt vettem és behunytam a szemem, hogy a könnyeim visszafojtsam. Imre előtt egy pillanatra sem gyengülhetek el. Látnia kell, hogy nem felelőtlenül bízta rám a lányát. Zoliban csalódott, bennem nem szabad!
- Hidd el Imre, minden erőmmel azon leszek, hogy ilyen többet soha ne forduljon elő. Tudom, hogy nem reagáltam elég gyorsan, és ez az én hibám volt - mondtam szigorúan magam elé.
Imre arca megenyhült, majd hirtelen leült a mellettem levő egyik székre és szelíden nézett rám. Teljesen megdöbbentem, nem értettem a hirtelen hangulatváltozást.
- Ne haragudj az előbbiért.
- Nem, teljesen igazad volt. Én is apa vagyok és tudom mit érzel - feleltem összeszorult torokkal. Nagyon váratlan volt számomra ez a helyzet. Sose láttam még Imrét ennyire nyíltnak és barátságosnak. Mintha egyik percről a másikra minden megváltozott volna kettőnk között.
- Ez igaz Dávid - nagyot sóhajtott, majd a vállamra tette a kezét és a szemembe nézett. - Vigyázzatok egymásra, és ezt most ne szúrjátok el. Semmi előjele nem volt annak, hogy Emma és Zoli házassága nem működik. Nagyon jól megvoltak, ez tény, de ez egyiküknek se volt elég. Amit meg is értek, változnak az idők, ma már nem maradnak a fiatalok szerelem nélkül egy házasságban. Ezért egyáltalán nem hibáztatom, hisz én is elváltam Évától. Vigyázzatok arra, ami köztetek van. Egy házasságért dolgozni kell. Éva után ezt én is megtanultam. Te ne szúrd el! Nem csak azért mondom ezt, mert Emma a lányom és van nektek is gyereketek és most jön a következő. Mától nekem a vejem vagy, szóval családtag vagy. A család pedig nagyon fontos, óvjuk és védjük egymást. Ezt mi Évávalbe is tartottuk, még a válás után is. Bármi is történik ezután, a családunk része maradsz, mindig is. Felejtsük el a múltat, tekintsünk előre és csak azon dolgozzunk, hogy több ilyen tragédia ne történjen.
Levette a vállamról a kezét és felállt, majd az ajtó felé lépett.
- Köszönöm - szóltam gyorsan, mire visszanézett rám. Még mindig a szavai hatása alatt voltam. Azt se tudtam, hogy mit mondjak, annyira meglepett. Úgy érzem, most fogadott csak igazán el.
Imre nem felelt semmit, csak biccentett, majd az ajtóhoz lépett, de pont mikor kinyitotta volna, akkor lépett be Emma.
- Apu! - köszöntötte Emma mosolyogva majd megölelte. - Nem is tudtam, hogy még itt vagy.
- Csak beugrottam elköszönni tőletek. Holnap meglátogatlak titeket újra.
- Köszönöm - felelte Emma mosolyogva, majd elengedte Imrét.
- Sziasztok! - köszönt Imre.
- Szia! - köszöntünk egyszerre Emmával, mire Imre magunkra hagyott minket.
Még mindig furcsa érzések kavarogtak bennem a szavai után. Egyszerre volt melengető, amiért elfogadott engem, és egyszerre volt félelmetes is. Tudtam, hogy most adta igazán oda nekem a lányát, én pedig csak most fogtam fel, hogy mit is jelent ez. Húsz év múlva én is átélem majd azt, amit ő. Istenem, add, hogy ez minél később jöjjön el! Még belegondolni is rossz, hogy mit kellett Imrének átélnie az elmúlt éjszaka.
- Dávid jól vagy? - Emma szavai zökkentettek ki a gondolkodásból. Már mellettem állt és aggódva fürkészett.
- Persze, jól vagyok - feleltem mosolyogva. Valahogy úgy éreztem, hogy az iménti beszélgetést szeretné Imre, ha csak kettőnk közt maradna ezért úgy döntöttem, hogy nem mondom el Emmának.
- Valamit mondott neked apu, igaz? - kérdezte aggódva.
- Csak elmondta, hogy örül, hogy jól vagyunk és gyors felépülést kívánt.
- Értem - mondta Emma bizonytalanul. Láttam rajta, hogy nagyon is jól tudja, hogy miről beszélhettünk Imrével, de végül nem erőltette a dolgot, hanem mosolyogva leült mellém.
- Hogy van az én kis hercegnőm? - kérdeztem tőle elterelve a szót. Persze nagyon is érdekelt, hogy mi van Vandával, de jelezni is akartam ezzel, hogy nincs mit beszélnünk az előbb történtekről.
- Nemrég ébredt fel és az orvos szerint előbb rendbe fog jönni, mint gondolták. Gyorsan gyógyul és a mély alvás sokat segített neki. Holnap már fel is vehetem és áthozhatom hozzád.
- Alig várom, hogy újra a karomban tartsam. - öleltem magamhoz szorosan és közben egy csókot nyomtam a homlokára. Lassan lesiklott a kezem a hasára és megsimogattam.
- Nem bánod? - kérdezte tőlem felém fordulva és aggódva.
- Micsodát? - kérdeztem értetlenül.
- Hogy újra babát várok - mondta félszegen.
- Ennél nagyobb boldogság nem is érhetett volna. Sose bánnám, még akkor sem, ha az ötödik gyermekünket hordanád a szíved alatt.
- Öt? - kérdezte Emma és a hangja egy oktávval feljebb csúszott.
- Legalább ötöt szeretnék az én tündéri menyasszonyomtól.
Emma elnevette magát és nagy sokára nézett újra a szemembe, de olyan tűzzel, hogy azt hittem menten rávetem magam.
- Nagyon szeretned kell engem ahhoz, hogy négy után, még egy ötödik babát is bevállaljak.
- Minden percben azon leszek, hogy te könyörögj majd újabb és újabb csemetékért - mondtam neki komolyan.
Emma döbbenten nézett rám, mire én nem bírtam tovább és elnevettem magam. Olyan szemekkel nézett rám, hogy azt hittem menten összeesik a döbbenettől.
- Ne aggódj, mindent meg fogunk együtt beszélni és semmit sem fogok rád erőltetni.
- Nem is kell majd, ha legközelebb is ilyen óvatlanok leszünk.
- A harmadik gyermekünknél ígérem, már mi fogunk dönteni, nem a sors. Nem mintha bármi kifogásom lenne az ajándéka ellen, de nem akarom, hogy te emiatt rosszul érezd magad vagy ne legyél készen rá.
- Köszönöm - mondta mosolyogva, majd visszabújt a karomba.
- Fiú lesz vagy lány? - kérdeztem halkan a hajába.
- Nem tudom - mondta elgondolkozva. - Vandánal volt egy időszak, amikor egyszerűen tudtam, hogy kislányom lesz. De ez most még korai kérdés - mondta mosolyogva. - Majd az orvosom megmondja a biztosat, amikor eljött az ideje. De bármi is lesz, szeretni fogom teljes szívemből. Csak egészséges legyen, a többi nem érdekel.
- Én is ezt szeretném - mondtam neki mosolyogva és szorosabban átöleltem.
- Szeretnél egy kis Dávidot? - kérdezte nevetve.
- Ha kis Dávidot hordasz a szíved alatt, akkor Csabinak szeretném nevezni. Persze csak, ha egyet értesz ezzel.
- Nekem tetszik ez a név. Olyan, mint a tied. Gyönyörű és fenséges.
Elnevettem magam és felém fordítottam az arcát.
- És ha kislány lesz? - kérdeztem tőle.
- Vandát egyedül kellett elneveznem, és...
- És tökéletesen választottál. Szóval én milyen nevet szeretnék, ha kislány lesz? Nagyon szeretem a Fanni és a Laura neveket. Neked tetszik valamelyik?
- Mindkettő gyönyörű - mondta elgondolkozva, majd hirtelen kibújt a karomból és rám nézett. - Ha kislány lesz, akkor kapja majd ezt a nevet, ha viszont fiú lesz, akkor kapja a Csaba Dávid nevet. Vanda megkapta az én nevem is, és szeretném, ha a fiúnk viselné a te nevedet is.
- Rendben, megegyeztünk - mondtam mosolyogva és megcsókoltam. - Kilenc hónap hosszú idő, igaz? - kérdeztem türelmetlenül.
- Már csak nyolc van hátra - felelte nevetve. - De igen, nagyon hosszú idő, és cseppet sem könnyű.
Hirtelen elkomorult az arcom, ahogy eszembe jutott, hogy Vandával ezt egyedül kellett végigcsinálnia.
- Dávid, ne emészd magad újra. Most minden más lesz.
- Igen, ezt megígérem - mondtam végül megenyhülve.
- De addig is vár ránk még egy keresztelő és egy esküvő.
- Szóval még a baba születése előtt tényleg szeretnél hozzám jönni? - kérdeztem tőle bizonytalanul.
- Igen, szeretnék, ha téged nem zavar.
- Nem, egyáltalán nem, sőt. Én lennék a legboldogabb, ha minél előbb a férjed lehetnék.
Emma csak kedvesen elmosolyodott, majd megcsókolt és újra hozzám bújt.

2. fejezet

Vandát egy héttel a baleset után hazaengedték, nekem viszont két hétig kellett a kórházban maradnom. Ekkor kaptam végre járógipszet és mankót, viszont még közel egy hónapig nem terhelhettem a jobb lábamra a teljes testsúlyom. Örültem, hogy az erőnlétem jó volt, és nagyobb megterhelés nélkül megbirkóztam az új helyzettel.
A rajongóim egy napra sem hagytak édesség és sütemény nélkül. Gabinak kérnie kellett egy biztonsági őrt a szobám elé, aki viszont minden este egy-egy ember beengedett hozzám, majd rohant is el közzé tenni a híreket az állapotomról. Elmosolyodtam, hogy még most is mennyi szeretetet kapok tőlük.
Miután Emmáék hazamentek megkértem Danit, hogy hozza be nekem a laptopom, különben meg fogok őrülni a semmittevéstől. Ezután már sokkal könnyebben repültek a napok, és a rajongóim is örültek, mert többet beszélhettek velem. Bár mindannyian arról győzködtek, hogy ha ezen múlik, hogy többet időt töltsek velük, akkor köszönik szépen, de nem kérnek belőle. Elmosolyodtam a szebbnél szebb üzeneteken. Sok erőt adott, hogy támogatnak engem és Emmát is. Teljesen elfogadták őt, és senki sem bántotta.
Feszülten vártam már a délutánt, hogy Dani értem jöjjön és hazavigyen. Szélesen vigyorgott, amikor belépett a kórterembe és azonnal átölelt, majdnem eldöntve engem.
- Óvatosan öcsi, nem olyan stabil ez a mankó meg a gipsz - mondtam neki szemrehányóan.
- Ne aggódj, úgyis visszapattannál a földről - mondta nevetve.
- Miért is hittem, hogy különleges bánásmódban fogok részesülni tőled? - mondtam szem forgatva neki, mire mindketten elnevettük egymást.
- Ne komédiázzunk, hanem induljunk. Emma ma már vagy ötször hívott, hogy mikor viszlek már haza.
- Csodálkozol ezen? - kérdeztem mosolyogva.
- Nem. Imádnivaló, ahogy aggódik érted. Borzasztóan szerelmes beléd, amit egyáltalán nem értek - mondta nevetve.
- Ha tovább piszkálsz, esküszöm lecsaplak ezzel a mankóval - azzal fenyegetésképpen felemeltem a mankóm, aminek majdnem az lett az eredménye, hogy seggre ültem.
- Jobb ha leállsz Dávid, mielőtt még újra eltöröd a lábad, aztán akkor várhatsz még jó darabig arra, hogy Emmát elvedd.
- Ne is mondd! Még három hónap van addig, fogalmam sincs hogy bírok majd addig várni.
- Ennyire be akarod kötni a fejed? - kérdezte nevetve.
- Dani fogd be, különben tényleg megverlek!
Dani csak végignézett rajtam, majd elnevette magát.
- Három hónap múlva már nem mernél így piszkálni, mert alul maradnál - fenyegettem meg nevetve.
- Arról ne is álmodj.
Csak forgattam a szemeimet, mire ő újra elnevette magát, majd végül felkapta a bőröndöm és kisétáltunk a szobából. Egész jól ment már a sétálás és jó érzés is volt végre a magam urának lenni, bár tudtam, hogy még így se fogok tudni mindent magam csinálni.
Amint beléptünk a lakásba Emma majdnem a nyakamba ugrott. Szenvedélyesen megcsókolt, mire Dani csak illedelmesen köhintett egyet, bár én legszívesebben betapasztottam volna a száját a mankómmal.
- Látom, hogy innentől már boldogulni fogtok. Ha bármi kell Emma, csak hívj.
- Rendben Dani, nagyon szépen köszönök mindent.
- Nincs mit sógorném - mondta mosolyogva Dani, majd megölelte Emmát és felém fordult. - Nincs harag? - kérdezte mosolyogva.
- Nincs - mondtam nevetve, majd átöleltük egymást. - Kösz mindent Dani.
- Ugyan. Legközelebb fordítva lesz, majd jó? - mondta nevetve.
- Na azt inkább ne Dani - mondtam szigorúan. - Ne legyél felelőtlen!
- Nem kell felelőtlennek lenni, hogy balesete legyen az embernek. Sajnos itt vagytok erre ti az élő példák.
- Ne is beszéljünk erről. Vége van, és mind jól vagyunk.
- Rendben Dávid. Megyek most már a dolgomra. Sziasztok!
- Szia! - köszöntünk el kórusban Emmával.
Miután Emma becsukta az ajtót, felém fordult.
- Vanda hogy van? - kérdeztem tőle azonnal.
- Még alszik, nemsokára fel fog kelni. Meg szeretnéd nézni?
- Mióta hazaengedték a kórházból nem láttam, szóval minden vágyam, hogy újra lássam őt.
Emma csak elmosolyodott majd halkan bementünk Vanda szobájába.
Vanda nyugodtan aludt, és olyan békés volt, mintha semmi sem történt volna velünk két héttel ezelőtt. Mindent megadtam volna akkor azért, hogy majd ugyanilyen békésen lássam még őt aludni. Óvatlanul is kicsordultak a könnyeim, ahogy őt néztem. Letöröltem őket, majd Emmával csendben kisétáltunk a szobából.
- Jól vagy? - kérdezte Emma aggódva, mire én csak mosolyogva bólintottam. Leültem a kanapéra és magamhoz húztam. Finoman megsimogattam az arcát, amire ő lehunyta a szemét és élvezte az érintésem, én pedig azt, hogy közben nézhetem őt. Finoman megcsókoltam, majd percekig csak csendben ültünk egymás mellett, szorosan átölelve a másikat.
- Kész a vacsora. Szeretnél enni? - kérdezte pár perccel később Emma.
- Farkaséhes vagyok, szóval igen.
- Rendben, akkor megterítek. Szólok ha kész van - azzal felállt és kiment a konyhába. Én is felkeltem a kanapéról és bementem a szobánkba. A régi bőröndömhöz léptem és csendben kivettem belőle a hónapokkal ezelőtt megvett kis fehér dobozkát. Elmosolyodtam, majd zsebre tettem. Ezután a szekrényemhez léptem és felvettem egy másik pólót. Tudtam, hogy esélyem sincs elvinni Emmát ilyen állapotban bárhova is. Örülhettem, ha az esküvőre rendbe jövök. De a gyűrű átadását nem akartam tovább halogatni.
- Mit csinálsz Dávid? - lépett be Emma a szobába, és közben kíváncsian rám nézett.                 
- Felvettem egy másik pólót.
- Miért nem szóltál nekem? - kérdezte kedvesen, majd hozzám sétált és óvatosan átölelt.
- Mert amit csak tudok, szeretnék magam megcsinálni. Nem hiányzik még egy gyerek a házhoz, pláne ilyen óriási kivitelben - mondtam neki nevetve.
- Ne viccelj Dávid, természetes, hogy amiben tudok, segítek neked.
- Tudom édesem. De ne félts, jól vagyok - mondtam kedvesen és megsimogattam az arcát. - Menjünk enni, mert tényleg éhen halok.
- Rendben - mondta nevetve.
Kisétáltunk a konyhába, majd csendesen megvacsoráztunk. Emma épp bepakolta a mosogatógépbe az edényeket, amikor Vanda felsírt.
- Hagyd csak, majd én megyek - mondtam, majd kimentem a konyhából és egyenesen Vanda szobájába mentem.
A kiságy mellé tettem a széket, majd letettem a mankókat és óvatosan megálltam a bal lábamon.
- Menni fog ez - mondtam halkan magam elé.
Lassan felvettem Vandát, majd minden gond nélkül leültem vele a székre. Elmosolyodtam, ahogy szinte azonnal megnyugodott a karomban. Pár perce ringattam csak és becézgettem, amikor Emma is csatlakozott hozzánk.
- Dávid, hogy vetted ki Vandát? - kérdezte döbbenten.
- Ne aggódj Emma, minden rendben van - mondtam mosolyogva. - Azt hiszem éhes.
- Igen, itt az ideje, hogy egyen - felelte megnyugodva Emma, majd átvette tőlem Vandát és leült vele a másik székre.
Vanda csendben evett, majd jól esően nyújtózott Emma karjaiban.
- Szeretnéd álomba ringatni? - kérdezte halkan Emma.
- Hetek óta ez minden vágyam - mondtam mosolyogva, majd átvettem Vandát. - Nyugodtan magunkra hagyhatsz minket, nem lesz semmi baj.
Emma csak bólintott, majd végül magunkra hagyott. Vanda nagyon hamar elaludt, de én még képes lettem volna órákig nézni, ahogy alszik békésen a karomban. Végül óvatosan felálltam vele és visszafektettem az ágyába. Elmosolyodtam, hogy ez különösebb gond nélkül sikerült.
Halkan kimenten Vandától, majd Emmát kerestem a szememmel. A teraszon megpillantottam, ahol merengve nézte a város fényeit. Halkan elindultam felé és elmosolyodtam. Tökéletes lesz.
Egy pillanatra összerezzent, amikor észrevette, hogy csatlakoztam hozzá. Mögé sétáltam és egyik kezemmel a mankóra támaszkodtam, míg a másikat nekitámasztottam a falnak és a szabad kezemmel átöleltem hátulról.
- Mit csinálsz idekint? - kérdeztem halkan a fülébe, miközben az én szemem is a messzeséget kezdte el pásztázni.
- Csak nézem a várost és közben gondolkodok.
- Megtudhatom, hogy min?
- Az elkövetkező dolgokon, amik ránk várnak.
- Csak szépen sorjában mindent. A keresztelőt ugyan el kellett halasztanunk, de két hét múlva megtartjuk.
- Igen.
- Még mindig azt szeretnéd, hogy Attila legyen Vanda keresztapja?
- Igen. Ő a legidősebb testvéred, és ez így van rendjén. Különben is, mindenki sorra fog kerülni, ha tényleg öt gyereket szeretnél - mondta nevetve, majd hirtelen komolyra vált a hangja. - Tényleg, miért öt? Más csak általában kettőt vagy hármat szeretne.
- Nem azért dolgoztam ennyit, hogy egyedül élvezzem a gyümölcsét. És ha már megtehetjük és valóban ezt szeretnénk, akkor nem látom semmi akadályát a nagy családnak.
Emma nem szólt semmit, de tudtam, hogy elmosolyodott.
- Még három hónap. Addigra rendbe jövök és mosolyogva foglak elvenni.
- Már alig várom - felelte halkan.
- De előtte ígértem neked valamit.
Emma összerezzent, majd hátranézett a karomban. - Mire célzol?
Elmosolyodtam, majd elengedtem őt a szabad kezemmel és kivettem a zsebemből a kis dobozt. A nappaliból kiszűrődő fényben tökéletesen láttam a dobozka minden apró kis díszítését. Újra átöleltem Emmát, de ezúttal a doboz a kezemben volt. Nem kellett látnom Emma arcát ahhoz, hogy tudjam miként néz most le a kezemben levő kis ékszerdobozra. Az arcom az övé mellé tettem és úgy néztem le én is a kezemre. Óvatosan egy kézzel kinyitottam és éreztem, hogy Emma szava elakadt, ahogy a gyűrűt megpillantotta. Egy könnycseppet éreztem meg a kezemen. Letettem a másik mankót is és egy lábon óvatosan megálltam. Átettem a szabaddá vált kezembe a dobozt, a másikkal pedig letöröltem a könnyeit. Utána kivettem a gyűrűt és lassan felhúztam Emma bal kezére. Egyre jobban rázkódott a sírástól a karjaimban, és azt vettem észre, hogy az én szemeim is könnyesek. Nem kellettek szavak ahhoz, hogy meghitt legyen ez a pillanat. Minden mozdulat, érintés és ölelés magáért beszélt. Ennél szebb alkalmat a gyűrűje átadására nem is találhattam volna. Szorosan átöleltem őt és a vállára tettem az állam.
- Szeretlek - mondtam neki halkan a fülétől pár centiméterre.
- Én is szeretlek Dávid - mondta elcsukló hangon.
Lágyan megsimogattam az arcát és letöröltem a könnyeit. Ő lassan megfordult a karomban és pár centiméterre az arcomtól mélyen a szemembe nézett. Időm sem volt felfogni, hogy mennyire gyönyörű, már meg is csókolt. Hosszú percekig csókolóztunk, amikor óvatosan elszakadtam az ajkától. Mosolyogva néztem rá és újra megsimogattam az arcát.
- Menjünk be, mert kezd hűvös lenni.
Emma csak bólintott, mire én elengedtem őt, magamhoz vettem a mankóimat, majd bementem a lakásba és leültem a kanapéra. Emma becsukta a teraszajtót, majd ő is csatlakozott hozzám. Le akart ülni mellém, de én azonnal szó nélkül az ölembe ültettem és megcsókoltam.
- Dávid, a lábad - mondta ijedten és elszakadt a számtól.
- Nem kell azt félteni, ne aggódj Emma.
Bizonytalanul elmosolyodott, majd végül ő csókolt meg újra. Hiába voltunk korlátozva a gipszem miatt, nem hiányzott a romantika és a szenvedély az érintéseinkből. Nem is hittem volna, hogy ilyen érzékien lehet szeretkezni, miközben az egyik lába az embernek ki van vonva a forgalomból. Annyira más érzés volt most minden. Emma már a menyasszonyom volt és emiatt valamiért az érzés is más volt. Védekeznünk sem kellett már, és ez is őrülten fokozta bennünk a tüzet. Nagyon jól tudtam, hogy miért. A legelső esténk és az azt követő nap óta nem voltunk így együtt. Volt valami izgalmas, felemelő és fantasztikus az egész helyzetben. Igaz, hogy Emma irányított, de utána úgy ziláltunk mindketten egymás karjaiban, mintha maratont futottunk volna, ami tekintve az én állapotomat, lehetetlen lett volna.
Lassan elváltunk egymástól, majd úgy döntöttünk, hogy a szobában folytatjuk. Csókolózva dőltünk le az ágyra, hogy újra és újra egymáséi legyünk.

3. fejezet

Fáradtan, de jókedvűen keltünk másnap Emmával. Minden olyan nyugodt és boldog volt. Nem volt kedvem semmihez sem, legszívesebben az egész napot az ágyban töltöttem volna vele. Emma mosolyogva feküdt mellettem, a kezét az arca elé tartotta, és úgy nézte a hajnali napfényben az ujján csillogó gyűrűt.
- Tetszik? - kérdeztem tőle halkan, mire összerezzent.
- Felébredtél - fordult felém mosolyogva, megcsókolt, majd újra maga elé tartotta a kezét. - Gyönyörű. Biztosan egy vagyonba került.
- Shh, az nem rád tartozik - mondtam neki mosolyogva, mire elhúzta a száját. - Ne legyél morcos, különben megcsikizlek - mondtam nevetve, majd finoman megcsikiztem és együtt nevettünk.
- Oké, oké, ígérem többet nem fog emiatt marni a bűntudat.
- Ne is, mert kapsz tőlem még egyet.
- Rendben, csendben maradok - mondta nevetve, majd hirtelen megfagyott és felpattant az ágyról. Időm sem volt megkérdezni, hogy mi történt, már rohant is ki a szobából.
Én is felkeltem és a szekrényemhez botorkáltam, hogy felvegyek valami ruhát. Igyekeztem sietni, majd Emma után indultam volna, de ő addigra már vissza is tért felöltözve
- Jól vagy? - fordultam felé aggódva.
- Persze, csak kezdődnek a rosszullétek - felelte elgyötört arccal, majd leült az ágyra.
- Vandánál is ilyen korán kezdődtek? - kérdeztem aggódva, majd én is leültem mellé.
- Igazából nem tudom - mondta elgondolkozva. - Tudod négy hetes terhes voltam, amikor elhagytál, és nyolc hetes elmúltam, amikor megtudtam, hogy babát várok. Közel egy hónapig ki se léptem a lakásból, csak magamba zuhanva otthon vegetáltam. Ha rosszul is voltam, akkor azt az idegességnek, a depressziónak és a sok sírásnak tudtam be.
Nem bírtam megszólalni, annyira elfogott a bűntudat. Próbáltam elfogadni, hogy akkor régen így alakultak a dolgok, és akárhányszor megállapítottam magamban, hogy nem tehettem volna semmit az ellen, hogy ne így alakuljanak, mindig újra és újra kezdtem az önmarcangolást.
- Dávid, ne kezd kérlek újra. Most minden más lesz, ne emészd magad ezen. Kérlek. Ne hozzuk fel többet ezt a témát - mondta szomorúan és kérlelve nézett rám.
- Rendben - feleltem beletörődve.
A következő pillanatban Vanda felsírt, Emma pedig sóhajtva felállt mellőlem.
- Kezdődik a nap - mondta mosolyogva.
- Azonnal megyek én is utánad - mondtam neki, mikor ő már az ajtóban volt. Nem felelt, csak elmosolyodott és ment tovább.
Felvettem a pólómat is, amire Emma érkezése előtt még nem volt időm majd követtem őt. Épp Vandát tette tisztába, majd leült és megetette. Én csak mosolyogva néztem őket az ajtónak támaszkodva. Emma elkapta a pillantásomat és mosolyogva rám nézett.
- Min mosolyogsz olyan szívdöglesztően?                          
Elnevettem magam, majd rákacsintottam a poén kedvéért, amitől elvörösödött én pedig csak tovább mosolyogtam. Szóval ennyire jó érzés, hogy ilyen nagy hatással vagyok arra a nőre, akit szívből szeretek.
- Gyönyörűek vagytok - mondtam végül, mire Emma még inkább elpirult.
- Igazán tudod, hogy miként hozz zavarba - mondta nevetve, majd hirtelen megint elkomorult az arca. Óvatosan visszatette Vandát a kiságyba, aki azonnal felsírt, majd elrohant mellettem a fürdőszoba felé. Annyira bántott, hogy nem tudok ebben segíteni neki, csak végig kell néznem, ahogy megbirkózik a benne lezajló változásokkal. Vandához sétáltam, és ugyanúgy mint tegnap este, kivettem a kiságyból és elkezdtem ringatni, hogy megnyugtassam. Utána befektettem a kiságyába és mellé tettem a kedvenc maciját amivel aludni szokott. Látszólag nem akart aludni, hanem érdeklődve nézte a macit és pofozta. Tündéri volt, ahogy a kis kezeivel szorította, lóbálta, majd eldobta. Csendesen álltam felette és néztem, hogy mit ügyködik. Emma közben visszatért és kihúzta a függönyt, hogy több fény jöjjön be a szobába. Leült az egyik székre, majd minket nézett.
Én is mellé ültem és átöleltem.
- Jól vagy?
- Szerinted? - kérdezte mosolyogva. - Ez sajnos ezzel együtt jár. De egyáltalán nem bánom, ha még egy ilyen kis csodát kapunk, mint Vanda.
Mosolyogva bólintottam, majd egy csókot nyomtam a homlokára. Nagyon megviselt volt, de jólesően behunyta a szemét, ahogy hozzáértem.
Szinte suttogva szólalt meg, de a hangja meghatottságtól csengett.
- Mikor tavaly júniusban találkoztunk, nem hittem volna, hogy ma itt fogunk ülni és a kislányunkat fogjuk ámulattal nézni. Akkor azt sem gondoltam volna, hogy te ennyire családcentrikus vagy.
- Mindig is az voltam, csak addig még nem találtam meg azt a nőt, akivel összekötném az életem. Emma - finoman felemeltem az állát, hogy rám nézzen - semmit sem bántam meg. Ma is ugyanúgy tennék, mint akkor júniusban. Életem egyik legszebb hónapja volt, és miután újra találkoztunk minden csak egyre jobb és szebb lett.
Kedvesen elmosolyodott, majd hirtelen megdöbbent, ahogy Vanda felé pillantott. Én nem láthattam mi történt, mert Emma felé voltam fordulva.
- Vanda - mondta halkan és csillogó szemekkel.
Én is felé pillantottam és amit akkor láttam, arra nincsenek szavak. Vanda erősen szorította a kiságy rácsait és erőlködve próbálta magát felhúzni a segítségével. A kis arca teljesen belevörösödött, de nem adta fel. Éreztem, ahogy a könnyek gyűlnek a szememben, de nem bírtam megszólalni. Ez a látvány, ez az érzés... Elmondhatatlan. Emma megszorította a kezem és hallottam, hogy mellettem sír. Vanda tovább erőlködött, és cseppet sem tűnt úgy, mint aki feladja. Többször felhúzta magát pár centire, de mindig visszaesett. Mi csak némán ültünk mellette és néztük, ahogy kitartóan újra és újra megpróbálja. Már vagy tíz perce küzdött, amikor egyszer csak erősen megmarkolta a rácsot és végre teljes erőből felhúzta magát. Szélesen elvigyorodott, ahogy sikerült neki, mi pedig egyszerre kezdtünk el könnyes szemmel nevetni rajta. Emma felállt és leguggolt Vanda elé, hogy egy szintben legyen a szeme Vandáéval. Vanda mosolyogva ránézett és jóízűen kacarászott.
- Nagyon ügyes kislány vagy, nagyon ügyes vagy - mondta neki Emma sírva, de roppant büszkén. - Kitartó vagy mint apuci.
Felnevettem és én is melléjük sétáltam. Vanda felnézett rám és rám nevetett, mintha tudta volna, hogy róla van szó és épp borzasztóan büszkék rá a szülei.
Hirtelen visszadőlt a párnájára és újra magához húzta a mackóját. Emma felállt és sírva átölelt.
- Ne aggódj, ez csak a hormonok miatt van - mondta szipogva és közben nevetett.
- Én is meghatódtam, nem kell szabadkoznod - mondtam és közben végigsimítottam a hátát. - Azt hiszem ideje telefonálnunk. Attilát fel kell hívnom, hogy a keresztelővel kapcsolatban minden rendben van-e.
- Rendben. Kiviszem Vandát a nappaliba. Vigyázol rá amíg én készítek reggelit?
- Persze.
Elengedtük egymást és kimentünk a nappaliba. Emma betette a járókában levő matracra Vandát, majd kiment a konyhába. Én mosolyogva néztem Vandát közben pedig Attilát tárcsáztam.
- Szia Attila! Persze, minden rendben van, Dani délután hazahozott. Igen, a keresztelővel kapcsolatban hívlak, hogy minden rendben van-e. Rendben. Annyira hálás vagyok, hogy segítesz nekünk megszervezni az egészet. Igen, köszönöm, majd szólok Emmának is. Ha már a keresztlányodról van szó... Képzeld, ma reggel felhúzta magát és felült. Nem, nem elsőre, de kitartóan próbálkozott. Utána pedig büszkén kacarászott magán. Várj csak! - szólaltam meg hirtelen miközben Vandára pillantottam. - Újra megpróbálja. Visszahívlak videóhívással.
Gyorsan letettem a telefont és máris újra tárcsáztam, közben pedig Vandához sétáltam.
- Itt is vagyunk Attila. Emma, gyere gyorsan! - kiabáltam Emma felé a konyhába. Emma azonnal jött, és kíváncsian nézett engem, amint lehajolva Vandát veszem a telefonnal.
- Mit csinálsz? - kérdezte Emma kíváncsian, amikor mellém ért.
- Szia Emma! - köszönt hírtelen Attila, mire Emma döbbenten nézett a kezemben lévő telefonra.
- Attila? - kérdezte Emma csodálkozva.
- Épp beszéltünk, miközben Vanda újra elkezdett próbálkozni. Mindjárt felül megint.
Igazam lett, mert Vanda nem adta fel. Nem volt min felhúznia magát, de kicsit oldalra fordult és a kezével eltolta magát a földtől. Teljesen kivörösödött megint, de nem adta fel, addig tolta magát, míg nem került ülő helyzetbe. Újra nevetni kezdett, mire mi is elnevettük magunkat, Attilával egyetemben.
- Köszönöm, hogy ezt megmutattátok nekem. De azt ajánlom, hogy minél előbb vegyétek fel videóra, különben anyuék vérig sértődnek - mondta nevetve, mire elvettem a képet Vandáról és Attilára néztem.
- Igazad van, ezentúl kamerával fogunk mindenhova mászkálni - mondtam nevetve. - Ha bármi új híred van a keresztelővel kapcsolatban, akkor szólj azonnal.
- Rendben. Sziasztok! - köszönt el mosolyogva.
- Szia! - köszöntünk el egyszerre Attilától.
Letettem a telefont, majd csendben néztük tovább Vandát, amint játszott a macijával. Hirtelen ásított egy nagyot, majd fáradtan hanyatt dőlt. Elnevettük magunkat rajta, mire kíváncsian pislogott ránk óriási szemekkel. Annyira gyönyörű és csodálatos volt. A mai napig boldogság áradt szét bennem, amikor őt néztem.
- Gyere menjünk reggelizni - mondta Emma. - Most pihenni fog egy darabig, mert elfáradt.
- Ennyi munka után, nem is csodálom - mondtam büszkén, majd Emma felé fordultam.
- Hosszú még a nap és nem hiszem, hogy ma nem fog többet próbálkozni - mondta csillogó szemekkel Emma. - Gyere, menjünk.
Utoljára még ránéztem Vandára, aki épp megint egy hatalmasat ásított. Elmosolyodtam, majd követtem Emmát a konyhába.

4. fejezet

Emma is és én is egyre izgatottabbak lettünk a mai keresztelő miatt. Bíztunk abban, hogy minden rendben lesz és nem lesz semmi probléma. Minden közeli rokonunkat elhívtuk, és számítottunk rá, hogy sokan el is tudnak jönni. Reggel Emma idegesen öltöztette fel Vandát, aki csak mosolyogva tűrte, hogy feladja rá a gyönyörű fehér szoknyáját. Ahogy megpillantottam, tényleg úgy láttam, hogy most egy igazi kis hercegnő. Alig volt időm csodálni őt a járókájában, amint ülve játszik a macijával, amikor csengettek.
- Ez Dani lesz - mondta Emma, és már rohant is kinyitni az ajtót. - Szia Dani! - köszönt mosolyogva az öcsémnek.
- Szia Emma! - köszönt Dani és megölelte Emmát, majd hozzám sétált. - Dávid, szia!
Átöleltük egymást majd csillogó szemekkel ő is Vandát kezdte csodálni.
- Napról napra egyre nagyobb. Úgy nő mint egy gomba - mondta nevetve. - És egyre szebb. Még jó, hogy tőled csak a szemeid örökölte - mondta piszkálódva, mire én csak oldalba böktem.
- Köszönöm, hogy eljöttél fuvarozni és szekálni - mondtam neki mérgesen, mire csak még jobban nevetett.
- Szívesen, bármikor. Ha kész vagytok, akkor induljunk. Anyuék már felértek Pestre, a templomban vannak.
- Akkor ne késlekedjünk mi sem - mondta Emma, majd felvette Vandát és elindult az ajtó felé és mi is követtük őket le a kocsihoz. Emma betette Vandát a babaülésbe, majd Vanda mellé ült. Dani végül úgy döntött, hogy jobb ha vesz babaülést a kocsijába, mert sokszor vitte az autóban Vandát.
Hamar a templomnál voltunk. Nem igazán figyeltem semmire sem, csak csendben és izgatottan vártam a keresztelőt. Teljesen más érzés volt a saját kislányom keresztelőjén lenni, mint bárki másén. A keresztlányomé is teljesen más volt és az akkor bennem levő érzésekkel sem volt ez most összehasonlítható.
Anyu és apu is izgatott volt, de a legizgatottabb Emma és én utánam Attila lehetett. Végül nem választottunk keresztanyát Vandának, úgy döntöttünk, hogy majd Attila felesége lesz a keresztanya. Peti és Dani esetében is ezt szerettük volna. A most születendő kisbabának még nem sikerült eldöntenünk, hogy Peti vagy Dani lesz-e a keresztapukája, de még korainak is tartottunk erről beszélni. Közel egy évünk volt még dönteni.
Lassan mindenki elfoglalta a helyét. Nagyon jó ötlet volt, hogy nem egy mise mellett szerveztük meg a keresztelőt, különben nem fért volna el mindenki a templomba. Sok barátunk eljött, aminek nagyon örültünk. Szerencsére titokban tartottuk a keresztelőt, ezért a rajongóink nem zavarták meg a családi eseményt. Nagyon szerettem őket, de ennek az eseménynek csak a családról kellett szólnia. Így tartottuk ezt jónak.
A pap egy rövid szentmisét tartott, amire próbáltam nagyon odafigyelni, de Vanda mellett szinte lehetetlen volt. Állandóan a kezemmel akart játszani, hiába Emma ölében ült. Végül átvettem őt és halkan játszottam vele, hogy csendben maradjon. Jobb volt, hogy néha a nevetése hallatszott a pap beszéde alatt, mintha sírt volna.
Közel húsz perces beszéd után eljött a keresztelő pillanata. Emma átvette Vandát, majd előre sétáltak Attilával a pap mellé. Én az első sorban maradtam, mert így láttuk jobbnak. Mankó nélkül még mindig nem közlekedhettem.
Emma végig sírt, annyira meg volt hatódva, Attila pedig félszegen állt mellette és ő tartotta Vandát, míg a pap megkeresztelte. Vanda nem sírt fel, mint a legtöbb baba szokott, csendben tűrte a keresztelést. Ezután Attila tartotta továbbra is, Emma pedig visszaült mellém. Attila elmondta a pap után az esküjét, majd helyet foglalt mellettünk. Újra átvettem Vandát, ő pedig tovább játszott a kezemmel, mintha semmi sem történt volna. Még egy ideig beszélt a pap, majd hamar véget is ért a keresztelő. Utána sorra gratulált nekünk mindenki, mintha most esküdtünk volna. Elmosolyodtam, mert tudtam, hogy hamarosan ez is el fog jönni.
Miután végeztünk, anyuékkal és Emma szüleivel hazamentünk. Nem sok időt töltöttek nálunk, így a vasárnap többi része csak a miénk volt. Ennek kifejezetten örültem, mert hétfőn be kellett mennem a kórházba ellenőrzésre. Meg kellett vizsgálni a lábam, hogy minden rendben van-e és ha igen, akkor végre olyan gipszet kapok, ami mellé nem fog kelleni a mankó.
- Emma, akkor holnap 11 órára érted jövök és mehetünk az orvoshoz. - szólalt meg hírtelen Éva.
- Orvoshoz? - kaptam fel hirtelen a fejem, mert nem értettem miről van szó.
- Dávid, nekem is holnap kell mennem az orvosomhoz. Eljött az ideje a következő vizsgálatnak. Az elsőt elvégezték a kórházban, de szeretnék a saját nőgyógyászomhoz járni.
Teljesen ledöbbentem és szóhoz sem bírtam jutni. Hogy is felejthettem el? És pont holnap, amikor nekem a kórházba kell menni?
- Pont holnap? De én veled akartam menni - mondtam csalódottan és még mindig nem értettem, hogy miként felejthettem ezt el.
- Nem kell aggódnod Dávid, semmi lényeges információt nem fog holnap mondani az orvos. Csak szépen elmondja nekem, hogy minden rendben van, megkapom a kiskönyvem, aztán elküld vagy ezer féle vizsgálatra - mondta Emma mosolyogva, majd odalépett mellém és átölelt. - Ne aggódj, a következőre majd együtt megyünk.
Nem bírtam megnyugodni, hiába kérte, de tudtam, hogy bele kell törődnöm. A kórházi látogatásom nem halaszthattam el, és ez nagyon bosszantott.
- Rendben - mondtam végül megenyhülve. - De amint végeztetek fel kell hívnod.
- Úgy lesz - mondta kedvesen, majd megcsókolt.
- Én megyek is, reggel találkozunk. - mondta Éva mosolyogva majd mindkettőnket megölelt.
- Velem sajnos nem, mert 9 órára a kórházban kell lennem.
- Értem. Akkor szervusz Dávid drágám. Vigyázzatok egymásra és ne aggódjatok, minden rendben lesz. Sziasztok!
- Szia! - köszöntünk el egyszerre, majd Emma becsukta Éva mögött az ajtót.
- Menjünk enni, mert farkaséhes vagyok - mondta Emma, majd el is indult a konyhába. Vanda már aludt, így nyugodtan ülhettünk le ebédelni.
- Hogy tetszett a keresztelő? - kérdezte Emma, miután végeztünk és betette mosogatógépbe a tányérokat.
- Igazából nem sokra emlékszem, mert Vanda lekötött - mondtam mosolyogva.
- Még jó, hogy készítettünk róla videót - mondta nevetve. - Valóban nagyon aktív volt ma. Nem csoda, hogy már alszik is.
- Ha már Vanda ilyen jó kislány és sokat alszik, tölthetnénk együtt egy kis időt.
- Tudod, hogy ma nem lehet - mondta Emma elszomorodva.
- Nem is arra gondoltam, tudom, hogy most nem lehet. Nézhetnénk egy filmet, míg Vanda felkel, utána pedig úgyis egész délután vele fogunk játszani.
- Rendben. Menjünk - mondta elmosolyodva Emma, majd elindult ki a nappaliba én pedig utána. Betette a kedvenc filmet a lejátszóban, majd mellém ült a kanapéra és a karjaimba fészkelte magát. Kis idő után hanyatt feküdt a kanapén, a fejét az ölembe hajtotta és úgy nézte tovább a filmet. Én csendben játszadoztam a hajával és közben óhatatlanul is őt néztem, ahogy elpityeredik a főszereplő halálán. Csak mosolyogtam rajta és letöröltem a könnyeit.
- Nem is nézed - nézett rám szemrehányóan.
- Eleget láttam már Pitt halálát. Engem valahogy nem mozgat meg - mondtam neki mosolyogva.
- Hé! Engem sem! - mondta nekem felháborodva, majd hirtelen felült és bosszankodva rám nézett.
- Pedig úgy sírtál a halálán, mint aki teljesen odavan érte - mondtam mosolyogva.
- Ez nem igaz. Csak meghatódtam. Ha nem lennék terhes, én is csak nevetnék rajta, de már megszoktam, hogy ilyenkor más a világ számomra.
- Talán még ez eseted is más lett - folytattam tovább és igyekeztem bánatos arcot vágni, ami fogalmam sincs, hogy mennyire sikerült.
- Miért mondasz ilyen képtelenséget? - mondta szinte már sírva.
Hoppá, ez nem jött össze. Tényleg nem lehet ilyenkor viccelődni vele.
- Jaj Emma, csak vicceltem - mondtam megenyhült arccal és át akartam ölelni, mire ő mérgesen fújt egyet, majd sírva felpattant a kanapéról és beviharzott a szobába. Egy pillanatra köpni nyelni sem tudtam, annyira ledöbbentem. Ezt nem kellett volna... Nem hittem volna, hogy egy apró viccen így megbántódik. Azonnal ki kell engesztelnem. Bűntudattal gyötörten felkeltem a kanapéról és utána mentem. Amint beléptem a szobába, még jobban összeszorult a szívem. Emma az ágyon feküdt hasalva és hangosan sírt. Még jobban lelkiismeret furdalásom lett és legszívesebben kupán vágtam volna magam a hülyeségemért. Csendben leültem mellé és megsimogattam a hátát.
- Ne haragudj rám Emma - mondtam neki halkan és őszintén.
- Nem haragszom - mondta szipogva, de továbbra sem nézett rám.
- Dehogynem. Különben nem sírnál.
- Nem azért sírok - mondta végre felpillantva rám. Kérdőn néztem rá, mire folytatta. - Azért mert utálom, hogy ilyen labilis és sírós vagyok terhesen. Ez a rész igazán kimaradhatna a várandósságból.
Elmosolyodtam és megsimogattam az arcát.
- Szóval tényleg nem haragszol?
- Nem - mondta még mindig pityeregve. - De valamit el kell mondanom.
Nem szóltam semmit, csak bólintottam és vártam, hogy folytassa.
- Pitt tényleg helyes férfi - mondta elmosolyodva, amint láthatta az arcomon, hogy teljesen ledöbbenek. Borzasztó érzés volt, ami akkor végigsöpört rajtam. Nem is tudtam egészen eddig a pillanatig, hogy egy ilyen kijelentése ennyire fájhat. Emma hirtelen elnevette magát, és közben a hátára fordult. - Te nem is vagy terhes, mégis megetted, amit mondtam.
- Húúú, de kis gonosz vagy! - mondtam neki nevetve és óvatosan megcsikiztem, mire hangosan elnevette magát. - Nem mered még egyszer mondani!
- Hát Pitt nem is az esetem! - mondta nevetve.
- Igen? - mondtam megjátszott felháborodással. - Akkor mégis ki az eseted?
- Nem is tudom - mondta elgondolkozva és közben egy mosoly bujkált az arcán.
Nem felelt, ezért óvatosan fölé kerültem, lefogtam a kezeit a feje fölé és olyan közel hajoltam az arcához, hogy majdnem összeért az orrunk. Nem szóltam egy szót sem, csak olyan mélyen a szemébe néztem, hogy tisztán láttam, hogy elakadt a szava. Féloldalasan elmosolyodtam, a nyakára hajtottam a fejem és végigcsókoltam, közben pedig elégedetten elmosolyodtam, mert felsóhajtott, miközben egyre lejjebb haladtam a nyakáról, le egészen a kulcscsontjáig. Ott egy félkört leírva, végigcsókoltam újra a kulcscsontját a másik füléig, majd vágytól izzó hangon a fülébe súgtam.
- Még mindig nem tudod milyen az eseted?
- Azt hiszen kihagy a memóriám - mondta erőtlen hangon, mire én újra a szemébe néztem, amik csak úgy csillogtak a vágytól. Elmosolyodott. Szóval játszani szeretne. Még nem tudja, hogy kivel kezdett ki. Hát legyen, de amit most tőlem kap, azt nem teszi zsebre. Nagyon tetszett ez az egész helyzet. Kihívást láttam benne, és éreztem, hogy az adrenalin teljesen elönti a testem.
Lassan az ajkához hajoltam, de nem csókoltam meg, hiába nyílt el sóhajtva az ajka, ahogy megérezte a leheletem. Nem tudta átszelni a köztünk levő távolságot, mert még mindig finoman a feje felett fogtam a kezeit.
- Sürgősen elő kell varázsolni az elveszett emlékeid - mondtam halkan az ajkaiba, mire ő csak egy nagyot sóhajtott. Kinyitotta a szemeit és olyan tűzzel nézett rám, hogy legszívesebben azonnal megcsókoltam volna. Helyette csak finoman hozzáértem az ajkához, de azonnal el is húztam. Bal kézzel megfogtam a feje felett a kezeit, a jobbal pedig lassan végigsimítottam a nyakától, egészen a csípőjéig. Lágyan végigremegett a teste az érintésre, én pedig akaratlanul is elmosolyodtam. Egy pillanatra elengedem a kezeit és levettem a pólómat. Mire feleszmélt volna, hogy nem fogom a kezeit, már újra béklyóban voltak.
- Ezt tudod jól, hogy nem kellene most - mondta elfúló hangon és közben végigsiklott rajtam a tekintete, ami egyre homályosabb lett.
- Tudom. De attól még jól esik - mondtam mosolyogva, mire hitetlenül nézett rám. - És ne felejtsd el, hogy sürgősen vissza kell szerezünk az emlékeidet, nehogy holnap az orvosnak véletlenül Brad Pitt nevét diktáld be apaként.
- Gondolod, hogy ilyen súlyos a helyzet? - kérdezte elmosolyodva.
Szóval felvette a szerepét újra. Nos legyen, de ezt nem fogja egykönnyen megúszni.
- Biztos vagyok benne - feleltem vágytól izzó hangon és újra közel hajoltam az ajkaihoz. Ő próbált megcsókolni, de nem érte el az ajkaim, mivel a kezeit még mindig lefogtam. - Mit szeretnél? - kérdeztem elmosolyodva.
- Téged - felelte zihálva.
- De én nem Pitt vagyok.
- Nekem nem is kell Pitt.
- Az előbb még nem ezt mondtad - feleltem mosolyogva és közben megint lágyan az ajkához értem.
- Direkt kínzol? - kérdezte szinte az ajkaimba sóhajtva.
- Sose tenném - feleltem szélesebben elmosolyodva. Ez a játék nem csak neki volt nehéz, én is alig türtőztettem magam, hogy ne csókoljam meg. Végül annyira könyörgően nézett rám, hogy finoman megcsókoltam, de szinte csak egy puszit adtam az ajkaira. - Nos? Így csókol Brad Pitt?
- Fogalmam sincs - mondta az ajkaimba nyögve. Nem is volt annyira egyszerű ez a játék. Ha tudná, hogy mekkora önfegyelmet kíván meg tőlem is ez az apró kis színjáték. Az ajkai olyan hívogatóak voltak, hogy végül nagyon lágyan és óvatosan megcsókoltam. Szinte perzselték a számat az ajkai, annyira forróak voltak. Óvatosan elengedtem a kezeit, hogy végigsimítsak az arcán, egészen le a csípőéig, aztán le a fenekéig és a lábáig is. Közben úgy felemeltem ezzel a lábát, hogy a derekamra tudtam kulcsolni. Hirtelen a lábával olyan erővel magához rántott, hogy önkéntelenül mindketten felnyögtünk és egy pillanat alatt felizzott a gyengéd csókunk.
Éppen felhúztam a hasáról a felsőjét, amikor Vanda hangosan felsírt. Egyszerre elnevettük magunkat, abbahagyva ezzel a csókot. A fejem a vállára hajtottam, és egy darabig még nevettünk, míg a légzésünk vissza nem tért a normál tempójára. Lassan legördültem róla, ő pedig felkelt az ágyról, megigazította a ruháját, majd átment Vandához.
Én továbbra is plafonra meredtem mosolyogva. Hát nem egyszerű egy baba mellett egymással foglalkozni, de majd belejövünk ebbe is.

5. fejezet

Másnap reggel időben felkeltem és már Danit vártam, amikor Emma is végre kijött a szobából.
- Jó reggelt! - köszöntem neki mosolyogva.
- Jó reggelt! Te már fent vagy? - kérdezte ásítva.
- Igen, mert Dani mindjárt itt lesz.
- Máris ennyi az idő? Azt hiszem elaludtam.
- Nem késtél el sehonnan sem. Még sok időd van - mondtam neki szelíden.
A következő pillanatban csengettek. Odasétáltam a mankómban majd kinyitottam.
- Reggelt Dávid - köszönt álmos hangom Dani.
- Jó reggelt! - köszöntem mosolyogva. - Most keltél?
- Hát nagyjából! Szia Emma! - köszönt be Emmának.
- Szia Dani!
- Menjünk, mert késésben vagyunk - mondta Dani és már indult is ki az ajtón.
Emma odasétált mellém és finoman megcsókolt.
- Amint végeztetek hívj fel - mondtam neki végigsimítva az arcát. Ő elmosolyodott és csak bólintott.
Végül hátat fordítottam neki, és követtem Danit, aki ekkor már a lifteknél állt. Utáltam a lifteket, de a baleset óta, kénytelen voltam ezzel közlekedni. Talán ma végre legalább a mankóktól megszabadulok. Nagyon utáltam őket és igazán idegesítőek voltak. A türelmem egyre fogyott, de igyekeztem ezt senkinek sem kimutatni. Úgy tűnik Daninál ezzel nem jártam sikerrel.
- Várod már, hogy levegyék mi? - kérdezte mosolyogva és karba tett kézzel, közben pedig nekidőlt a lift falának.
- Az nem kifejezés - mondtam nagyot sóhajtva. - Lassan megőrülök tőle, de még jó pár hétig el kell viselnem.
- Hamar elrepül az - mondta álmosan, és közben le is értünk a földszintre.
Egész úton a kórházba semmit sem beszéltünk. Összeszorult a szívem, ahogy behajtottunk a kapun, mert eszembe jutott az az este, amikor behoztak minket. Mintha egy másik életben lett volna, nem pedig egy hónapja. Annyi minden történt aznap, hogy akkor még felfogni is sok időmbe telt. Nem akartam újra átélni azokat az érzéseket, amik akkor bennem tomboltak, ezért próbáltam Emmára gondolni, és arra, hogy vajon mit csinálhat most. Nem sok időm volt ezen töprengeni, mert be kellett mennünk az épületbe. Dani bejelentkezett a recepción, ami után azonnal el is kísértek minket egy kórterembe. Épphogy leültünk, amikor az orvos már meg is jelent.
- Akkor én kint várok - mondta Dani, majd kisétált a folyósóra.
- Jó reggel Dávid! - köszönt mosolyogva az orvos. - Hogy érzi magát?
- Jó reggel doktor úr! Jól vagyok, ha az nem számít, hogy már megőrülök a gipsztől.
- Pedig még egy ideig el kell viselnie. Most leveszem azt, ami magán van, megröntgenezzük és remélhetőleg felkerülhet majd a teljes járógipsz.
- Rendben - mondtam bizakodva.
Ő hozzám lépett és neki is látott a gipszem eltávolításához. Óvatosan levágta rólam, majd a lábam kezdte vizsgálni.
- Szemmel láthatólag minden rendben van. A véraláfutások is lassan el fognak tűnni. Átvitetem most a röntgenre, és amint végzett vissza is térek.
- Rendben - mondtam aggódva, mire ő már távozott is.
Nagyon remélem, hogy tényleg minden rendben van. Nem akartam, hogy el kelljen halasztani az esküvőt. Emma cége már elkezdte a szervezést és az időpontot is kitűztük, bár még nem volt lefixálva. Alig volt időm végiggondolni mindezt, már meg is jelent két mosolygós nővér.
- Jó reggelt Dávid! - köszönt az egyik, akit már jól ismertem. Sokszor ő volt mellettem, amikor itt feküdtem.
- Jó reggelt Reni! Hogy vagy? - kérdeztem mosolyogva.
- Köszönöm jól. És te? Minden rendben?
- Persze. Csak a türelmem fogy - mondtam nevetve.
- Ezzel nem vagy egyedül - mondta ő is nevetve. - Menjünk át a röntgenre, és bízzunk benne, hogy minden rendben van - mondta mosolyogva.
Odasétáltak az ágyamhoz, és kitoltak a szobából, egyenesen a röntgenre. Szerencsére voltam olyan jó erőben, hogy magamtól átcsúsztam az ágyamról a röntgen asztalra.
Több szögből készített az orvos felvételeket, amik nem voltak éppen kellemesek, de egész jól bírtam a lábamba hasító fájdalmat, amikor hozzáért.
Amint végeztünk, Reniék visszavittek a szobába. Még szusszanni sem volt időm, már vissza is tért az orvos mosolyogva. Azonnal megnyugodtam és tudtam, hogy nincsen gond.
- Minden rendben van Dávid. Most feltesszük a járógipszet, és hat hét múlva kell csak visszajönnie, de akkor már le is vesszük végleg. Addigra rendbe fog jönni a lába. Szerencsére gyorsan gyógyul.
- Köszönöm - mondtam mosolyogva. - El se tudom mondani, mennyire hálás vagyok.
- Ugyan. Ez a dolgunk - felelte mosolyogva. - Feltesszük a gipszet és már mehet is haza.
- Csodás - mondtam mosolyogva.
Újra elment az orvos Renivel együtt, majd pár perc múlva tértek vissza. Hamar feltették a gipszet, Reni pedig segített lábra állni. Óvatosan terheltem rá az egész testsúlyom, és közben elmosolyodtam.
- Hát ez fantasztikus! Nem olyan, mintha a sajátomon állnék, de jobb mint a mankó - mondtam nevetve.
- Azt elhiszem - mondta nevetve az orvos. Kezet fogott velem és már el is köszönt Renivel és a másik nővérrel együtt.
Vigyorogva mentem ki Danihoz a folyósóra, aki épp kávézott és az egyik nővérrel beszélgetett. Mikor meglátott elköszönt tőle és mosolyogva felém indult.
- Milyen érzés? - kérdezte mosolyogva.
- Fantasztikus! - mondtam nevetve.
- Ebben már rocky-zni is tudsz majd - mondta piszkálva.
- Azt azért nem, de legalább azokat a borzasztó mankókat elhagyhattam. Hat hét múlva már le is veszik a gipszet, szóval az esküvőre már rendben leszek
- Remek. Akkor minden a régi lesz! - mondta nevetve, majd elindultunk ki a parkolóba az autóhoz.
Hirtelen megcsörrent a telefonom és azonnal kaptam is utána. Csalódottan néztem a kijelzőre, amikor láttam, hogy ismeretlen szám hív, nem pedig Emma.
- Igen tessék! - szóltam bele csalódottan, de egy pillanat alatt felcsillant a szemem. - Igen, természetesen. Persze, még ma meg tudjuk nézni. Rendben, visszahívom még ma időpont egyeztetés végett. Viszlát!
- Mi történt? Nyertél a lottón? - kérdezte Dani unottan.
- Az ingatlancég hívott. Jövő hétre beköltözhető lesz egy olyan lakás, amit Emmával szerettünk volna. Még ma megnézhetjük, ha ráérünk - mondtam neki mosolyogva és közben kérdőn rápillantottam.
- Igen, ráérek ma - mondta elmosolyodva.
- Kösz öcsi - mondtam nevetve.
- Emma körülbelül mikor végez? - kérdezte miközben beült az autóba, én pedig mellé.
- Nem tudom. Már lassan dél van. Talán mire hazaérünk végezni fog.
Éppen elindultunk, mire csörgött is a telefonom. Izgatottan vettem föl és szóltam bele, meg se várva, hogy köszönjön.
 - Minden rendben volt Emma? - kérdeztem türelmetlenül. Azonnal felsóhajtottam, amikor felelt, majd elmondtam neki, hogy a kórházban mi történt. - Minden rendben volt. Teljes járógipszet kaptam és hat hét múlva le is veszik. És van még valami. Most hívott az ingatlanügynökség, hogy jövő héten beköltözhető lesz egy olyan lakás, amit szeretnénk. Még ma megnézhetjük. Rendben, akkor visszahívom őket és megbeszélem az időpontot. Persze, mi is mindjárt otthon vagyunk. Szia!
- Minden rendben? - kérdezte Dani, miközben már le is parkolt a ház előtt.
- Igen. Hamarosan itthon lesznek. Felhívom az ügynökséget és megbeszélek velük egy időpontot.
Míg sétáltunk fel a lakásba fel is hívtam őket.
- Jó napot! Németh Dávid vagyok. Az imént beszéltünk, hogy megnézhetjük ma az elkészült lakást. Igen, délután kettő megfelel. Igen, tudom, hogy hol van a ház. Rendben. Viszonthallásra!
- Akkor addig itt maradok nálatok - mondta Dani és besétált mögöttem a lakásba, amit telefonálás közben kinyitottam. - Farkas éhes vagyok.
Elnevettem magam és azonnal a konyhába mentünk. Dani segített megteríteni és mire az étel meleg lett, Emmáék is megérkeztek. Azonnal átöleltem őt és megcsókoltam.
- Mit mondott az orvos? - kérdeztem izgatottan.
- Semmi gond nincs, minden rendben van. El kell mennem a háziorvosomhoz, kell egy csomó vizsgálat és egy hónap múlva kell mennem kontrollra. Szívhang is volt, szóval minden rendben van.
- Ez fantasztikus - mondtam mosolyogva. - Beszéltem az ügynökséggel és délután kettőkor várnak minket a háznál.
- Remek. Addig együnk, mert látom, hogy ti is már éhesek vagytok.
- Vanda? - kérdeztem, miközben leültünk mind a négyen az asztalhoz.
- Befektettem az ágyában, mert elaludt hazafelé az úton - válaszolt Éva.
Ebéd után Éva elköszönt tőlünk, Danival pedig leültünk hárman a nappaliban. Emma magunkra hagyott minket, mert bement Vandához, aki épp akkor ébredt fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése